Early booking la Reina del Mar? Când și la ce prețuri aș rezerva o vacanță de 5 stele la bulgari (P)

eu, cu apă plată în pahar de vin (nu judecați), pe terasa vilei noastre de la Reina del Mar (5 stele)

Am fost deja de trei ori în vacanță la bulgari, știm la ce să ne așteptăm, știm că dorim să mai mergem. Pentru noi, cu doi copii încă mici, e important să fie curat, hotelul aproape de plajă, mâncarea bună și distanța decentă. Având în vedere pandemia, preferăm mașina. Din București, ușă-n ușă, am făcut mai puțin decât până la Sibiu.

Nu mergem la mare să ieșim în club, nici să etalăm toalete. Dar nici să ne chinuim să ne păzim copiii să nu bage în gură vreun muc de pe plajă sau vreun hahat din apă. Nu mergem nici să ne rupem în figuri la masă, așa că we love conceptul de all-you-can-eat. Găsești multe feluri de mâncare gata făcută tot timpul, copilul își poate alege singur ce mănâncă și nu avem de așteptat să se prepare.

În primul nostru an la mare în Bulgaria am fost în Sunny Beach, la hotel Evrika. După care ne-am întors în următorul an tot acolo. Și am mai fost la Reina del Mar, cel mai bun hotel -resort de pe litoralul bulgăresc.

Poate scriu și o comparație între cele două, deși nu știu dacă nu e ca și cum ai compara mere cu pere.

Pe scurt, Evrika e un hotel corect. Reina del Mar e un hotel uauauiua. Ofertă corespunzătoare, prețuri pe măsură. Dar nu vorbim despre asta acum, că despre experiențele noastre am tot scris și voi lăsa link-uri pentru fiecare articol în parte.

Acum vreau să vorbesc despre prețuri, să nu ne trezim iar că e vară și târziu să anunț unele chestii.

Dacă sunteți deja convinși să faceți următoarea vacanță la bulgari, probabil e un moment bun să începeți să vă gândiți la detalii.

Ideea e că nu merită să plătești preț întreg, când sunt atâtea oferte. Din ce am văzut și pe la cititori, cele mai bune oferte sunt în iunie și septembrie. Avem niște prieteni care au plătit anul trecut la Evrika în septembrie pentru 7 nopți, cameră premium cu vedere la mare, all inclusive pentru 3 persoane 800 euro.

Chiar e un chilipir. M-a sunat omul de pe plajă, să mă certe, că de ce n-am lăudat hotelul mai tare pe blog. Scrisesem toate aspectele observate, inclusiv ce vină am avut de băgat. Lui i s-a părut o mare nedreptate 🙂

Singurii care au fost la Evrika și nu au fost mulțumiți cu ce au găsit acolo au fost cei cazați în alte camere decât cele premium, din corpul D. Deși am insistat pe partea asta, am filmat, am pus pe facebook, instagram, stories, peste tot, ca lumea să-și facă o imagine cât mai apropiată de realitate.

Problema a fost că eu scriam despre astea în iunie, iar nu toți au mai găsit camere pentru iulie-august, când aveau ei concediu. Inclusiv noi (nu au mai fost camere la Evrika, de aia ne-am dus la Reina a doua oară. Ce noroc!)

Ok, după Evrika am fost la Reina del Mar, care ne-a tăiat respirația.

E dintr-o cu totul altă ligă. Am avut vilă cu piscină personală, pe mine asta m-a dat pe spate cu adevărat. Și mâncarea, sigur, căci am mâncat niște specialități senzaționale, de nici n-am apucat să gustăm din toate. Că oricât de all-inclusive, noi tot un singur stomac aveam.

Ideea e în felul următor. Reina e comparabilă cu Mexicul. Cu Egiptul, posibil, eu nu am fost, deci vorbesc din auzite. Doar că e mai aproape de casă, nu faci 15 ore cu avionul și nici nu ești acolo chiaun de la schimbarea de fus orar. Sigur că nu ești în Mexic, deci știu că tot vine greu să scoți o sumă cu multe zerouri pentru… o vacanță la bulgari.

Sfatul meu e așa:

Posibil ca pentru iunie și septembrie să mai apară oferte cu reduceri bune pe parcurs, last minute sau așa. Dar, din ce am observat, sunt mulți care au concediile fixate deja. Nu toată lumea poate pleca oricând apare oferta de la Travelplanner. De exemplu, anul trecut, nu mai erau camere-nu mai erau, până când a intrat Anglia în lockdown. Cum mulți englezi aveau camere rezervate la Evrika, brusc s-au eliberat câteva zeci. Imediat au băgat, pac, o superofertă, că îi ardea să le dea. Și le-au dat.

Dacă se va mai întâmpla asta încă o dată acum? Habar n-am. Sincer, nu aș risca.

