Să fii mamă nu-i ușor nici pe la case mai mari. Ducesa Kate, despre vină: ”Orice mamă care nu recunoaște asta minte”

ducesa kate miruna ioani

Știți că vorbeam noi de familia regală. Și unele voci ziceau că e ușor pentru Kate să fie mamă, când are o armată de ajutoare în jurul ei. Sigur că are. Precis nu amestecă în oale și nici nu se gândește (ca noi), oare ce le dau azi de mâncare. Dar hai să nu comparăm, să nu judecăm.

Kate a fost prezentă la podcast-ul Happy Mum, Happy Baby. A povestit despre viața lor de familie și diminețile cu haos. Până la urmă are 3 copii. Sigur că nu e familia tipică, sunt totuși cei mai celebri moștenitori ai unui tron. Tot globul e cu ochii pe ei.

Dar sigur că oricâte bone, menajere și bucătărese ai avea, tot tu ești singura mamă.

Iar dacă ești genul de mamă care vrea să-și crească puii într-un anumit fel, adică nu genul care pleacă în lume cu primul motociclist, n-ai cum să nu îți fie și greu.

În podcast a povestit că viața cu trei copii și obligațiile regale nu îi permit să fie tot timpul mama care și-ar dori pentru cei mici.

”E o provocare constantă.”, a zis Kate.

”Mereu le auzi că spun asta pe mame. Chiar și pe cele care nu neapărat lucrează sau trebuie să jongleze în mai multe direcții cu serviciul și viața de familie. Mereu apare ceva.”

Sună cunoscut? Credeți că a învățat-o cineva să vorbească așa?

Kate a înmuiat inimile ascultătorilor când a povestit că fetița ei, Charlotte, a întrebat-o într-o dimineață de ce nu o duce ea la școală (în fiecare zi).

Fetița asta nu înțelege că mamă-sa e viitoarea f^c&ing regină a Angliei.

Că are programul făcut înainte cu un an. O doare undeva. Ea și-o vrea pe maică-sa. Ca orice copil pe lumea asta. Fiindcă oricâte bone, menajere și bucătărese ai avea, tot tu ești singura mamă.

A zis că a pus-o pe gânduri. Că adesea copiii pun asemenea întrebări și ea se simte vinovată. Că orice mamă s-ar simți așa. Și cine nu recunoaște minte.

P.S. Și Tudor mi-a pus o întrebare similară, într-o discuție despre bani. A vrut să știe dacă atunci când vom fi bogați, o să-l pot duce și lua eu în fiecare zi de la grădiniță. Din acel moment, nici n-am mai făcut altceva. Revelație: noi suntem bogați deja!

Nu comparăm, nu invidiem. Fiecare mamă are provocările ei. Ele uneori seamănă, alteori nu. Dar privilegiile nu sunt întotdeauna ce par de la distanță și toate suntem bogate, pe cuvântul meu.

Articolul anterior

5 întrebări pe care nu mi le-a pus niciodată mama

Articolul următor

Papa Francisc aduce femeile la putere: numește 3 doamne într-un consiliu ocupat exclusiv de bărbați până acum

3 Comentarii

  1. Fela

    Dacă am învățat ceva pana acum, este următorul lucru: sa prețuiesc fiecare moment din viata copilului meu cât il am la lângă mine. Timpul trece cumplit de repede, puii își iau zborul și regreți ca nu te-ai aplecat mai mult la nevoile, gândurile și sentimentele lor. Asta din diverse motive. Înveți sa fii mamă pe parcurs. Dar cu toate astea, am avut grija sa am amintiri cu ei care îmi încălzesc sufletul. Când ne strângem în jurul mesei și încep sa înșire amintiri din copilarie, consider ca am făcut totuși un lucru bun!

  2. Alexandra

    Aseară,după un episod de vinovăție, că nu mă joc suficient de mult cu fetița mea, articolul a picat la fix. Se pare că se întâmplă și la case mari.😅

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 138 queries in 0.140 s