Susține alăptatul în public

 

Pentru a arăta susținerea dumneavoastră, e important să semnați petiția la acest link.

Update 2: Proiectul de lege a fost adoptat de către Senat. Mai rămâne Camera Deputaților.

Update 1: Proiectul de lege a fost depus. Acum totul e în mâna celor care îl pot vota.

UPDATE: Proiectul de lege pentru alăptatul în public va fi depus, acesta fiind primul pas spre obținerea unei legi negru pe alb. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere.

De curând, o mamă care îşi alăpta copilul în autobuz a fost fotografiată şi a apărut în presă cu titlu de scandal, fiind acuzată că i-a dezgustat pe ceilalţi călători. O altă mamă a fost ameninţată de către angajaţii unui hotel din Cluj, când şi-a alăptat copilul în holul acestuia. Mai multe mame au povestit pe facebook despre reacţiile celor din jur în momentul în care au alăptat în public.

Astfel, mi-am dat seama că e nevoie şi în România de o lege care să protejeze aceste mame. Ea există deja în multe ţări civilizate. În prima lună de viaţă a copilului meu, am locuit şi noi într-una. Acolo, să interzici unei mame să alăpteze în spaţii publice ca parcuri, mall-uri, cafenele, instituţii, mijloace de transport în comun ori să îi ceri să se acopere este considerat discriminare. În România, să fie doar subiect bun pentru presa de scandal? Cu siguranţă, nu.

Legea aceasta e pentru mame, nu pentru cei care se uită urât la ele atunci când nu-şi lasă copiii să plângă. E o lege care să le protejeze pe ele, să se simtă în siguranţă pentru a face un lucru firesc şi minunat: să îşi hrănească puiul oricând acesta o cere, fără a fi nevoite să se acopere sau să se ascundă prin toalete. E o lege pentru copii, care nu ştiu să aibă răbdare când li se face foame, sete, frig sau teamă. E o lege pentru normalitate. Mulţumesc tuturor mamelor, taţilor, bunicilor, unchilor şi mătuşilor care semnează petiţia şi susţin legea alăptatului în public.

Citește mai mult:

Apariții în presă legate de legea alăptatului în public:

 • Antena 1:

  miruna ioani tv

  Prima TV

  miruna ioani prima tv

  Tvr

  miruna ioani tvr

  • La Știrile Pro Tv de la ora 19.00, Ada Chindea și Miruna Ioani:
 • miruna ioani pro tv

Sharing is caring 🙂

30 Comentarii

 1. Florea Mariana

  Sustin alaptarea in public.

 2. Crisan estera

  Sustin alaptatul in public

 3. Hirsescu Alina

  Vreau o lege care sa protejeze alaptatul in public

 4. Pop Moldovan Andreea Simona

  Sustin alaptatul in public

 5. fetelor, semnaţi petiţia 🙂

 6. Sustin alaptatul in public!

 7. Ciociltea Elena

  Semnat

 8. Vizireanu Iuliana

  Sustin alaptatul in locuri publice!

 9. Alina

  Sustin alaptatul in public!

 10. Florentina

  Sustin alaptatul in public…

 11. Obreja

  Sustin alaptatul in public!

 12. cristina

  Sustin alaptatul

 13. Petrovici Cristiana

  Sustin alaptatul in public

 14. Mariana

  Susțin alăptatul în public

 15. Raluca Vișan

  Susțin alăptatul în public

 16. alexandru

  eu deabia astept sa aud pe cineva care imi critica sotia ca alapteaza in public … eu sunt mai necioplit … SEMNAT SI SUSTIN

 17. Ana Bi

  Practic (aproximativ zilnic de 1 an si 2 luni) si sustin alaptatul in public!
  Si abia astept sa comenteze careva…

 18. Aproape 7 mii de semnaturi. Hai la mai mare.

 19. fane

  de acord

 20. ioana

  categoric ca sustin…si as semna o astfel de petitie oricand…..am un baietel de 3 ani si 10 luni si a fost alaptat pana la varsta de 3 ani si am fost foarte dur criticata de foarte multi oameni care nu inteleg ca alaptatul e cel mai bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau.SEMNAT

 21. DAN

  SUSTIN ALAPTAREA IN PUBLIC CU CONDITIA SA NU FIE JUDECATI ACEI SOTI CARE, DESI NU AU NIMIC IMPOTRIVA ALAPTATULUI IN PUBLIC, NU SINT DE ACORD CA SOTIILE LOR SA FACA ACEST LUCRU….

  • Hahah, nu inteleg cum vine asta :)) adica e ok ca alti copii sa fie alaptati in public, mai putin copiii lor? Iti dai seama cum e asta?

  • Gennie

   Si pe tine cred ca te-a alaptat mama ta. Daca s-a simtit rusinata sa te alapteze in public, inseamna ca te-a lasata sa iti fie foame pana ai ajuns acasa. Cam despre asta e vorba: copilul cere, daca nu ii dai, inseamna ca il lasi sa faca foamea. Ceea ce mi se pare destul de crud si egoist, doar pentru ca nu iti pica tie bine sa ii vada cineva sanii sotiei tale…Poate vei fi socat, dar nu doar ea are sani!

   • ”POate vei fi șocat” :))) hai, că-mi place :))

    • Gennie

     Pai serios…si eu aveam o problema cu alaptatul in public. Recunosc…mi se parea odios la modul absolut. In acelasi timp realizam ca sunt foarte ingusta si m-am repozitionat fata de subiect. Cel mai util argument: un mini om are nevoie de hrana si / sau confort si e damaging sa il lasi sa sufere doar pentru ca nu esti acasa (sau sa ii pui un pled in cap).

  • adina

   NU sustin alaptatul in public, este o lipsa totala de indecenta si respect fata de cei din jur. Avem nevoie de mai multa decenta si respect pentru noi ca femei. Mamele din ziua de azi isi cocolosesc exagerat de mult odraslele.

 22. Cristiana

  Deși am trecut de acest capitol, susțin alăptarea in public. Am doi copii sănătoși, deși nu i-am alăptat decât o luna jumate și două luni … mi-aș fi dorit să pot alăpta mai mult timp. O fata de aproape 13 ani și un băiețel de 2ani și 9 luni. Baftă mămicilor și nu vă lăsați.

 23. Anamaria

  Deși nu am avut minunata ocazie sa-mi alaptez copilul mai mult timp,avand oarece probleme, astept cu nerabdare momentul cand se va întâmpla asta(poate la al doilea copil) , prin urmare susțin alaptatul in toate modurile posibile! Si in public desigur! Curaj mamici pt puiutii voștri

 24. Alli

  Nu sustin sub nicio forma asemenea lucruri! Niciun pic de rusine din partea mamelor care cred ca doar daca au adus pe lume un copil sunt buricul pamantului si pot schimba legea!!!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 178 queries in 0.196 s