Anul meu, cu blog, stomatologie, Broscuț și neurochirurgie

miruna ioani horațiu ioani

credit foto the Bucharest’s

2017 a fost pentru noi primul an petrecut în întregime în România, iar concluziile le-am tras, fără să vrem, atunci când și părinții mei și ai lui ne-au întrebat la distanță de câteva ore, fără să se vorbească între ei:

-Și, vă e dor de Anglia?

Da, normal că un pic ne e dor, viața noastră acolo se vede acum fix ca atunci când te-ai despărțit de iubitul nepotrivit, dar îți amintești numai momentele fericite. Și cred că e bine așa.
Să ne amintim câte am învățat prin spitale și cabinete, banii pe care îi câștigam, magazinele din care cumpăram, autostrăzile pe care circulam, cafeaua din grădina botanică, rățuștele de pe lac și veverițele de pe stradă.
În rest, nu ne e deloc dor de avioane, de sărbători făcute pe jumătate, de mâncare comandată și de vorbit în limbi străine.

Pentru mine, anul care se încheie acum a început cu o decizie foarte importantă de carieră; acum pot povesti, fiindcă a trecut. Primisem o propunere flatantă, de a intra într-un proiect stomatologic ca partener. Însă bebelușul meu nu avea încă niciun an împlinit și am ales cu inima de mamă, nu cu capul de dentist. Am rămas acasă, cu bebelușul meu. Un an mai târziu, când el nu are încă nici doi împliniți, sunt sigură că am luat decizia corectă. Mă înțeleg grozav cu băiețelul meu, mi se pare că nimeni nu ar fi făcut o treabă la fel de bună ca mine cu el. Și da, îmi asum fără exces de modestie destul de mult din ceea ce a devenit acest băiețel.
Nu a fost ușor, nici acum nu este, dar simt că merită fiecare minut. Timpul acesta este cu siguranță cea mai importantă investiție pe care un om o poate face în viața lui.

miruna ioani neurochirurgie

Apoi, nu am fost numai mamă, ci am continuat să scriu și să-mi păstrez blogul în viață. Nu numai că el mă ține și pe mine cu creierii în priză, dar a devenit și o sursă de venit. Bine, și de râs, de plâns, de obosit. Mai puțin, de dormit. Am scris aici despre mirajul lucratului de-acasă și mitul de a fi propriul tău șef.

Anul ăsta, am început să fiu invitată să vorbesc la conferințe în calitate de blogger și medic dentist. Mă onorează fiecare întâlnire de acest fel. Am primit propuneri multe de la oameni și brand-uri care doresc să își asocieze imaginea cu a mea, mult mai mulți decât m-aș fi așteptat și mult mai importanți decât aș fi meritat. Nu s-au legat lucrurile de fiecare dată, însă am avut multe proiecte frumoase, unele cu mare succes. Sunteți parte din el și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. Uimită sunt și bucuroasă că alegerile mele au fost și alegerile dumneavoastră de multe ori și că, atunci când nu au fost, v-ați exprimat punctul de vedere civilizat și am rămas prieteni la final, chiar dacă mie-mi place înghețata cu zahăr și dumneavoastră sunteți raw-vegani.

miruna ioani neurochirurgie

Țin musai să mulțumesc tuturor agențiilor cu care am colaborat frumos în acest an. Un special thanks echipei Parenting Ads, de la care am înțeles și învățat o grămadă de lucruri de business, care mie nu mi-ar fi trecut niciodată singure prin cap.

În vară, inițiativa mea legată de legea alăptatului în public a fost transformată în proiect oficial și depus cu acte-n regulă. Am dus o campanie impresionantă, fără niciun sponsor și niciun câștig financiar (deși ocazii au fost destule, m-am ambiționat să nu vând acest proiect, să rămână al meu. Și a rămas.) Parte dintre aparițiile în presă este aici. Însă campania a fost mult mai mare decât orice mi-aș fi putut imagina. Și am o veste bună, pe 14 decembrie, proiectul de lege a primit aviz favorabil din partea Consiliului legislativ. E semn bun. Mergem mai departe.

miruna ioani neurochirurgie

În afara acestui proiect propriu, au mai fost pe blog:

 • #WeekenduriOffline (prin care am lansat provocarea de a sta departe de internet și facebook tot weekend-ul. Vineri seara închideam netul și îl deschideam luni dimineața. Impactul asupra celor implicați a fost uluitor, me included.)
 • #DeCeMamÎntorsÎnRomânia (Un serial de 10 povești scrise de la alți români care au revenit acasă după ce-au locuit în străinătate. Foarte emoționant fiecare în parte.)

