Supă de pește și fructe de mare, bună de te lingi pe CrockPot (p)

supă pește crockpot miruna ioani

La noi a fost săptămâna mediteraneană, dacă vreți să știți. Sau săptămâna cu supă de pește cu fructe de mare.

Am făcut de două ori câte o oală din asta de multicooker CrockPot plină.

După rețeta de supă de pește din Barcelona

Pentru că tot ați întrebat de ce ne place acest oraș, pe care l-am vizitat de am și pierdut șirul. Sigur că pentru Gaudi și toată cultura, e bine să ne dăm artistici și culturali, dar pe mine mă gâdilă mai mult supa asta de pește, domnule. Zic cinstit.

Oriunde merg în Barcelona, ce mâncați? Supă de pește!

Acum 2 ani, am nimerit la hotelul de fix lângă restaurantul cu cea mai bună supă de pește. Se numește ceva cu regi și are cele mai multe stele pe Tripadvisor și google. Confirm.

Am considerat că-i destinul și mâncam acolo cel puțin o dată pe zi. L-am virusat și pe Tudor.

Deci nu vorbim de clasica supă de pește cu borș, da? Vorbim de acea supă de pește cu bază de roșii, cu fructe de mare prin ea. Cu gustul ăla de baltă autentic, de mediterană, de scoici și calamar.

Cred că iau o pauză de la scris acest articol și-mi mai pun o porție pentru inspirație.

Rețeta de supă de pește și fructe de mare am combinat-o eu,

împrumutând elemente de bun și senzațional simț de prin alte rețete. Și sfătuindu-mă la distanță cu un prieten făcător de paella din aia bună, cu gust de baltă, nu de pilaf. Deci un om care știe ce mănâncă și ce vorbește.

Și am perfecționat-o a doua oară, ca să vă dau mură-n gură, cum ar veni. Și ca să am motiv bun să mănâc de două ori într-o săptămână. Nimeni nu s-a plâns că ”mami, tot aceeași supă!” :p Mai degrabă a fost, ”aceeași supă, yey!”

A ieșit atât de bună și am făcut-o atât de ușor, încât am trimis și la prieteni și la neamuri. M-am învățat să comand online de la magazin. Deci pot face alta oricând.

supă pește crockpot miruna ioani

Am ales ingrediente simple, pește bun, care ne place oricum, multe fructe de mare, ca să nu fie ca la restaurant, unde-ți primești creveții numărați.

Ingrediente:

3 linguri de ulei de măsline

3 cepe verzi tocate și o ceapă mică, tăiată în jumătate (ca s-o pot scoate ulterior)

3 morcovi mici, tăiați felii lungi (i-am scos ulterior din compoziție)

1 ardei gras roșu sau verde, tocat

1 căpățână de usturoi (parte feliat, parte stors)

1kg pastă de roșii (excelentă baza de roșii de la Lidl, în cutie de plastic transparent)

o mână de roșii cherii, tăiate în jumătate

o cană de vin alb

1 frunză de dafin

1 linguriță de oregano

1 linguriță de busuioc

1/2 linguriță de curcuma (merge și fără, dacă nu aveți)

sare, piper, sos de soia

pește și fructe de mare (aici vă puteți face de cap)

Eu am folosit un file de somon (200g aprox) și un file de șalău de nil (200g), o cutie de scoici, una de mix pentru paella, una de creveți decorticați -500g și o cutie de creveți mustăcioși.

Cred că ar ieși mai gustoasă ca de baltă, dacă aș fi fructele de mare nefierte, adică proaspete. Poate încercați voi și îmi ziceți ce-a ieșit.

Știu că nu e o supă ieftină, dar nu e ca și când o să mai mâncăm (vreodată) de două ori pe săptămână.

Rețeta:

supă pește crockpot miruna ioani

Înainte să mă apuc de curățat legumele, am pornit de la CrockPot, pe funcția de sotare. Aparatului îi ia ceva timp să se încălzească și voiam să fiu eficientă.

Pont: setați timpul de sotare mai mare decât intenționați - de exemplu, 10 minute, chiar dacă aveți nevoie de 3. De oprit, îl puteți opri oricând. Dar, dacă timpul se termină și vreți să prelungiți, trebuie repornită funcția și se reia ciclul de încălzire.

Am pus uleiul cu sare, piper, legume și condimente, pe funcția de BROWN/SAUTE 10 minute.

supă pește crockpot miruna ioani

Când s-a terminat, am adăugat sosul de roșii, vinul și o cană de apă, cât să se ridice lichidul la jumătatea vasului CrockPot. Am pus capacul, am avut grijă ca supapa de presiune să fie închisă și am dat 10 minute pe funcția SOUP.

E important de respectat acești timpi, ca să își ia baza de legume un gust bun.

Între timp, sărați și tăiați peștele cubulețe. (Ideal, ar fi trebuit sărat cu o zi înainte, dar cine are timp de așa ceva?)

