”Trebuie să oprim timpul” -Clip viral cu expert chinez, întors din Milano. Zice că Italia nu face destul

expert chinez italia miruna ioani

”Nu știu unde vă e capul!” Șeful unei delegații a Crucii Roșii, care ajută Italia să răspundă la criza coronavirusului, spune că țara nu face suficient pentru a opri răspândirea virusului.

În contextul în care de dimineață a circulat pe whatsapp acel document al Guvernului, care s-a dovedit a fi o ciornă doar, un proiect neaprobat încă, dar care a pus populația în stare de panică și alertă (de parcă ar mai fi nevoie de niște paie pe foc), am tradus acest discurs pentru cei care nu înțeleg engleză.

Măsurile stricte sunt bune, să ne înțelegem că nu sunt ÎMPOTRIVA noastră, ci PENTRU noi. Uitați ce zice omul ăsta, expert chinez, care vorbește direct, fără să menajeze orgolii de vreun fel:

”Am identificat multe probleme. Tocmai ne-am întors din regiunea Cordoba și am găsit că, mai ales în orașul Milan, încă sunt foarte relaxate măsurile de carantină, pentru că mijloacele de transport în comun încă funcționează, oamenii se duc în sus și-n jos. Se adună la hoteluri. Am văzut mulți care nu poartă măști. Nu știu unde vă e capul! Chiar acum, trebuie să oprim timpul. Să încetăm toate activitățile economice. Să oprim toate activitățile sociale, care ne plac în mod normal. Toți oamenii trebuie să stea acasă în carantină. Și trebuie ca toată lumea să fie complet pregătită pentru salvarea de vieți. Viețile oamenilor noștri sunt cele mai importante în acest moment. Noi abia la o lună de la instaurarea măsurilor extreme de carantină, am reușit să oferim spitalizare și tratament tuturor pacienților cu COVID-19 și am atins punctul  de vârf al bolii.”

Clipul original:

Articolul anterior

Atenție, colegi! Cabinetul unde am lucrat în Anglia a fost jefuit. S-au furat măști și dezinfectanți

Articolul următor

Ajuți cum poți. Medicentrum a oferit sprijin gratuit Spitalului Colentina pentru a-și evalua pacienții online

2 Comentarii

  1. Violeta

    Draguta, Cordoba nu e in Italia. Si nici Milano. Dar chinezul are dreptate. Din pacate, stiu ca si la noi in tara se subestimeaza foarte mult virusul asta nenorocit.
    Experienta altora ne demonstreaza ca nu invatam nimic.

    • Cineva care stie chineza mi-a explicat ca e o greseala legata de sunete si ca, probabil, cel care a scris traducerea in engleza e tot chinez. Eu am tradus din engleza, ca nu stiu chineza ?

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.366 s