Informații pe care suntem datori să le dăm mai departe – mulțumesc că ați vorbit despre Medicentrum

Informații pe care suntem datori să le dăm mai departe - mulțumesc că ați vorbit despre Medicentrum miruna ioani

Când mama mea a avut o pacientă care și-a tratat fix aceeași problemă medicală, la vreo doi ani după ea, departe de masa de operație, am simțit asta. Că sunt pe lume informații pe care suntem datori să le dăm mai departe. Dacă ar fi știut și mama mea că se poate trata diferit, ar fi scăpat de o operație care a lăsat-o cu schimbări majore pe viață. Cam cum te lasă orice operație… și încă ceva.

În noaptea de Revelion, am primit un mesaj pe Medicentrum de la o mamă internată cu fetița ei de un an și șase luni într-un spital mic, dintr-un orășel de munte. Veniseră, din străinătate, acasă, de sărbători. Nu se știa un diagnostic, fetița avea ceva la ficat, niște analize foarte proaste, dar nu o văzuse niciun medic specialist. Pentru că, în orășelul de munte, nu aveau.

Am citit mesajul pe întâi ianuarie. Și toată ziua, asta am făcut. Schimbat mesaje cu mama. Dat telefoane. Căutat medic. Unii nici măcar n-aveau semnal în prima zi din Noul An.

Nu ne-am lăsat. Pentru că, atunci când o mamă îți cere ajutorul, nu o lași. Pentru că îmi și imaginam cum și-au petrecut Revelionul pe un pat de spital. Pentru că bolile nu știu că tu ai sărbătoare-n calendar. Și pentru că omul atunci trebuie ajutat, când are cea mai mare nevoie. Nu-i ăsta crezul a tot ce se vrea Medicentrum a fi?

Medicentrum este o platformă de evaluare medicală la distanță, fondată de medicul neurochirurg Horațiu Ioani, soțul meu. Medicentrum pune în legătură pacientul cu medicul, indiferent de localizarea geografică. Totul se întâmplă online. Pacientul completează acest formular, răspunde la niște întrebări pe care le-ar pune orice medic, își încarcă documentele medicale și primește un telefon de la medicul lui.

Ulterior, primește pe email un raport cu toate recomandările. Simplu, rapid, fără tras sfori, fără stat pe la uși, fără timp pierdut, fără trafic în oraș. Merge pentru un second opinion, merge pentru o primă evaluare, merge când vrei să fii sigur, când vrei să înțelegi mai bine, merge când nu mai ai zile de concediu ca să lipsești de la job sau merge când vrei să ți le folosești pe altceva, cum ar fi să mergi la cinema cu copilul tău, de ziua lui.

Săptămâna trecută v-am povestit pentru prima dată despre ce face soțul meu și v-am rugat să dați like paginii de facebook Medicentrum. Ați fost minunați și mulți și minunați. Articolul s-a viralizat și nu vă pot mulțumi destul pentru asta. Soțul meu n-a știut nimic, deși în noaptea de Ajun a legănat până pe la 2, ca să pot scrie eu. Nu m-a întrebat despre ce, pentru că știe că, orice aș scrie, e foarte important pentru mine. De multe ori, și pentru el. E grozav în multe feluri soțul ăsta al meu.

Datorită faptului că ați vorbit despre această platformă, mama fetiței de un an și șase luni a aflat și ne-a scris. Datorită faptului că ați distribuit, ne-ați pus în legătură cu ea, ca noi s-o punem în legătură cu medicul specialist de care avea nevoie fetița ei. În ziua de Anul Nou, când și la non-stop e închis.

Vă mulțumim, sunteți minunați!

– Miruna, Horațiu, Medicentrum și mama unei fetițe care și-a petrecut Revelionul în spital, dar care acum e acasă, la bunicii ei, așa cum orice nepot ar trebui să fie de sărbători

Image by Semevent from Pixabay

Articolul anterior

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost ce trebuie și pentru sibieni, și pentru turiști

Articolul următor

”N-ar trebui să te superi că și-au tras-o, ci că l-a făcut să râdă când tu nu erai”

11 Comentarii

 1. Elena

  La mulți ani sănătoși, fericiți!
  Cuvintele sunt goale de continut in fața faptelor!
  Cum ar fi lumea aceasta, dacă fiecare din noi am face câte puțin din ce face această familie!
  Sunteti minunați!
  Exemplul vostru ar trebui sa ne ghideze pe toți si atunci am construi o lume cu adevărat funcțională din toate punctele de vedere.
  Să ne fie rusine, noua celor mai in vârstă, ca vin niste tineri care ne lasa muți prin faptele pe care le întreprind.
  Suntem privilegiați ca v-ati intors aici, spun fără nici cea mai mică îndoială, sunteți bunul nostru national.
  Cu multă admirație și sinceră prețuire!
  Felicitări!

 2. Amy

  Va felicit din tot sufletul si va doresc ca binele pe care il faceti sa vi se intoarca inzecit. Sunteti minunati si ma bucur ca exista oameni ca voi!

 3. Cricket

  La multi ani! Sunteti minunati! Si pe mine m ai ajutat mult cand mi ai scris un mail in care m ai incurajat. Eram jos de tot atunci si iti multumesc pt asta! Inca il am!

  • Tin minte. Unele zile sunt asa. 🤗

   • Ileana

    Felicitări, este ceva extraordinar de util! Nu am văzut nimic despre costuri, cât se plătește pentru o solicitare rezolvata?

    • Depinde. Fiecare medic isi stabileste propriul tarif. Cand pacientul selecteaza medicul care sa se ocupe de cazul sau, apare in dreptul numelui si costul. Totul e transparent, pacientul plateste la final.

 4. Elena

  La multi ani si multe fapte minunate înainte, Dumnezeu ne aduce oamenii buni inapoi din strainatate.

 5. Raluca

  Care este pretul unei consultatii? Am cautat pe site, dar nu am gasit.
  Va multumesc!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 159 queries in 0.124 s