Poftim, copile, artă la farfurie! (p)


Mă tot uit pe internet în căutare de inspirație, trag cu urechea pe la prietenele mele, încerc să-mi amintesc din fragedă pruncie: ce mai putem mânca la micul dejun? Și găsesc, nu zic nu, google e plin de idei bune și frumoase, sunt sigură că sunt făcute de oameni aceste aranjamente și că zânele nu ne-ar vizita pentru așa ceva:

Poate nu i-aș da totuși cremvurști la 1 an și 1 lună, dar poza e super haioasă, trebuia să v-o arăt.

Nu știu alți părinți cum se descurcă, dar această mamă de la butoane nu are jumătate de zi să-și planifice programul de zână în bucătărie. Nici 2 ceasuri să se trezească înainte de copil, să facă niște magie la farfurie.

Această mamă (și mai cunosc vreo câteva) mulțumește cerului pentru fiecare 5 minute pe care le poate petrece extra în pat și și-ar da uneori o mână să le transforme în 10. Deci dacă zânele micului dejun există, le rugăm să-l programeze mai către prânz. Cu bucatele ne descurcăm și singure; vă arăt în acest clip care sunt cele 4 variante ale noastre pentru un mic dejun rapid și foarte ușor de făcut, cu chestii pe care le cam ai prin casă (plus niște mânuțe pufoase de bebeluș adorabil și alte Pufoșenii, o să vedeți):

Din culise:

Mulțumesc soțului-cameraman, care m-a ajutat la filmări. Îi cer scuze dacă l-am grăbit. După fiecare final de cadru, zicea:

Acum putem mânca?

Și, uite-așa, am rămas fără strop de brânză cam cât ai zice pufoasă.

Ingredientele din clip:

ouă de casă, lapte din cutie (asta e, nu avem mereu de la vacă), ceapă verde chives, avocado bine copt, roșii cherry (nu am mai găsit în piață unele care să aibă gust, astea-s sunt super dulci, deși scumpe, măcar nu le arunci – cele la pahar de la Mega), fulgi de ovăz, dar merg orice cereale (există și gata măcinate, atenție însă la adaosul extra de zahăr, citiț eticheta!), mere dulci și Brânză pufoasă Delaco. Aceasta e o descoperire mai recentă, ceva care poate fi dat și la bebelușii peste un an. Conține doar brânză de vaci, smântână și un strop de sare, fix cât să îl facă pe Tudor al meu să îi placă tare (îl vedeți în clip cum se linge pe degete 🙂 ). Brânză de vaci făcută de mine din lapte și lămâie, fără sare, nu a mâncat deloc deloc.

Fiecare pachet din ăsta cu două cutii de Brânză pufoasă vine cu un magnet de frigider de colecționat, plus codul de intrare în concurs. Delaco oferă 5200 de Pufoșenii adorabile (le puteți vedea aici), câte 100 pe zi. Semne bune primăvara are, nu? Sunt super haioase cu căciulile pe ochi, noi ne jucăm cu ele în fiecare zi. Mai bine așa decât să stăm toată ziua în bucătărie. 😉

Și aștept idei de la voi cu ce le mai dați copiilor să mănânce dimineața. Dar fără flori de păpădie rară sau ouă de prepeliță amazoniană.

imagini via Shutterstock, artă din mâncare

Articolul anterior

19 lucruri pe care nu le știai despre dinții copilului tău

Articolul următor

Cum își aleg brand-urile culorile pentru un produs nou

66 Comentarii

  1. Valeriu

    He he he, de la omleta la prima oala cu sarmale nu e decat un pas!

    1+
  2. Simo

    Tudor cret si adorabil! <3 Imi place si mie branza pufoasa, poate iau niste Pufosenii, ca-s simpatice.

    0
    • A fost o surpriza placuta si cand i-am citit eticheta! E buna buna si buna-sanatoasa 🙂 si Pufoseniile sunt adorabile.

      0
  3. bunica cu bundita

    E foarte buna branza pufoasa si sper sa o mancam alaturi de pufoseniile astea haioase!Cu gandul la Tudor!