Aici sunt două cutii de mustăcioși, fiindcă la prima tură n-am nimerit cantitățile și a ieșit mai mult tocăniță. Voi să puneți doar o cutie de mustăcioși sau deloc, că mai mult de chinui să-i desfaci. Însă mustățile alea dau gust bun, cred.

supă pește crockpot miruna ioani

Apoi, cu o lingură cu coadă lungă și mănușă de bucătărie, am deschis supapa, tot aburul a ieșit. Când a încetat să fâsâie, tot cu mănușa și cu multă grijă, am ridicat capacul.

Am adăugat peștele și fructele de mare.

Pont: Când le decongelați, puneți-le într-un castron cu apă caldă încă în pungile lor. Ca să-și păstreze aroma, să nu se spele în apa care le dezgheață.

Am pus capacul, supapa pe închis, funcția SOUP pentru încă 10 minute.

supă pește crockpot miruna ioani

La farfurie, în funcție de gust, adăugați sare, piper sau sos de soia.

Poftă bună! 🙂

Ce nu îmi place la multicooker e faza asta, că ai de așteptat până își formează presiunea de gătire. Adică, asta crește timpul destul de mult și cred că schimbă timpii de gătire. Adică, tu dai să facă SOUP 10 minute, dar se gătește un pic și până începe să se numere până la 10 și, după aia, cât se păstrează la cald.

Însă e foarte mișto că am gătit atâta și n-am murdărit tona de vase! Adică, bucătăria nu arăta explodată ca de obicei când comandăm pizza.

Nu e greu să strângi după tine și noua jucărie te motivează să încerci lucruri noi.

Hm, asta a sunat a reclamă la ceva perversiune. Vă asigur că și copiii au fost încântați 🙂

Multicooker-ul Express de la CrockPot poate fi comandat . În acest moment, e la promoție, cu 200 lei redus. Cadoul meu pentru voi este o Extra reducere de 10% toată luna ianuarie 2021. Tot ce trebuie sa faceți este să adaugați codul Miruna10 cand plasați comanda.

Despre acest multicooker am făcut un review complet aici.
Dacă vreți să vedeți o paella la multicooker, rețeta e aici.

Cât despre gătitul sub presiune, vă pot spune că am făcut câte ceva la el și suntem impresionați.

De exemplu, carnea de pui s-a făcut în 20 de minute și numai cu sare, piper și usturoi, plus un păhărel de apă, a ieșit delicioasă.

Soțul meu a mai perpelit-o un pic pe grătar, că lui îi place să crănțăne. A fost ca la restaurant sau pe faleză. Și foarte rapid.

Cam asta cu aventurile mele din bucătărie. Vă țin la curent, căci

va urma.

Articolul anterior

Medicina nu se face cu bățul: medicul nu e Dumnezeu și nici pacientul – un executant

Articolul următor

Cum mi-am ajutat băiatul să nu-și mai roadă unghiile în 9 pași simpli și nu glumesc deloc

16 Comentarii

  1. Catrinel Iliescu

    Doamna Ioani, m-ati convins. Plina de entuziasm am pornit la cumparaturi și am introdus codul. A apărut ca acest cod a expirat. Hmm… (care nu este la adresa dvs, ci a comerciantului..)

  2. Gabriela

    Da, nu merge. Acum iti scriam si eu in privat. Am incercat sa comand.
    Daca nu merge, iti fac o vizita. Mai ai supa?

  3. Ileana

    Minunata reteta! Eu mi-as dori sa stiu de unde iei fructe de mare (chiar si ceva poze, cand mai ai) care sa fie potrivite si pentru cei mici. Am un mic pasionat de creveti, dar destul de rar gasesc vreunii cu eticheta cat de cat “curata”. Sau poate ne spui la ce putem face concesie si ce ingredient e musai de evitat.

    Cat despre Crock-pot salvator de vieti!

  4. Adriana

    Buna seara! Se poate va rog sa imi dati mai multe informatii despre vasul aparatului? Din ce este facut? Ce materiale? Pe site nu este nicio informatie despre acesta. Multumesc!

  5. Daca ai nevoie de o reteta de ciorbă de vită, sunt aici pentru tine. :)) Eu am făcut-o la oala sub presiune, aia clasică, n-am de-asa fancy ca tine. 😛

  6. silvia

    Buna Miruna,
    Las-o-ncolo ca acum am refacut stocul de peste & co sa pot sa fac ciorba asta. Serios? Nu aveai altceva mai bun de facut? :):):)
    Am printat reteta sa o am la indemana ca mi-e lene sa ii dau tot timpul cautare in blog. De acum o sa te incadrez la categoria de gatit. Iti dai seama ce ai reusit da faci? :):)

    PS. multumesc, este super gustoasa

  7. Elena

    Buna! Am facut reteta cu creveti cruzi decongelati… luati din metro… a iesit super faina! Gustul e divin! Multumesc pt inspiratie!
    Diferenta a fost multicookerul… eu am InstantPot… zi frumoasa!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 157 queries in 0.461 s