Cum a fost la noi primul Crăciun în patru

Maaami, am primit exact ce mi-am dorit! – sunt acele cuvinte pe care orice mamă își dorește să le audă în această seară.

N-am știut până acum câtă bucurie poți avea când un copil al tău spune așa ceva. Înțeleg acum.

Moș Crăciun a venit pe la 7. Acum e zece fără un sfert și s-a jucat întruna. Înainte de culcare, a zis: să strângem ambulanța, s-o punem sub patul meu. 

Am făcut asta.

În rest, toată ziua a fost haos. Ne așteptam la asta. Noroc că moșul a venit la oră fixă, că ne-a aranjat programul într-un fel. Și n-o să-i uit niciodată privirea lui Tudor, când a intrat primul în casă și a dat peste moș Crăciun lângă brad. Ochii lui spuneau ”nu-mi vine să cred” în felul ăla care-nseamnă ”dar ce mă bucur, de fapt”.

Pozele de mai jos nu reprezintă deloc realitatea din casa noastră, precum nici celelalte poze perfecte, de la ședințe foto postate pe facebook, unde toți oamenii au hainele călcate și ridurile fotoșopate. Dar important e că suntem împreună în ele, într-un decor de vis, cu bune și cu rele. Fix ca în viață. Și că ne bucurăm de magia momentului, de-o ambulanță primită când nu te așteptai, de la un moș care ți-a intrat în casă nu să te prăduiaască, ci să-ți dăruiască.

Atunci când a intrat în cameră bunica mea, moșul i-a zis:

-Nu te-am mai văzut de când erai mică!

Și chiar dacă n-am fost acolo la întâlnirea lor cea dintâi, a fost un pic de nostalgie când moșul a zis vorbele astea, puțin mister și toată magia Crăciunului care dăinuie peste generații întregi. Brusc, în fața lui moș Crăciun, toți copiii vorbesc aceeași limbă, indiferent câți ani au ei.

Iar noi am sperat în sinea noastră, că o să ne spună și nouă un moș, lângă un brad împodobit de ai noștri nepoți, că nu ne-a mai văzut de când eram mici. Vine o vreme când nu mai contează ce primești, ci că există cineva care-ți aduce. Ceea ce vă dorim și dumneavoastră.

credit foto Vadim Bondar

Articolul anterior

Primele trei luni împreună

Articolul următor

Hai să-i facem cadou 10 mii de like-uri neurochirurgului care a găsit soluția ca pacienții să nu mai stea pe la cozi

9 Comentarii

 1. Georgiana Mihart

  Ce frumos! La cât mai multe Crăciunuri petrecute împreună, în liniște, cu bucurii și voie bună! ?❤

 2. Valentina

  Sunt minunate pozele.
  Craciun fericit!

 3. Marlena

  “Nu te-am mai văzut de când erai mică!” Doamne cat mai emoționat! Crăciun Binecuvântat!??

 4. Va face Vladimir an de an niste poze de-ți vine sa faci acuma unu sau doi copii, ca sa ai motiv să-l vizitezi la studio la anul! :))))

  • Ioana, e un loc minunat acolo. Te linistesti instantaneu. Si nici nu e nevoie sa tot faci copii ca sa te primeasca. Sper, ca noi ne oprim aici.

 5. Ioana

  “Vine o vreme când nu mai contează ce primești, ci că există cineva care-ți aduce.” – foarte emotionant! Scrii atat de frumos si profund Miruna! Sa ai sarbatori frumoase langa ai tai minunati! Te imbratisez

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 149 queries in 0.358 s