    0
  4. Irina

    Al meu nu mănâncă branza nici sa-l tai. Dar e înnebunit dupa oua. Ceva concurs cu oua nu ai? 😎

    0
  5. Gabriela H

    Budinca de chia cu fructe, mai ales ca o poți pregăti seara, iar dimineața doar pui fructele peste: 150 ml lapte de migdale, 2 linguri mari de semințe chia. Asta e baza (mai poți adauga chia, dacă ți se pare ca iese prea lichida, eu o fac mereu din ochi). Extra, poți pune diverse: banana sa fie dulce, vanilie/scorțișoară ptr aroma, sau orice îți trece prin cap și știi ca mănâncă bebe. E hrănitoare și ușor de făcut, mai ales vara, când fugim de aragaz!

    1+
    • Atât? Și amestec chia în laptele de migdale sau cum? mie trebuie să îmi spui mură-n gură, că, la gătit, nu citesc printre rânduri. Dar pare foarte simplu și chiar am niște chia în casă, e primită. Habar n-aveam ce să fac cu ea.

      0
      • Maria

        Se hidratează și devine o masa gelatinoasă, Miruna! De o lași la înmuiat în apă și o amesteci cu puțin ulei, zeamă de lămâie și ceapă tocată, obții o salată de icre falsă delicioasă:)

        1+
  6. Alexandra Ticle

    Al meu pitic momentan este in greva foamei, mananca numai cateva chestii. La micul dejun avem iaurt simplu, albusul oului fiert (il mai pacalesc si ascund galbenusul intre bucati de paine sau branza), exclusiv coaja de paine, branza cu smantana (diverse sortimente din comert, cea facuta de mine nu mai are succes de mult), gris cu lapte, budinca de tapioca facuta seara (ii place cu banane sau sirop de artar) doar ca dureaza cam 20 de minute pana fierbe tapioca (eu o fierb in lapte de vaca simpla sau cu putin sirop de artar). Pentru noi adultii fac omleta la cuptor cu rosii, busuioc, sare, piper sau somon afumat si ceapa verde sau branzeturi. Ochiuri la cuptor cu cascaval, pastrama. Am facut si ochiuri, le-am pus peste felii de paine unse cu unt+cascaval+pastrama, sunca sau ce va place, le-am dat la cuptor cam 5-10 minute pana se topeste cascavalul. Am mai pregatit barcute la cuptor: aluat de pizza facut si pregatit de seara astfel: se intinde aluatul, se taie in bucati mai mici cat sa le poti manevra mai usor si pui pe el urmatoarele: ceapa verde, rosii cherry, ardei, cascaval, pastrama (eu fac unele numai cu legume si branzeturi si una pe care pun si putina carne), le strangi marginile ca la raviolli si le ambalezi pentru a fi puse la frigider. Dimineata poti sa mai pui si un ou in mijloc, ungi marginile cu ulei de masline si le dai la cuptor pentru 12-15 minute. Sunt geniale. Pofta mare. Mai multe retete simple am pentru pranz daca esti interesata

    1+
    • Tapioca? Ce-i aia?
      Tu esti o comoara, mai draga!

      1+
      • Alexandra Ticle

        Arata ca niste perle, exista si varianta de faina dar eu nu am folosit. Este amidon alimentar extras din planta de manioc, dupa ce fierbe perlele devin translucide si lipucioase. Eu o ador, la fel si sotul, o prefer in locul orezului cu lapte. Are un nivel scazut de colesterol, vitamine si calciu. De cand am inceput diversificarea, am descoperit multe alimente minune pe care le consumam toti: bulgur, cus-cus, seminte de hrisca si chia- facem smoothie sau le punem in iaurt, grau spelta, tapioca

        1+
  7. Brânzica asta pufoasă cu niște avocado, în amestec pasat… pe feliuțe de pâine (prăjită – pentru cei mari sau pe miez, pentru cei mici 🙂 ) Dacă suportă usturoi, excelent, dacă nu, măcar pentru tine poți pune un cățel, doi, lângă… 🙂
    Tot brânzica asta cu morcov dat pe răzătoarea mică.
    Și tot brânzica asta cu țelină dată pe răzătoare și bucățele de roșii.