Cum e să fii blondă și să fie publicat un text de-al tău într-o carte, lângă niște scriitoare adevărate? Asta mi s-a întâmplat anul ăsta, am semnat câteva pagini (Viața ca o cură de slăbire se numește textul meu) dintr-o antologie intitulată: Cum e să fii fată, apărută la editura Univers.

miruna ioani neurochirurgie

Am fost nominalizată la personalitatea online a anului la Webstock. Încă nu îmi vine să cred alături de ce nume mari am stat pe acea listă!

Am împlinit 10 ani de blog și am făcut o petrecere mică împreună cu mult mai mulți oameni decât m-aș fi așteptat! Încă simt nevoia să îmi cer scuze pentru înghesuiala care a fost la un moment dat și pentru faptul că unii chiar nu au mai avut loc decât în picioare. Cel mai grozav e că știu sigur că nu v-ați supărat, că tortul a fost delicios și frumos, că pozele au fost perfecte și îmbrățișările noastre incredibile. Am văzut oameni care-mi citeau blogul de acum 9 ani și alții, de acum 9 zile, persoane care l-au citit de la cap la coadă, ca pe o carte nepublicată; habar n-aveți ce înfricoșător e să stai în fața cuiva care știe atâtea lucruri despre tine! Cât de vulnerabil și cât de grozav te poți simți în același timp: Dacă știe atâtea și, totuși, îi place de mine…

foto: -the- bucharest’s | www.thebucharests.ro

Tot în 2017, soțul meu a făcut o platformă online prin care ajută pacienții cu probleme neurochirurgicale, în special tumori, să aibă acces rapid la un plan de tratament gândit nu de un singur medic, ci de o echipă formată din medici de mai multe specialități. Ca oamenii să câștige timp atunci când e cel mai important pentru ei. Proiectul e abia la început, în sensul că momentan soțul meu e și secretară, și administrator, și neurochirurg (doar medicii colaboratori sunt mai mulți). Nici nu ne-am îmbogățit, tot în două camere locuim la bloc și tot amândoi conducem aceeași mașină roșie, din 2007, dar știm că am ajutat câteva sute de pacienți. Bine, mai mult el decât mine, mai mult echipa decât blonda, deși am pus și eu umărul puțin. Despre Neurocentrum și tot ce face soțul meu, am scris aici.

Tot anul ăsta, am venit mult la Sibiu, a venit mult mama la noi, ne-au vizitat tata, părinții soțului meu. Cantitatea și calitatea acestui timp a fost ca în cele mai frumoase vise, doar că reală și departe de skype.

Însă cel mai mare câștig neașteptat al anului îl reprezintă doamna Vasilica, noua prietenă a lui Tudor, care se joacă cu el din când în când, mai ales când mama lui are de mers undeva sau vreo întâlnire fără bebeluși în desfășurător.
Ca să înțelegeți de unde atâta entuziasm, atunci când doamna Vasilica rămâne cu Tudor și eu sun să întreb ce fac, ea îmi zice:

-Stați, doamnă, liniștită, noi ne descurcăm grozav!

În timp ce soțul meu, când rămâne cu Tudor și îl sun, îmi zice:

-Suntem bine, dar, totuși, cât mai stai?

:)))

Practic, e un cadou de la Univers. Datorită ei am putut merge amândoi romantic la un concert de jazz și la o petrecere aproape întreagă, de Crăciun 🙂 (Nu vă spun mai multe despre ea, de teamă să nu ne-o furați.) Până să ne găsim cu doamna Vasilica, venea mama mea de la Sibiu de câte ori aveam vreo filmare, vreun eveniment mai important. A fost un fel de nebunie, vă imaginați, cu niște eforturi fantastice, dar, recunosc, nu ne puteam plânge deloc. Ne plăcea destul de mult. Iar pe mama o așteptăm cu speranță și la anul, la fel de des, doar că de voie, nu de nevoie acum. Mai ales că, între timp, am început și să gătesc. 😉

Închei anul mai optimistă și am ținut neapărat să vă spun asta. Pe mine mă ajută să scriu, să vorbesc mult despre ceea ce simt, cu oricine înțelege și e dispus să asculte. Binele ăsta al meu e mai presus decât teama că voi fi judecată, decât bucuria dușmanilor care zâmbesc printre dinți. Ceea ce contează cel mai mult pentru mine este ca eu să fiu bine. Și fac orice mă aduce mai repede în acest punct. Sper să credeți și dumneavoastră că asta e calea. Și să vă urmați inima spre orice v-ar duce în acel loc unde să fiți bine cu voi.

Distracție plăcută și, până la anul, vă mulțumesc că sunteți aici.

M

Articolul anterior

Fata cu picioarele-nghețate

Articolul următor

Revelionul unei mame duse “la club”

56 Comentarii

 1. Gabriela F.

  Un an nou fericit. Te pup și îți mulțumesc!

