Ce-și doresc femeile după ce devin mame, de la bărbații lor

doresc femeile au copii barbatii lor miruna ioaniCa să fie fericite.
Aș îndrăzni să enumăr anumite mărci de genți și de pantofi (căci mă pricep la visat destul de bine și nici nu cred că e vreuna dintre noi nebună să se simtă ofensată când primește o pereche de Hardot), dar nu despre asta e vorba în fericire.

Nu e despre flori, bijuterii sau bombonae. Nu e despre nimic ce poți cumpăra o dată, de două ori de la un magazin. E despre o stare de flux, o senzație care rămâne acolo și nu dispare. Cele mai prețioase flori, cele mai elegante bijuterii și cele mai scumpe bomboane nu pot umple golul pe care un bărbat îl poate lăsa în sufletul unei femei.
Fiindcă, după ce devin mame, ele încep să prețuiască alte lucruri înainte de orice.

Așa că își doresc ore de liniște, nu multe, fiindcă ele însele sunt proiectate în asemenea fel, de nu își pot abandona copiii. De aici neînțelegerea după ce aveți copii. El poate sta și 5 ore la bere cu băieții, fără să dea acasă niciun sms, pe când ea sună la fiecare 30 de minute: E bine, a mâncat, a râgâit, acum doarme? Chiar azi vorbeam cu o prietenă, de câte ori ni s-a întâmplat să pornim în trombă spre casă, fiindcă cel mic “plângea” și, până să ajungă taxiul la comandă, pruncul să fi adormit deja.

Femeile nu își doresc multe ca să fie fericite.

De fapt, își doresc mult mai puține decât ați crede, după ce fac copii.

Își doresc atenție din partea bărbatului: nu te ridica tu după sare, iubito, că pot să mi-o iau și singur din dulap.

Își doresc grijă din partea bărbatului: mai poți, iubito, cred că ziua ta a fost cel puțin la fel de grea ca a mea.
Deși, nu e un concurs, să nu uităm asta!

Își doresc să îi pună copilul bărbatului în brațe de cum ajunge de la serviciu, neapărat după ce s-a spălat pe mâini. Și să fie complet ignorate cel puțin 30 de minute, pe ceas.

Își doresc un schimb de roluri din când în când și nu mă refer la poziții porno sau sex. Mă refer să nu fie numai ele cele care duc gunoiul și bagă vasele la mașina de spălat, scot copilul la plimbare sau fac seara băiță înainte de culcare.

Își doresc să primească întrebări și să le fie ascultat răspunsul. Știu și ele cât de “interesant” e să schimbi scutece de la A la Z, tocmai de asta au nevoie să vorbească despre asta atât de des.

Își doresc să știe că au voie să nu mai poată. Să răcească și ele ca mame și să stea 2 zile în pat, să doarmă până la prânz o data pe săptămână, să le servească și pe ele cu mâncare caldă cineva… să mai legene și altul copiii, să nu îi ducă la budă numai ea.

Copiii vor doar cu unul dintre părinți și îl resping pe celălalt fiindcă fie trec printr-o fază, fie fiindcă nu îl cunosc pe celălalt. E firesc să îți dorești mereu să faci lucruri cu mama, dacă pe tata practic îl vezi în 2 zile din 5. Dar asta nu înseamnă ca domnii tați să se dea bătuți ori să își dea demisia, dar nici nu înseamnă să își încrucișeze brațele la ceafă și să-l îmbrățișeze pe “ce vrei să fac”.

Știți cât de mult contează gesturile mici. Femeile, după ce au copii, nu mai vor diamante. Fiindcă înțeleg la cât de puțin le-ar folosi. Diamantele nici nu te odihnesc, nici nu te ascultă când vorbești. Diamantele răscumpăra doar alte lipsuri deloc firești.