    1+
  8. Vladi mananca aproape zilnic sandwich-uri cu delaco cu smantana si muschi file, Miruna porridge de ovaz cu fructe (merisoare, goji, felii de banane ori de mar), omleta si chefir cu paine prajita, croissants cu unt si iaurturi, budinci de fructe blenduite cu chia.

    0
    • Super tare. Tudor nu se atinge de iaurt. Chia o bagi pur și simplu, nu se fierbe, nu nimic?

      0
      • Cris

        nope, nu se fierbe nu nimic. eu o pun si in iaurt si o las peste noapte in frigider si dimineata e ca o budincuta. Nu are vreun gust deosebit, dar eu o gasesc tare interesanta si mai inlocuiesc fulgii de ovaz cu chia.

        0
  9. Alla Mese

    Deci branza asta pufoasa delaco am descoperit-o in spital dupa ce l-am nascut pe Radu. Am devenit obsedata de ea… Me in loooove!! (Si cam toate mamele care au nascut la clinica aia is “asa ca era buna branza aia care o aduceau la micul dejun si cina?”)

    0
  10. Muaaaah nu stiu cum le-ai slafenmutzen…dar nici nu vreau sa vada Dennis al meu, ca e innebunit dupa pufosenii, mai ceva ca atunci cand era mic, aveam toata colectia trecuta de Pufosenii de la Delaco, am cumparat la branzica de ne-a iesit pe urechi 🙂
    Oare cum sa fac o comanda speciala acum?! 🙂
    Nu puteai sa postezi si tu ieri, ca maine primesc pachet 🙂
    Dar tot mai am o sansa pe saptamana viitoare, cand il primesc pe sot in vizita.

    0
  11. Ana

    Fetele mele mănâncă ce mănânc și eu. Nu le fac lor ceva separat și nu m-am priceput niciodată să le fac o poveste cu ochi și gură în farfurie :). Concret: humus, guacamole, smoothie, mozarella cu roșii cherry, prosciutto crudo cu ardei kapia, somon cu pâine prăjită, ouă fierte cu castravete, budinci de chia cu fructe uscate, pastă de măsline cu ardei gras. Cam așa 🙂

    0
    • mie nici nu mi se pare corect să le dăm lor ceva ce noi nu am mânca 🙂 sună tare bine ce zici tu acolo, măi Ana. Și bun venit la mine pe blog <3

      0
  12. Suzana

    Uite de unde o sa ma inspir eu. Multumesc, Miruna!! Ce mai are succes la noi acasa? Paste sau quinoa cu avocado si nuci pisate si putina miere. Sau mei cu mar (zdrobite la blender apoi, e mai gustos) + semnite/nuci sau mei cu lapte de cosos si indulcit cu o curmala (tot la blender mi se pare gustos). Imi ploua in gura deja 🙂

    0
  13. Bine mah ca aveti voi cate 1 copil si nu va strofocati sa le dati altceva decat mancati voi 🙂
    Eu am 2 si nu mananca acelasi lucru amandoi si nici mie nu imi place ce mananca ei sau lor ce mananc eu, nah…
    Nu vreti sa stiti cum e sa incurci pachetele si sa nu manance niciunul nimic, noroc ca nu erau la program lung pe vremea aia, acum…cred ca as primi telefon de la scoala sa ma prezint de urgenta daca as mai incurca pachetele

    1+
  14. Buna ideile, mai ales avocado pe care l-as manca cu tonele in perioada asta. Iata cateva idei de la noi:
    – Oua ochiuri in apa
    – Mix de cereale de la solaris cu lapte
    – clatite americane cu branza, fructe sau doar miere.

    Si cand avem timp, o “cafea” cu Emily, laptic cu pudra de roscove 🙂

    0
  15. Vai, cât de frumos sunt aranjate farfuriile acelea! Dar cred că e nevoie să anagajezi un om doar pentru a pregăti micul dejun așa. :))
    Dar să știi că prin plating l-am făcut pe fi-meu să mănânce cam de toate. Sau măcar să guste din ele. 🙂

    0
  16. Tu știi că și eu eram în pană de idei? O comoară ai adunat tu aici. That’s what it is! Pe lângă multe idei de mai sus pe care le mai încercăm și noi cu Sara, ei îi place când îi fac compot de mere/pere cu praf din ala de cereale de la Solaris. Fierb merele puțin cu extract (nu esență) de vanilie și scorțișoară. Cerealele le amestec cu zeama caldă, merele fierte le dau la blender și le amestec apoi cu cerealele.