 2. Alina

  Inghetata cu zahar mult vreau! :))
  Un an plin de realizari a fost 2017 asta… felicitari! Nu comentez prea des daaaaaar iti citesc toate articolele cu maaaaare drag! ❤️ 🙂
  Si eu am hotarat, impreuna cu sotul, sa stau acasa cu maimutica pana face el 3 ani, apoi sa inceapa gradi. Pot sa spun, cu mana pe inima, ca a fost cea mai buna alegere facuta vreodata! Petrecem mult timp de calitate impreuna si mi se pare ca s-a dezvoltat pana acum, la 2 ani si 8 luni, foarte mult.
  Noi ii avem pe socrii care mai stau cu el atunci cand mai facem mici escapade la un film. :))
  Dar ne-ar fi placut si noua o doamna Vasilica. Nu o dati cu imprumut? :))
  Sa ai un 2018 cu cel putin la fel de multe realizari ca in 2017! :*

 3. Steluta

  Un an plin, dar frumos! Ma bucur pentru voi toti, dar mai ales pentru tine ? Ne citim in 2018! Bucura te de ce a mai ramas din 2017 ??

 4. mihaela

  Felicitari pentru anul 2017! Si noi am avut un an agitat, dar am terminat pe un mare plus. Sper sa o tinem tot asa. Iar in 2018 mi-ar placea sa ne intalnim, va invit la un gratar la noi acasa, la iarba verde, langa Bucuresti. Copiii s-ar juca, noi am socializa (am manca si inghetata impreuna). La cat mai multe realizari!

  • Vorbesti serios??? Sa stii ca noi venim! Ne place si sa mancam si sa ne jucam si sa povestim :))) La multi ani! Multumesc ❤️

   • mihaela

    Sigur ca da. Chiar mi-ar face o mare placere si sunt sigura ca ne-am simti toti bine. Sa treaca iarna si stabilim.

 5. Un an nou cu (si mai mult) bine!

 6. Un 2018 aşa cum ţi-l doreşti, Miruna! Să fiţi cu toţii sănătoşi.

  • Asta e cel mai important! Si voi! Si sa ne inspiri cu retete bune! Am uitat sa spun ca am facut budinca aia raw de pe blog. Am mancat-o singura pe toata ??? sanatate curata. La multi ani! Sper sa ne si intalnim la anul. ❤️

 7. Ana

  Cel putin la fel de multe bucurii sa aduca si 2018. Eu iti multumesc pentru ca ai adus zambete si momente frumoase in casa mea. Esti un om care face diferenta!

  • Nu mi-ai spus ce a zis Matei dupa ce a venit mosul! 🙂

   La multi ani! Multumesc ❤️

   • Ana

    Pe langa faptul ca a fost spectaculos momentul in care a descoperit ca a venit a fost foarte fericit pentru ca a adus TOT ce a fost pe lista. Cred ca am sadit o amintire frumoasa in sufletelul lui. Si pentru impulsul care m-a convins sa acopar toata lista iti multumesc. Si pentru altele ❤☺.

 8. diana lupu

  La mulți ani! Să fiți toți 3 sănătoși, iar, voi, doctorii, să aveți putere de muncă și realizări care să vă răsplătească eforturile!

 9. Adina

  Iti admir curajul,noi suntem un Anglia,după 8 ani de Italia si parca nu ma mai simt acasa in România!!m-am invatat cu comoditatile de afara si nu stiu daca as putea lua decizia sa ma întorc Acasă!!!e tare greu!!!Iti doresc un an nou fericit !!!

  • Ce ciudat. Mai cunoscusem o tipa in UK, foaaaarte draguta, tot venita din Ro, via Italia, maritata cu un italian foarte simpatic. Si ea tot asa zicea: nu s-ar mai intoarce nici in vizita.
   Fiecare e diferit. Cel mai important e sa te simti bine unde esti acum. Te imbratisez. La multi ani! ❤️

 10. A.

  Ce frumos ai scris! M-am emotionat toata… este minunata viata de mama si, mai ales, viata care ia o noua intorsatura. Momentul acela in care schimbi tot pentru ca ai descoperit ca viata ta poate fi mult mai mult decat ce era inainte. Felicitari pentru deciziile luate si pentru felul in care esti! Si multumesc!

