Papa Francisc aduce femeile la putere: numește 3 doamne într-un consiliu ocupat exclusiv de bărbați până acum

papa francisc femeiȘtirea a circulat prin presă ieri și mi se pare un mesaj important pe care acest Papă îl transmite. El a numit trei femei într-un consiliu cu rol consultativ în alegerea episcopilor catolici din lume. Doar bărbații au avut funcții în acest consiliu până acum. E vorba de două călugărițe și o mireană. (Reuters)

Nu toți l-au felicitat, iar unii l-au și criticat. Aș fi pus titlul ”Un Papă cu cwuaie”, dar n-am vrut să se înroșească dreptcredincioasele.

Cred că e un mesaj puternic pe care Papa îl transmite omenirii. Știm că el are cale deschisă la acele minți mai … conservatoare. Bărbații sunt la conducerea celei mai vechi și mai mari corporații din lume, care se bucură de cea mai bună reclamă de tip din gură-n gură. Și din tată-n fiu. Și-au făcut exclusivitate pentru ei. Au convins femeile că sunt mai slabe, mai păcătoase, mai cu două mâini stângi.

Era vremea ca gândirea asta să se schimbe. Bravo, Papa Francisc. Ai de la noi un big like, cum ar veni.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Articolul anterior

Să fii mamă nu-i ușor nici pe la case mai mari. Ducesa Kate, despre vină: ”Orice mamă care nu recunoaște asta minte”

Articolul următor

Nu e nicio campanie îndreptată împotriva litoralului românesc, domnule

2 Comentarii

  1. Loredana

    Ce bine ai spus-o!

  2. A.G.

    “Bărbații sunt la conducerea celei mai vechi și mai mari corporații din lume, care se bucură de cea mai bună reclamă de tip din gură-n gură. Și din tată-n fiu. Și-au făcut exclusivitate pentru ei. Au convins femeile că sunt mai slabe, mai păcătoase, mai cu două mâini stângi.” – prin cele enunțate aici se vede că nu aveți o imagine de ansamblu și vă lăsați influențați de valul media.
    Nu mai vorbiți pe subiecte pe care nu le stăpâniți.
    O zi frumoasă!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 122 queries in 0.163 s