Atunci, pentru aceste persoane care știu sigur unde și că vor, e păcat să nu se uite la o reducere de tip early bird. Dacă voi știți precis că nu puteți pleca decât în iulie și august, cele mai bune șanse la oferte cu discount sunt acum.

Nu vă mai scărpinați în cap.

Puteți prinde între 15-25% discount sau chiar și 50%.

Hotelierii au tot interesul să vândă o parte din camere cât mai devreme, ca să își facă și ei un plan. E interesul lor să își cunoască gradul de ocupare din vară, plus că au cheltuieli acum: salarii, reparații, investiții, etc.

Vă recomand agenția Travelplanner. Noi cu ei am plecat deja de trei ori. Sunt foarte serioși. Au pățit cititori ca același tip de cameră la fix același hotel prin booking să fie atunci, de exemplu, cu 50 euro pe noapte mai scump. De obicei, diferențele sunt chiar mai mari. Fac o comparație imediat, merită să verificați și voi.

În acest moment, hotel Evrika (4 stele) are la early booking 10% reducere, iar Reina de 25%. Reina e și mai scump, deci e evident că economisiți mai mult acolo. Dar e și altă ligă de prețuri.

Ultra all-inclusive la 5 stele, 2 adulți+2 copii, 1-7 august:

Sau vila pentru 4 adulți + 2 copii, 1-7 august,

pe Travelplanner e la jumătate de preț față de booking:

Ca idee, în aceeași perioadă, aceeași vilă pe booking e aproape dublu:

4 adulți+2 copii, 12-18 septembrie, pe Travelplanner:

Prima variantă mi se pare superatractivă pentru vilă (Vila Laguna) în care am fost cazați și noi anul trecut. Sigur că varianta de vilă în septembrie e mai ok ca preț, sezonul estival la bulgari prelungindu-se față de al românilor. Nu știu ce oferte mai apar în viitor, dar momentan e mai ieftin decât a fost vacanța noastră de anul trecut în perioadă similară, rezervată last minute.

Merită să menționez că singurele cheltuieli în plus la Reina au fost un masaj pe care l-a făcut soțul meu.

Toate ofertele Travelplanner pe luna ianuarie le găsiți aici. Sunt 92 de oferte care expiră la 31.01 și sunt unele din cele mai convenabile mai ales daca vă gândiți să luați o vacanta în iulie – august.

Uitați și niște noutăți de la Reina del Mar:

 • Organic espresso coffee LAVAZZA and BUONDI
 • French capsule coffee RICHARD – different tastes
 • High quality German tea – RONNENFELD;
 • Moldovien wine – PURCARI – white, red and rose
 • We negotiate with CORONA beer suppliers now and it is not 100% sure yet;
 • New a-la-carte menues – Italian cuisine in Belinda Restaurant, Fish restaurant at the Snackbar and Steak house in Beach club in the evenings
 • Vegan and healthy buffet in New Main Buffet Restaurant
 • Roller waiters at all swimming pools in Reina del Mar
 • Turkish F&B staff / waiter, bartender and restaurant supervisors/
 • Brand new Spa center designed by STARPOOL from Italy – Finnish panorama sauna, Salt panorama room, Ice room, Bio sauna, Steam bath, Hammam, Relaxing area, Vitamin bar, indoor heated swimming pool and separated kids pool, jacuzzi, fitness room with latest Technogym generation equipment – RUN LIVE 9000;
 • NEW Baby club – facilities for sleeping and playroom
 • Baby food Gerber Nestle and NAN dry milk
 • Pampers Splashers swim diapers free of charge
 • New Open hours kids club – 10:00 – 22:00

Legat de Evrika, mi-a scris o cititoare prin decembrie să mă mai întrebe câte ceva. Și-au rezervat un apartament cu vedere la mare și au ales early booking, fiindcă nu puteau merge decât într-o anumită săptămână din iulie. O cameră ei, o cameră cumnata cu copilul, au făcut pe din două și a ieșit brici. A zis că urmărește ofertele demult și știe că a prins cel mai bun preț. Asta era în decembrie. De asta zic, șanse mari ca fix perioada în care puteți și voi să se dea ca pâinea caldă. Prima.

Vedeți că Travelplanner are variante super flexibile și puteți anula gratuit în caz de ceva.

Altfel, dacă puteți iunie ori septembrie, pentru Evrika, poate aș mai aștepta. Dar pentru Reina, aș rezerva cu două mâini chiar acum.

Ce am scris despre cum a fost la noi:

Articolul anterior

Ca să nu sari calul, când îți vine să te muți în frigider: 3 reguli de aur în alimentație, cu dr. Mihaela Bilic

Articolul următor

Pleacă Prințesa Urbană. Ioana, îți dorim tot ce-i mai bun și mai frumos pe lume!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.385 s