Ce este Neurocentrum, platforma inițiată de un neurochirurg?

neurochirurg miruna ioani

Neurocentrum e o platformă (inițiată de un medic neurochirurg) care conectează experți pentru a un plan de tratament din mai multe puncte de vedere, atunci când timpul contează cel mai mult pentru pacient.  Fiindcă știți cum merg lucrurile în România și cât sunt plimbați oamenii pe la uși. (De exemplu, un pacient cu tumoră la creier, dar și cu probleme la plămâni și la inimă, are nevoie de un consult nu numai de la neurochirurg, ci și de la oncolog, pneumolog și cardiolog. În loc să caute pacientul pe cont propriu la cine să meargă, la ce neurochirurg, etc -știți cum e la noi, pacienții se duc la medic în funcție de cine pe cine cunoaște, nu în funcție de niște protocoale precise sau de unde are nevoie omul să ajungă, deci în loc să bâjbâie de unul singur, se adresează la Neurcentrum, unde o echipă de medici îi face un tratament personalizat.

Totul e inițiativa lui Horațiu Ioani, medic neurochirurg întors în 2016 în România, după 8 ani de practică și studiu în Marea Britanie.

neurocentrum miruna ioani

Pacientul primește un raport cu toate opțiunile posibile, indiferent cât costă ele, fiindcă pacientul are dreptul SĂ ȘTIE TOT ce s-ar putea face pentru el, chiar dacă asta înseamnă o căruță de bani sau o nimica toată. Apoi, planul conține explicații pentru fiecare opțiune ce riscuri și beneficii sunt, iar, la final, apare o recomandare generală, ca o concluzie la care a ajuns echipa de specialiști după ce a discutat cazul.

De exemplu: ”

Opțiune A: radioterapie, cu riscul cutare și cutare, beneficii sau pronostic X.

Opțiune B: radiochirurgie, cutare și cutare risc, beneficii sau pronostic Y.

În concluzie, noi recomandăm radioterapie și monitorizare la 3 luni.

Sau recomandăm chirurgie și atât.

(Bine, ei scriu mai coerent decât mine. Dar ca să vă dați seama un pic.)

Totul e cu caracter informativ, în final, pacientul e cel care decide. Așa lucrau în Anglia, H așa e obișnuit. Acolo se întâlneau o dată pe săptămână și discutau cazurile în echipe multidisciplinare și asta vrea să replice și pentru pacienții români.

Căci atunci când îți crește cancer la creier, ar fi bine ca orice secundă să treacă doar în favoarea ta.

Articolul anterior

Soțul lu’ Miruna Ioani, pe Pro Tv! Povestea unui reportaj despre lucrurile importante în viață

Articolul următor

Hai la un suc, de ziua blogului de blonde (INVITAȚIE)

17 Comentarii

  1. sorinam

    Felicitari Dr. Ioani, sper ca de acest portal sa beneficieze toti cei in nevoie si mai mult, sa fie un exemplu de urmat si pentru alte discipline. E o usa deschisa intr-o lume tulbure.

    • Da, ar fi minunat dacă ar fi implementat un sistem similar finanțat de stat, pe toate specialitățile conexe, ca să beneficieze realmente toți pacienții de ele. Dar asta nu se poate decât dacă toată țara ar începe să lucreze pe aceleași protocale, e mult până departe.

  2. mihaela

    Felicitari pentru o asemenea initiativa!

  3. Roxana

    Felicitari!!!

  4. Deși la prima vedere pare un articol sec, nici nu-ți dai seama cât de mult m-a emoționat. M-a atins la inimă poate și pentru faptul că cineva din familie a avut tangență cu un astfel de diagnostic cumplit. Îi doresc mult succes soțului tău și sper să găsească membri în echipa lui la fel de entuziaști și deschiși la minte precum este el.

  5. Pentru toți cei aflați in suferința, ajutorul acesta este mana cereasca.
    Felicitări!!! ✨ Oamenii buni înfăptuiesc minuni pentru alți oameni.

  6. Cristiana

    Bravo!

    Asa lucram si noi aici, 3 dimineti din saptamana le avem dedicate intalnirilor cu alte departamente, iar vineri dupa-amiaza cu psihologii (Specialitatea mea e tot una…delicata).

    E grozav acest proiect, ma bucur mult ca se poate si acasa!

  7. Dana Elena

    Felicitari, ii urez perseverenta si rabdare, e un proiect binevenit, si mai ales necesar. Multa bafta in continuare!

  8. Jia

    Felicitari si mult succes!!!

  9. ma bucur tare mult ca si segmentul medical de neurologie/neurochirurgie a inceput sa devina important in Romania prin initierea unor astfel de proiecte.

  10. Zina7

    Asta e o chestie minunata pentru România. In Germania nu îndrăznește nici un medic sa ia o decizie de unul singur când e vorba de o boală maligna/ operație mai dificila. Totul se discută în cadrul conferințelor organizate intersisciplinar. Felicitări Horatiu !

  11. cristina

    Si asteptam cu nerabdare ca aceasta initiativa sa se “ia” si la altii. Succes!

  12. maria camelia

    felicitari,e bine de stiut ,eu am trecut prin multe , acum sunt bine,dar conteaza sa sti ca exista un astfel de centru la noi in tara,

  13. Molosag

    acest doc e bun?p meserie?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 161 queries in 0.429 s