    0
  17. Cristina Popescu

    Şi eu mă lupt cu micul dejun şi am exact aceleaşi criterii ca şi tine, Miruna. Câteva variante care au mers foarte bine:

    – Brioşe cu banane şi ouă (2 banane, 4 ouă, totul blenduit şi pus în cuptor, în forme de brioşe, 20 de minute)
    – Biscuiţi cu banane şi fulgi de ovăz (o banană, fulgi de ovăz din ochi, amesteci, laşi 5 minute, apoi la cuptor 20 de minute)
    – Clătite americane cu sfeclă – aici e mai mult de muncă, e clar pentru weekend: http://www.mamamag.ro/pancakes-cu-sfecla-rosie-si-afine/

    Reţete gustoase şi uşoare am găsit pe http://www.flaveur.ro şi http://www.mamamag.ro.

    Spor la gătit!

    0
    • Varianta mea de brioșă sunt clătitele fix cu aceeași rețetă, doar că eu bat dor gălbenușul cu furculița și zdrobesc banana, mai puține vase de spălat. Și dau la cuptor 10 min. E important să fie banana coaptă, să aibă gust.

      Fulgii de ovăz întregi sau măcinați?

      0
  18. Amy

    Wow, ce frumos arata! Oare cine are atata rabdare? Eu si timp dac-as avea la dispozitie, tot n-as putea sa fac asa ceva, pentru ca sunt o persoana careia rabdarea ii lipseste cu desavarsire. 😀

    0
  19. Clau

    Noi suntem intr-o situatie dificila cand vine vorba de mancarea mezinului (10 luni). E alergic la o lista lunga de ingrediente: lapte, oua, grau, alune – toata gama, migdale, cashew. Suprinzator nu e alergic la arahide. Urmeaza sa facem un test pentru soia. A avut reactie si la quinoa.
    Am incercat la un moment dat orz si ovaz (la care in mod normal nu e alergic) insa din cauza contaminarii incrucisate am sfarsit prin a folosi epipenul din cauza socului anafilactic.. iar casa a fost sub asaltul pompierilor si ambulantei dupa ce am sunat la 911. In concluzie cerealele au iesit din discutie. Suntem in faza in care ne e frica sa testam ingrediente noi doar amintindu-ne cele cateva experiente prin care am trecut. Nu e singurul nostru copil, insa e singurul alergic din toata casa.

    Inca il alaptez si asta ma mai linisteste cand ma gandesc ca nu isi ia toate subsantele nutritive de care are nevoie din alimentatia foarte limitata.

    In clipa in care va fi mai independent cu totii va trebui sa trecem la o noua dieta pentru a evita pericolele.
    Constientizam incet ca la zilele lui de nastere nici nu stim ce tort putem avea. Iar cand vor fi zilele de nastere a celorlalti 2 copii cum vom proceda? Daca le cumparam un tort normal, cel mic nu se va putea apropia de el. In acelasi timp nu e drept sa ii pedepsim pe cei sanatosi. Sunt multe alte dileme mult mai importante iar noi suntem doar la inceput de drum.

    Nu stim cum va fi integrarea lui la gradinita si la scoala. Ne gandim ca la locul de joaca va trebui sa il supraveghem ca niste ulii sa nu care cumva sa ia un biscuite de la cineva.

    Nu stiu daca mai sunt printre cititori parinti care trec prin ceva asemanator, dar daca da.. va rog sa impartasiti din experienta dobandita, si solutiile gasite cand vine vorba de meniul unui copil cu o lista lunga de alergii.

    In rest, bucurati-va daca nu va confruntati cu ceva asemanator pentru ca situatia poate fi mult mai complicata cand vine vorba de stabilirea meniului.

    0
    • Uau, voi chiar aveti o problema. Hai sa facem un articol separat pe tema asta, asa poate mai multa lume o sa vada si sa raspunda. Saptamana viitoare? Iti scriu!

