Târgul de Crăciun din Sibiu a fost ce trebuie și pentru sibieni, și pentru turiști

Târgul de Crăciun din Sibiu

Ne pare rău că se termină sărbătorile, dar și Târgul de Crăciun din Sibiu. Pentru că a fost chiar ce trebuie. Adică, nu numai comerț și kitsch, nu numai căsuțe pline cu comercianți, cum am văzut prin alte târguri de Crăciun, ci și activități faine, pentru mici și mari. Noi am fost de câteva ori cu copiii, am avut ce face, nu ne-am plictisit.

Ce ne-a plăcut:

Cel mai mult, patinoarul. Gheața era îngrijită, patinele erau de bună calitate, ba existau și cadre pentru cei care învață să se țină pe gheață. Noi am iubit o balenă, pe care Tudor încăleca și se lăsa împins câte o oră întreagă. Din când în când, se dădea jos să împingă și el. Nu se ține încă pe patine, dar îi place pe gheață, ceea ce mi se pare cel mai important la vârsta asta. Să-i placă, să-și dorească să mai mergem, să nu se sperie, din astea.

Roata mare și trenulețul. Activități excelente pentru mici și mari, dar ce vorbesc eu, că și nouă ne-au plăcut foarte mult.

Târgul de Crăciun din Sibiu miruna ioani

Poza asta marchează și un eveniment important: prima dată când bebelușul a rămas singur, la bunici. O oră și treizeci și șapte de minute, pe ceas. Nimeni n-a fost traumatizat, deși această mamă era să facă în mod repetat infarct.

Bradul. Foarte mișto anul ăsta, după rateul celebru de anul trecut. Bradul de anul ăsta era instagrammabil cel puțin. Ca-n povești. Foarte fain.

Târgul de Crăciun din Sibiu miruna ioani

Turta dulce aia bună-bună a lipsit, dar ne-am descurcat și cu ce am găsit. Nepotul a zis că-și dorește muuultă turtă, bunică-sa i-a promis că-i cumpără și, câteva ore mai târziu, s-a întâmplat asta:

Târgul de Crăciun din Sibiu

Înainte să vă panicați, aflați că nu s-a atins de ele încă (așteaptă ziua de sâmbătă). Ceea ce nu aș putea spune de restul familiei. Că azi trebuie să merg să refac stocul înainte să închidă. Sunt pe inventar.

Luminițele și proiecțiile de pe clădiri sunt tot de efect, tot foarte frumoase, sper să nu le scoată nici la anul.

Târgul de Crăciun din Sibiu miruna ioani

Ce nu ne-a plăcut: titicarul. Adică, e ornamental, dar ni s-a părut foarte scump pentru o tură foarte scurtă de centru și strada Mitropoliei, o plimbare pe care o puteai face lejer pe jos, n-ai văzut mare lucru și de banii ăia, îți cumpărai jumătate din turta dulce din poza de mai sus.

Nu ne-a mai plăcut aglomerația, dar într-un fel ne-a și plăcut, pentru că e flatant să vezi cum se înghesuie oamenii în orașul tău natal. Am mers cu mașina o singură dată, probabil, și am avut un noroc chior să găsim loc de parcare. În rest, ne-au dus și ne-au adus ai mei. Cineva mi-a zis că, numai în luna decembrie, au apărut în oraș 200 de apartamenoi noi, de închiriat. Deci da, Sibiul e foarte căutat. Și e foarte mișto. Aș fi venit aici chiar dacă n-ar fi fost cum e mai nou pentru copiii mei, ”la bunici”.

Articolul anterior

Dacă vreți să schiați în Păltiniș, treziți-vă de dimineață. Obligatoriu să fiți acolo până la 10, cel târziu

Articolul următor

Informații pe care suntem datori să le dăm mai departe – mulțumesc că ați vorbit despre Medicentrum

6 Comentarii

 1. Madalina

  Ce fain sa ai Sibiul de „la bunici“ 😍

 2. Amy

  Am fost și noi la începutul lunii decembrie și ne-a plăcut mult. Nu am prins aglomerație mare, a fost perfect. Frumos Sibiu, l-am mai văzut și alte dăți, dar parcă acum mi-a plăcut cel mai mult. 🙂

 3. Ioana

  Foarte frumos a fost târgul, am fost și eu pe acolo în data de 27 seara, deși sunt din Baia Mare. Chiar ma întrebam atunci care ar fi șansele sa ne întâlnim întâmplător prin mulțimea aceea. Vreau sa îți împărtășesc o experienta foarte plăcuta din acea seara. Eram cu bebelușul meu de 4 luni în marsupiu și la un moment dat trebuia sa alăptez. Soțul cu fetita erau pe la trenuleț și mașinuțe, eu ma plimbam, nu aveam bani la mine, însă am intrat la hotelul din apropierea patinoarului și am cerut voie la recepție sa alăptez. Inclusiv am cerut sa ma ajute sa ma eliberez din marsupiu, era al cumnatei mele și nu eram obișnuita cu el. A fost foarte amabil din partea lor sa ma primească, bebe a mai plâns puțin pe acolo, erau și clienti etc. Un mare plus pentru asta.

 4. CristinaM

  Da, frumos targul… cred ca este pentru al 4-lea an cand venim sa-l vedem 🙂 si prima data cu copilul 🙃
  Si niciodata nu am ratat eclerele, dupa ce le-ai “prezentat”

 5. Jorjet

  Off topic: mama ta nu e pediatru? Pt ca…. cum sa faci infarct când copilul e pe mâini atât de bune? 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 140 queries in 0.160 s