Ajuți cum poți. Medicentrum a oferit sprijin gratuit Spitalului Colentina pentru a-și evalua pacienții online

medicentrum evalua online pacienți miruna ioani

N-am vrut să fiu eu prima care vorbește despre asta, dar nici nu pot fi singura care tace. Nu acum, nu când e atât de important.

Voi sunteți prietenii mei. Deși sunteți înfricoșător de mulți în ultima vreme, pe unii vă cunosc personal. Era o vreme când mâncam înghețată, făceam petreceri și ne îmbrățișam, mai știți? Ați fost aproape o sută de mii de suflete aici într-o singură zi, iar asta mă responsabilizează enorm. Mulți oameni se întorc, rămân aici și îmi scriu că se bucură că m-au descoperit. Unii -acum un an, alții -acum o săptămână. Deși eu scriu de, azi-mâine, de 13 ani. Pentru cei mai noi, permiteți-mi să mă prezint. Pentru cei dintotdeauna, scuzați-mă că mă repet.

(Aceste rânduri le-am pus pe un grup, unde membrii au fost invitați să se prezinte și multă lume m-a rugat să fac cumva să poată da share. Nu e nicio mare filozofie, e doar un text scris de o fată about a boy who saved her world. She believes he can save the world.)

Io n-am nimic de vânzare, pe copii încă îi ținem 😜. Vreau doar să mă prezint. Sunt dentist, am un blog și doi băieți. Am locuit în Anglia aproape 5 ani, după care m-am întors acasă împreună cu soțul meu, când cei mai mulți plecau. El e neurochirurg și, de curând, antreprenor. A fondat o platformă online de evaluare medicală la distanță, Medicentrum.ro. De asta vă scriu. Dacă aveți situații în familie sau pe voi, care au nevoie să ajungă la un specialist, acum e cel mai prost moment să bănănăiți prin spitale. Tocmai a postat cineva o poză cu medicii din linia 1, de la Victor Babeș, erau “echipați” cu uniforme normale și un halat de aparținător pe deasupra 😞 măcar măști aveau.

Așadar, nu ne permitem să ne rupem nici măcar o unghie acum, amânam tot ce putem.

Pe de altă parte, nici nu ignorăm simptome, ar putea fi importante, iar sănătatea noastră face întotdeauna parte din “strictul necesar”. Vă încurajez să folosiți telefonul, internetul, orice care va permite să rămâneți în case acum. Există câteva platforme de telemedicină la noi, eu vă prezint ceea ce cunosc mai bine. Soțul meu a dezvoltat platforma să fie cât mai simplu de utilizat pentru toți, a lucrat într-un sistem similar în UK, iar anul trecut proiectul a câștigat un concurs și a primit finanțare europeană. Folosiți ce credeți de cuviință. Eu nu pe alții, ci pe bărbatul meu îl susțin și îl laud peste tot și vă rog să nu mă judecați pentru asta.

Când am aflat că spitalul în care lucrează se transformă în spital dedicat covid-19, mi-a stat inima în loc. Nu o să vă ascund că sunt ușor speriată. Așa că, fac tot ce pot, tot ce ține de mine să conving oamenii să stea în case.

Medicentrum e foarte ușor de folosit, pacientul completează acest formular, încarcă ce documente medicale are (bilet de trimitere, ieșiri din spital, analize, RMN/CT), alege specialitate și medicul. Medicul îl sună, discută, îi spune ce și cum. După care îi trimite un raport scris. Posibil să îi spună că are nevoie să fie văzut la cabinet, dar și în cazul ăsta, îi spune toate investigațiile pe care să le aibă făcute, ca să nu umble brambura omul prin spital. Mai ales dacă aveți părinți, ajutați-i să iasă cât mai puțin din casă, și mai ales departe de spitale.

În aceste vremuri greu încercate, soțul meu a oferit gratuit sprijin logistic spitalului Colentina, ca să-și evalueze pacienții online (proiectul e aici) și să evităm cozile imense care se formează la triaj.

Dați de veste celor care vor să meargă la medic ACUM, că există alternativă, ceva care le poate SALVA un drum sau mai multe.

Ce altceva mai pot să fac? Poza e cu niște bebeluș proaspăt și fericit, să vă înveselească puțin.

medicentrum pacienți online miruna ioani

p.s. Într-o zi, fără să știu ce ne așteaptă, vă spuneam povestea acestui proiect și vă rugam, cum nu fac niciodată, să-i facem cadou 10mii de like-uri neurochirurgului care a făcut Medicentrum. Realitatea a fost copleșitoare, iar pagina de facebook are în acest moment peste 11.000. În numai 3 luni, fără bugete astronomice de promovare. Doar cu oameni. Sper să n-aveți niciodată nevoie de noi.

Vă mulțumesc.

Articolul anterior

”Trebuie să oprim timpul” -Clip viral cu expert chinez, întors din Milano. Zice că Italia nu face destul

Articolul următor

Cultura neascultatului și clipul viral al lui Lucian Mîndruță: ”A venit vremea să alegeți dacă sunteți criminali”

4 Comentarii

 1. Andreea Soos

  Si in ramura de pediatrie ce facem? Eu azi am iesit cu inima stransa la pediatru sa asculte copilul care are aproape 2 ani. Ma gandesc ca o otita..o bronsita…astea nu se diagnosticheaza la telefon. 🙁

  • Sper ca e totul ok si sunteti sanatosi.
   Noi nu avem pediatrie pe Medicentrum si nici nu ne grabim sa avem.
   Normal ca sint unele lucruri pe care nu le poti face online, dar sunt multe pe care le poti.

 2. S.

  La Medicentrum exista si posibilitate de diagnostic fara sa alegi specialitatea? Tatal meu are probleme si a umblat recent la mai multi medici, a facut o multime de analize si inca nu a reusit sa afle ce are. M-am tot gandit la varianta Medicentrum, dar nu stiam daca se poate asa.
  Multumesc!

  • Din păcate, nu. Alegeți o specialitate și medicul respectiv vă îndrumă apoi. Noi doar vă punem în legătură, nu intervenim asupra sfaturilor oferite, că nu ne pricepem la toate. Fiecare o știe pe-a lui. Habar n-am ce să vă sfătuiesc, puteți încerca un second opinion pe o specialitate aleasă și vedeți ce sfat primiți. Multă sănătate.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.128 s