Hai să-i facem cadou 10 mii de like-uri neurochirurgului care a găsit soluția ca pacienții să nu mai stea pe la cozi

neurochirurgul cadou miruna ioani

Neurochirurgul e bărbatu-meu. Care este rugat ca, înainte să se enerveze, să citească acest articol până la sfârșit. Apoi să știe că ăsta-i blogul meu și scriu ce vreau pe el, na. 🙂

A primit felicitarea asta de Crăciun, anul trecut. De atunci, stă la loc de cinste, pe peretele de lângă masa la care mâncăm, în bucătăria noastră de la bloc. Să ne amintească în fiecare zi cu ce se ocupă, de fapt, el.

Acum trei ani a înființat o platformă online pentru pacienții cu probleme neurochirurgicale, să îi ajute să aibă acces la o echipă de medici, care să trateze cazul multidisciplinar și deodată, ca să nu bâjbâie pacientul pe la uși. Așa cum a văzut că se face în Anglia, în cei aproape 8 ani cât a lucrat acolo. Platforma se numește Neurocentrum, am scris despre ea aici.

A avut mare succes. Ajută zilnic pacienți din toată țara, pe care îi sfătuiește și îi îndrumă împreună cu echipa sa. Niciodată nu își asumă rezultatele, citez: ar fi prea simplu să fie așa. Doar că ceva neașteptat s-a întâmplat.

Au început să îi scrie oameni, să-l întrebe și de alte chestii. Medicale. ”Domnu doctor, am hemoroizi.” Altcineva, că i-a ieșit pe piele. ”Trimiteți-mă la un dermatolog bun” s-a transformat într-un ”cardiolog bun”, ”un oftalmolog” și tot așa. Povestea clasică: ”nu știu pe nimeni, am încredere în dv, recomandați-mi pe cineva”.

La două zile după ce am născut, îmi scrie o cunoștință din Sibiu, pe facebook: ”Miruna, felicitări pentru al doilea băiat. Îți rup însă din timp din postura de fiică al cărei tată e în contra timp cu viața.

neurochirurgul cadou miruna ioani

 

 

Povestea era așa: Tatăl ei fusese operat cu 5 ani în urmă, pentru un anevrism la o arteră principală, de către o echipă internațională. Venise și un medic din Irlanda pentru cazul său. Timp de 4 ani, a fost monitorizat și totul a fost ok, până acum, când s-a mărit aorta și trebuia reintervenit. Scos stentul și reparată aorta. Operație foarte mare, nu face nimeni în România. În străinătate costă 34.000 euro. Peste bugetul nostru, văd și acum scris. Ca o condamnare la moarte.

neurochirurgul cadou miruna ioani

Întreba dacă nu știe Horațiu altundeva în lume, poate unde să coste mai puțini bani. Câteva mii de euro și-ar fi permis, ar fi vândut o mașină și ce mai puteau, dar așa? Știu că sănătatea e scumpă uneori, dar e corect asta? Când e vorba de tatăl unei fete? De bunicul unor copii? De fapt, niciodată nu-i corect ca sănătatea să coste bani mulți, dar asta nu putem schimba, așa că, să vedem cum putem ajuta, m-am gândit.

Vorbit cu Horațiu, Horațiu vorbit cu un chirurg cardiovascular deștept, pus oamenii în legătură.

În câteva ore, fiica pacientului îmi scria:

neurochirurgul cadou miruna ioani

Când citești un astfel de mesaj, ți se face pielea de găină. Și, la trei zile după primul mesaj de la fiica pacientului, se vede și în print screen-ul de mai jos, avea deja acest răspuns:

neurochirurgul cadou miruna ioani

Deci cu asta se mai ocupă soțul meu. În zilele în care nu operează chiar el în creier de om viu, face legături, ca alți medici buni să salveze tați și bunici, să-și petreacă sărbătorile cu familia lor.

Să vedeți de ce v-am povestit asta. Pentru că o altă chestie cu care s-a ocupat soțul meu a fost să pună tot datul ăsta de telefoane, ”îți trimit numărul de telefon” și ”sună-l din partea mea”, într-un sistem. Unul cu acces pentru toată lumea, că-s mulți oameni care nu-s prieteni cu mine sau cu el, pe facebook, să pună o întrebare ca tipa asta, cu care am fost în clasa a 8-a într-o excursie în Polonia. Cum îi putem ajuta pe toți? era întrebarea. Medicentrum a fost răspunsul.

Vrea ca oamenii să știe că trebuie să caute, să deschidă cât mai multe uși, să nu accepte pe primul NU când vine. Să ceară o a doua opinie, o a cincea, până se conving. Să nu mai piardă timp prețios, pe la diverse uși de medici. Să nu mai fie trimiși de la unul la altul, ca o minge de ping-pong peste fileu. Oamenii bolnavi nu sunt mingi de ping-pong.

