Nu de frica poliției ținem copiii în scaun de mașină, ci de frică să nu-i pierdem când zboară prin parbriz

Am primit aceste capturi de ecran de la o cititoare azi pe la prânz cu următorul mesaj: ”Bună, Miruna. Te rog, dacă poți trage un semnal de alarmă… Uite și tu ce discuție acum pe un grup de călătorii. Este înfiorător câți părinți consideră normal să circule fără scaun de mașină”

Dragilor, nu de frica amenzilor, poliției sau vameșilor punem copiii în scaune de mașină, ci de frica morții, a paraliziei și a rănirii de orice fel.

Uitați-vă în acest clip cam ce se poate întâmpla când îi ținem în brațe (e în prima parte doar, concursul s-a încheiat demult). Eu nu sunt pe acest grup și mă înfior să citesc asemenea comentarii de la părinți adulți.

Vreau să cred că acești părinți nu știu ce se poate întâmpla rău și au impresia că în brațe la ei este puiul cel mai în siguranță. Doar că nu e valabil și în mers. Nu în mașină. Cel mai sigur loc pentru orice bebeluș/copil este în scaunul său. Să le spunem asta, vă rog, să afle toți.

Să încurajăm purtatul copiilor în scaune auto rear facing, că altfel, uite ce se poate întâmpla

Scaunul auto pentru copii nu este o fiță!

Nu folosi landoul pe post de scoică! Îți poate omorî bebelușul

5 greșeli frecvente la instalarea copilului în scaunul de mașină. Iată cum le poți evita

Articolul anterior

Meghan Markle încurajează femeile să își onoreze trupul așa cum e: cu două sfârcuri, na!

Articolul următor

Dincolo de eșec, episodul în care zic și eu câteva vorbe

2 Comentarii

  1. Diana

    Fix azi am fost nevoita sa iau un uber, cu bebele in scoica după mine. Ma urc, șoferul da sa plece si ii zic sa aștepte putin, pana pun centurile, la care el “nu e cazul, ca sta proptit in scaunul din fața, mergem incet oricum”. Well, am tăcut si am continuat sa leg scoica in centuri si sa il așez cum trebuie.

  2. martha

    Dupa cum spune Silviu Toma, locul cel mai sigur dintr-o masina e scaunul pe care stai. Asadar trebuie sa ne asiguram ca ramanem pe el in caz de accident.
    Este valabil inclusiv pentru bebelusi sau … mai ales pentru ei.

    Silviu Toma este instructor de condus defensiv si sportiv – BMW Certified Driver Trainer (la nivel mondial sunt numai 100 de instructori certificati astfel).
    Acum o luna am urmarit un podcast care m-a facut sa raman cu gura cascata … Oricat de buni soferi ati crede ca sunteti, sunt sigura ca macar cateva lucruri vor fi noi sau socante.
    De exemplu, stiati cat de importanta este centura pusa pasagerilor din spate? Nu doar pentru ca in primul rand le poate salva lor viata. Dar o salveaza si pe a soferului. De ce? Pentru ca in caz de impact, daca pasagerii din spate NU au centura, ei pot omori soferul chiar daca acesta sta corect in scaunul lui si este asigurat corect cu centura, si ii functioneaza si airbag-ul. Cum? In dinamica accidentului corpul omului poate sa ajunga sa cantareasca si de 9 ori mai mult (datorita legilor fizicii). Si atunci, daca nu e prins in centura, un om de 80 kg vine, de fapt, cu 720 kg peste scaunul soferului care, oricat de rezistent ar fi, la acea greutate se rupe si striveste soferul.
    😐
    Sau cat de tare conteaza pozitia corecta la volan (eu la scoala de soferi n-am invatat nimic din ceea ce spune Silviu Toma despre pozitia cu adevarat corecta la volan).
    Si multe alte lucruri intersante despre ce se intampla in accidente.
    Povesteste si cum a ajuns el sa fie instructor, cum a fost “cocalar” la volan si cum a ajuns sa constientizeze.
    Asadar, avand in vedere, cat de multe greseli se fac in trafic si cat de multi soferi nu se gandesc sa fie preventivi, este absolut firesc sa ne asiguram cu centura. Mai ales pe copii!
    Noi doar atat putem sa facem in caz de accident, doar atat sta in puterea noastra limitata: sa incercam sa intuim / prevenim si sa purtam centuri. De restul se ocupa Dumnezeu.

    Aceste est podcast-ul:
    https://www.youtube.com/watch?v=_qvuMGz3_uc

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.437 s