      1+
    • sorina

      da, si fetita mea este alergica la laptele de vaca, insa o forma usoara. deci fara pufosenii si alte bunatati din lapte… nici ea, nici eu, caci o alaptez. stau si caut zilnic pe internet optiuni de meniu.

      momentan pot sa supraveghez, suntem si noi la inceput de drum.
      sper doar ca va trece… curand. desi in cazul meu, si eu am un fond alergic, urticarie am avut pana pe la 18 ani… cand eram eu copil nu prea stiai la ce esti alergic (ba ou, ciocolata, lapte etc), nu erau informatii si nici testele de azi, prin urmare nici dieta aplicata… asa ca am dus alergiile alimentare pe picioare…

      0
  20. Foarte dragute idei! Si noi avem cam acelasi meniu dimineata, mai avem si oua sub diferite forme (in afara de omleta), posate, etc, mai avem si fulgi cu lapte si iaurt cu fulgi de ovaz, seminte, merisor si un pic de miere.
    Vrem si noi pufosenieeeeee, de cand a vazut Ana filmuletul m-a zapacit 🙂

    0
  21. Deci mie îmi vine să dau replay la clip non stop. Așa de apetisantă ești! La noi succesul micului dejun este asigurat de câteva luni bune deeeeeeeee:

    Ovăz fin fiert 4 minute în apă. Aratăăăăăăă….. încă apetisant pentru micuța noastră de 11 luni!
    Cereale cu 30% fructe, hidratate în iaurt pe locul 2 (4 minute)
    Ou fiert tare pe locul 3 (10 minute)
    Scrambled eggs pe locul 4 (10 minute)
    Smoothie dintr-o combinație de 3 fructe (măr, banană, pară, mango, fructe de pădure congelate, kiwi, ananas) pe locul 5 (5-7 minute)
    Și apă ca desert :))))))

    Dimineți cu soare și apetit să aveți!

    PS: expunerea rețetelor a fost privită prin prisma preferințelor fiicei mele

    0
  22. Diana

    Tortilla unsa cu un strat subțire de peanut butter, almond butter, sunflower Seed butter etc, o banana intreaga in mijloc si apoi rulata. Tăiată bucatele si voila un mic dejun sau cina sau prânz super rapid! Pancakes, waffles, french toast, cu putintel unt si/sau sirop de artar. Sau gem fără zahăr, dupa gust. 🙂 Pâine in ou (doar ou si putintel lapte) tăiată soldăței.
    Avocado cu banana, zdrobite, amestecate si apoi unse pe pita Bread.
    Fructe ii dau doar prospete: berries, mango, ananas, ba(nane), pepene. Am descoperit ca dacă ii cumpăr fructele gata tăiate, de fapt le si mănâncă. 🙂 Nu se mai strica in fructiera 🙂
    Ii mai fac blueberries înmuiate in iaurt si apoi congelate pentru când il dor gingiile. 🙂
    Ce cred eu ca e important, e faptul ca toate Ingredientele sa fie organice. Încă o chestie: pentru mine, somonul e musai sa fie wild caught, altfel nu il cumpăr. 🙂

    0
  23. Delicios ce-ai prezentat, delicioasă și tu ;)! Chiar dacă H e mai mare, tot pe ideile de bază am rămas și noi la micul dejun. De când e la grădiniță am mai scăpat de grijă, dar în weekend jonglăm cu mix de cereale fierte în lapte și amestecate cu avocado și puțină banană (ar mânca amestecul ăsta oricând, oricum), omletă la cuptor cu diverse legume, tartine cu diverse (pate de ficat făcut în casă, brânza tartinabilă, unt și miere) și ceai de măceșe, clătite cu brânză.

    0
  24. Cris

    Daca pana la un an jumatate, avocado mergea cu orice.. acum nu o mai pacalesc la 2 ani si un pic. are mancarurile ei preferate, branza este prin top, cea dulce si crema de branza (labneh cum ii spune aici), in tara devoreaza sana si chefir. Dimineata mancam mai mereu toti iaurt cu un fruct, ovaz si miere. Preferatul micutei mele este cel cu mango (facut piure in blender si amestecat apoi cu iaurt), sau omleta cu somon in weekend, sau mai facem hashbrown dar rar.

    0

Leave a Reply

© 2007-2017 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 330 queries in 0.692 s

Inline
Inline