Așa că, neurochirurgul Horațiu Ioani a făcut nu numai al doilea copil anul ăsta, ci și a doua platformă online, sora mai mare a lui Neurocentrum, una cu mai multe specialități: Medicentrum. Pentru că nu doar pacienții neurochirurgicali au nevoie să câștige timp atunci când au o problemă. Iată cazul tatălui amicei mele, TOȚI pacienții merită să câștige timp și să poată lua legătura cu medicul de care au nevoie.

Platforma funcționează deja, Horațiul nu și-a dorit să scriu despre ea încă, să-i dau like pe facebook, nimic, până nu s-a asigurat că toate funcționează. Proiectul e oarecum la început și vreau să mă ajutați să îi facem acest cadou: platforma Medicentrum să aibă pe facebook 10 mii de aprecieri. Dacă vă place ideea, puteți da like aici.

medicentrum

 

Într-o banală zi de marți, primește Horațiu sms de la dr. Vintilă:

Știi pacientul acela pe care nimeni nu-l putea opera? E bine-merci, pleacă acasă acum.”

Iar eu am găsit pe mess acest mesaj:

neurochirurgul cadou miruna ioani

Acesta a fost drumul de la ”oamenii bolnavi nu sunt mingi de ping-pong” până la

”l-a salvat pe tata”.

Acesta este modelul pe care trebuie să-l replicăm în țara noastră, oameni buni, și nu mai putem aștepta!

Iar dacă aveți vreodată un NU SE POATE pe care vreți să-l transformați în DA, SE POATE, mai întrebați în niște locuri. Cereți a zecea părere. S-ar putea să existe cineva care să salveze și sărbătorile dumneavoastră.

Like & share Medicentrum

Articolul anterior

Cum a fost la noi primul Crăciun în patru

Articolul următor

Dacă nu am fi mers la mama, am fi mâncat pizza de Crăciun

42 Comentarii

 1. Mihaela

  Cum a ajuns la concluzia că la Balotești “nu fac”? Vorbim totuși de un spital de stat, unde “timpul curge altfel”, nu este că și cum suna la call centre și răspunsul este acesta. Plus că soluția, din ce înțeleg, a ținut doctor, nu de dotările spitalului. Multa sănătate tuturor!

  • Mihaela, nu stiu. O fi fost acolo la o consultatie? Ma indoiesc ca a dat telefon la call center. Si da, tocmai faptul ca tine de om si nu de dotari e foarte important. Noi traim cu senzatia ca wow, aparatura ne salveaza. De fapt, aparatura fara oameni e nimic. Poti muri linistit.

   • din partea fiicei pacientului: au fost personal la Balotesti 🙂 prin relatii direct la sef de sectie si li s a spus ca nu fac operatii de genul.

    • Mihaela

     Am întrebat deoarece știu că acolo sunt doctori buni și aparatură este la standarde europene. Sper sa fie și acest spital inclus in lista de recomandari a Medicentrum.

   • Andreia

    Felicitari din suflet! Mai rar! Pana la urma tot omul sfinteste locul, iar sistemul e facut din oameni, deci singura solutie de renastere si recuperare este initiativa si contributia fiecaruia dintre noi. 👍🍷

 2. Simo

  Felicitari din suflet! M-ai facut sa plang. Craciun fericit!

 3. Rizea Gianina

  Jos pălăria!! Nici nu știam că există o astfel de platformă! Dumnezeu lucrează prin oameni! 🤗🤗

 4. Raluca

  Minunat! Felicitări pentru tot ceea ce faceți împreună, ca o echipă. Mari speranțe dați oamenilor ca în România să ajungem la așa un nivel în sănătate și să salvați la propriu vieți. Mulțumim dragilor! Crăciun fericit!

 5. Roxana

  Felicitari,Horatiu si multumim! Chiar are nevoie tara asta de oameni care pot misca lucruri!
  Scriu in cunostinta de cauza…
  Miruna, pentru tine o imbratisare din suflet!❤️

 6. Maria

  Craciun binecuvantat! Sa fiti fericiti si santosi! ❤️🤗

  • Nicoleta

   Bună ziua, din păcate realitatea este foarte cruntă sunt dezamăgită de tot ce se întâmplă în România. Ne plimbăm pe holurile spitalelor cu tone de hărti după semnături și stampile. Ba mai rău punem bolnavi să alerge între: spital de stat, policlinici particulare, CNAS eventual de ce să nu îl trimitem și la comisie de evaluare în Capitala.
   Sunt o grămadă de instituții de stat care acordă ajutoare pentru persoane cu probleme medicale și anul acesta am aflat că se pot acorda și fonduri europene nerambursabile. Și dezamăgirea poate continua…

 7. Vali

  Crăciun fericit simpaticilor!