 11. Greta

  La mulți ani, Miruna 🙂 Să fiți bine, sănătoși, zâmbitori și să aveți succes în tot ce vă puneți în minte.
  Când te-am descoperit am început prin a citi blogul cap-coadă și am rămas aici, iar asta spune multe despre tine, și toate bune 😉 Scrii fain, pentru toată lumea, ți-ai păstrat cool-ul dintotdeauna și mi-ești tare dragă, așa să știi 🙂
  Petrecere faină diseară! 🙂

 12. Un an nou fericit! Ce minunat ca v-ati intors si ca va e bine!

  • Mai ales de sarbatori simtim asta. Cand mi-am vazut amintirea de pe fb de acum 3 ani, din aeroport, mi-am amintit asa puternic cum ne simteam… La multi ani!❤️

 13. Ce ma bucur sa citesc ca inchei anul mai optimist decat am vazut in articolul de ieri! M-am suparat cand l-am citit si azi noapte m-am trezit la un moment dat (random) si pana sa adorm ma gandeam oare ce sa-ti scriu acolo care te-ar face sa te simti putin mai bine, imagine that! :))

  Nu mai scriu acum, da? ?

  • Te-ai gandit la mine? ❤️❤️❤️
   Eu asa sunt, little Miss Bipolar is my middlename. La multi ani! Multumesc ❤️

   • Daa, nu glumesc! Ma bucur (somehow) daca zici ca esti miss bipolar, inseamna ca trec repede tristetile, nu? La multi ani! ❤️

 14. Cristina Moldovan

  Ce retrospectiva frumoasa!
  An nou fericit, sa fiti sanatosi si voiosi!

 15. Roxana

  Felicitari,Miruna!!!
  Va doresc un An Nou plin de bucurii!?

 16. Maria

  Un an 2018 cu si mai multe împliniri!

 17. Să ai un 2018 fa-bu-los!!! :*

 18. Cristina

  La mulți ani vouă! Sa aveți un 2018 măcar la fel de bun. Bafta multă lui Horatiu, e minunat ce face el. Broscutul sa fie sănătos și voios și tu sa fii/faci așa cum îți dorești ?
  ????

 19. Damiana

  La multi ani, Miruna! Multumesc ca esti la cafea cu mine in fiecare dimineata, multumesc pentru #weekendurioffline (musai sa le reluam!), multumesc pentru tot ce scrii, ca o faci taaare fain! Sa fiti sanatosi toti trei! (Poate 4 in 2018? 😉 )

  • Doamne ajuta! La tine m-am gandit cand am scris de weekend-uri offline si mai am o prietena care a fost foarte implicata si a tinut cu noi. Mai facem si la vara, absolut! Sa nu ma lasi sa uit! Sper sa ne si vedem in 2018, ca in 2017 am fost foarte aproape de acest moment. La multi ani! ❤️

 20. Un nou an cu sănătate și împliniri, Miruna! 🙂

 21. Alta Miruna

  La multi ani, Miruna blonda! Esti minunata!

 22. Adina Maria

  Un An Nou magic si extraordinar iti doresc si multumesc ca scrii pentru noi.
  Te pup

 23. La multi ani, draga Miruna! Sa ai un an nou plin de impliniri, sa te bucuri de fiecare moment si sa ii ai mereu alaturi pe cei dragi!
  Iti multumesc pentru ca scrii si ma inspiri, am multe de invatat de la tine! Te imbratisez!

 24. Andreea

  Te iubim!

 25. Ana G.

  La mulți ani, cu sănătate și bucurii.

 26. Raluca Stoia

  Miruno am o idee:să publici o carte cu o selecție de articole de pe blog. La care sa adaugi poze si comentarii recente.
  Sa se numească: “În drum spre casa”
  Te pup
  La multi ani!
  Si felicitări !

 27. Sa-ti fie bine, Miruna! Un an plin, bun si sănătos sa aveti!

 28. Irina

  La multi ani, Miruna! Îți doresc ție și familiei tale un An Nou minunat, multă sănătate și tot ce va doriți să vi se împlinească! Îmi place mult blogul tau pentru că e echilibrat, interesant și , deși sunt multe articole de “parenting” sau ” părinteala” nu e agresiv, nu deține adevăruri absolute și nici nu conține comentarii agresive sau sarcastice și nu pune la zid persoanele cu păreri diferite. La multi ani tie și blogului!:)

 29. Măi da’ ce blonda avem aici, ce blonda domnule si dăşteapta si frumoasa si glumeața!
  Hai la multi ani Miruna! Un An Nou fantastic!

 30. Super tare povestea ta. Ma bucur ca mai sunt oameni care reusesc si in tara, dar mai ales se intorc in tara.
  La multi ani!

 31. frumos bilantz! Frumoase reusite
  Sa va fie de bine si la mai mare!

 32. Andreea Constantin

  La multi ani! Eu doar azi mai urez asta si gata. Iti multumesc pentru cel putin un zambet pe zi, citindu-te. Nici numai stiu cum te-am gasit (blogul tau) dar nici nu mai conteaza. Spor!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 252 queries in 0.400 s