 8. Din păcate sau din fericire in același timp am avut și noi ocazia sa dăm de soțul tău, Miruna, care sa ne ajute cu un răspuns atunci când bâjbâiam prin toate părțile. Mulțumim ție că ne-ai pus în contact și lui pentru timpul dat nouă 🙂

  Hugs! 🤗🎄🎅

 9. Cristina

  Nu am intrat de ani buni pe fb, dar pentru tine miam căutat log-inul ❤️. Ești un om minunat. Normal ca și soțul tău! Crăciun fericit 🎄

 10. Angi

  Craciun Fericit! Da, am plans si eu!
  E minunat ce am citit🤗🤗!
  Sanatate tuturor si la cat mai multe momente magice!

 11. Malvina

  Craciun cu liniște! Mi se pare foarte utila existenta acestei platforme, sa dea Dumnezeu sa fie cat mai multi oameni salvati!

 12. Ramona

  Felicitări. Și multumim. Sărbători cu bine!

 13. Mirela

  Oameni frumosi si speciali!
  Multumim.
  Sarbatori cu bine!

 14. Maria I.

  Crăciun fericit si jos pălăria!!!!Dumnezeu sa vă binecuvânteze pentru tot binele făcut!!

 15. Daniela Vladescu

  Like si felicitări pentru initiativa ! Crăciun binecuvântat !

 16. Amy

  Felicitări!!! Sunteți niște oameni minunați!!

 17. Carmen

  Respect, Dr.H.
  Te îmbrățişez, Miruna.

 18. Vaaaiii! Am citit acum articolul tău și abia îmi rețin lacrimile. Nici aer în cameră nu prea mai este. As ieși afară, dar sunt prea friguroasă. Sunt acasă la ai mei. Orice sărbătoare mare o petrecem aici. Aceasta este prima după ce Paștele l-am sărbătorit în spital. Datorită vouă sunt bine și aici acum. Am trăit și retrăit povestea de la începutul articolului. Pare destul de asemănătoare, cunosc sentimentele de recunoștință ale doamnei. Ați numărat câte astfel de povesti aveți, care încep cu un mesaj pe Facebook și se încheie cu sărbători și momente fericite în sânul familiei?
  Ce bine că sunteți! Sărbători fericite și mulțumiri și părinților voștri!
  P. S: Felicitări! Sper că Horațiu nu s-a supărat prea tare pe tine, așa că hai să răspândim vestea! Eu sunt pacientă, ajung abia în februarie la control. :))

 19. Violeta

  Dat deja sfoara in tara la toti cunoscutii mei… Cunosc prima platforma, am si utilizat-o in cazul tatalui meu, ar fi super “sa sparga apele”. Succes.

 20. Alina

  Este mare nevoie de competenta, profesionalism si dedicare pe partea medicala, care parca e tot mai greu de gasit la noi in tara!
  Foarte rar intru pe FB si foarte rar citesc ceva pana la capat! De data aceasta insa am citit tot si m-a impresionat!
  Ma bucur mult ca va fi si la noi asa ceva si sper din toata inima sa fie la inaltime!
  Dragilor, felicitari! O idee geniala!!!
  Daca tineti la calitatea serviciilor oferite si daca va pasa de oameni, va ajunge cu siguranta cea mai puternica platforma de pe piata!
  Abia astept sa beneficiez de serviciile oferite si sa pot ajuta si eu la randul meu pe cei care au nevoie de sanatate!
  Sarbatori binecuvantate!

 21. Nicolae-Sebastian

  Să vă dea Dumnezeu înmiit!

 22. Cristina Mitran

  Sunteți niște oameni minunați! Sa va răsplătească Dumnezeu! În plus like ul meu micuț… Ași fi vrut sa aibă și mama și fratele meu parte de asta… În schimb au fost lăsați sa moara, cu zile… Mama la 70, fratele la 56… Ma bucur ca, prin ajutorul vostru alți oameni vor scăpa!!!

 23. Tony

  Linkul către Facebook de pe site-ul medicentrum nu direcționează unde trebuie

 24. Marian

  Felicitari.Sarbatori fericite si multă sănătate.

 25. Angela

  Omul acesta deosebit merita doar un like? Nuuu, merita cuvinte frumoase, merita iubire vesnica! Si tu Miruna la fel!

 26. Emys

  Felicitari pentru initiativa deosebita, pentru sfaturile bune si tot ajutorul pe care il oferiti celor aflati la greu! Fie ca faptele bune sa se intoarca inzecit! Toate bune si mult succes mai departe! 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 222 queries in 0.193 s