Femeile, după ce au copii, ca să fie fericite… își doresc un partener adevărat. Unul care să știe prelua frâiele când ele simt că clachează, unul care să știe liniști copilul când lor le vine să-l arunce pe geam. Unul care înțelege, simte și tace, care nu reproșează că “esti obosită, du-te și dormi” sau că ”iar avem ciorbă de trei zile la masă”.
Unul care știe că greul cel mare e uneori și la ea.
Unul care nu are nevoie de indicații precise, după coordonate exacte în spațiu și timp. Femeile nu-și doresc bărbați care să citească gânduri, dar măcar unul care să se prindă când e cazul să pună mâna pe ceva.
Și își mai doresc din când în când și un pic de desfrânare, o ieșire din rolul cuminte, de părinți. Nu vrea nimeni violuri conjugale și craci pe pereții fierbinți, când abia te-ai chinuit să adormi odrasla în camera cealaltă. Dar o privire pe furiș, un sms discret pot face mare diferență în viața acestei supergagici care a fost mama copilului tău cândva.

Știi, copiii cresc și pleacă de-acasă. Dar voi veți rămâne unul cu altul pe veci. Creșteți frumos și această relație.

foto Pixabay

Articolul anterior

Până când ne mai spunem ”La mulți ani”?

Articolul următor

Mulți fac copii ca să nu fie singuri la bătrânețe și, la bătrânețe, tot singuri ajung

24 Comentarii

 1. Laura C.

  Eu imi doresc sa empatizeze cu mine.

 2. Damiana

  Mama, mama, cum le zici! :*

 3. Gabriela

  Alt articol care trebuie să ajungă la soțul meu 😉

 4. Vai, ce frumos. Si sex, isi doresc si sex. Ai omis.

 5. Elena

  Cat adevar in acest articol… ar trebui toti barbatii care au devenit tati sa il citeasca! Pacat ca multi nu realizeaza de ce are nevoie cu adevarat femeia dupa ce devine mama. Noi sa fim sanatoase ca pe restul o sa le facem usor usor!

 6. Roxana

  Nu as vrea sa scriu ce minunat e sotul meu la acest capitol….suna ca si cand v-as spune ca spala vase,face mancare si “ma ajuta”cu copilul .Pentru casa nu face absolut nimic:(
  Dar la capitolul copil chiar e minunat,in sensul ca o pot lasa cu el in orice moment. Stie exact ce sa faca…si asta de cand era bebelus… Au fost chiar plecati la munte singuri cand ea avea doar 2,5 ani. Au stat 3 zile la derdelus… Cand era mica ,in fiecare seara ii spunea o poveste . Era momentul meu de baie sau dus fara sa stau cu grija. Au momentele lor de tata si fiica . Merg la film,ies cu trotineta si bicicleta…ba chiar sotul meu ii da comanda de ghete si adidasi pe net. Ii cumpara cam tot ce isi doreste ea..adica adidasi mov sau ghete argintii ….apoi imi arata si mie:)) Fac imulte lucruri impreuna…si atunci am si eu timp sa ma relaxez. Si ea e foarte intelegatoare cand ii spunem ca vrem sa iesim si noi sa vedem impreuna un film pentru adulti. Atunci trebuie sa mearga la mama si sa ramana peste noapte…Ea are o relatie speciala cu mama,doar ca atunci cand cresc,nu stiu care e faza,dar copiii vor sa stea mult cu parintii…
  Miruna e minunat articolul! Am si eu ocazia sa il laud pe sotul meu:))

 7. dia

  La noi tatăl e acasă cu el, noroc cu carul:)) sunt ff apropiați. Dimineața, dupa-amiaza și seara eu sunt cu el. Soțul e și pasionat de gătit:)) influenta tatălui asupra copiilor e la fel de importantă ca și cea a mamei. Miruna, ai văzut ultimul articol al Prințesei?

  • Cel cu plecatul din tara?

    • Nu e primul articol al Ioanei despre rahații din țara asta. Presimt că nu e nici ultimul.

     • dia

      E doar cel mai dur pe care eu l-am citit pana acum.

     • Eu am calcat ieri intr-un rahat de caine in Monte Carlo. N-am nimic de spus, doar ma aflu in treaba 😁 ca-s pe autostrada si drumul e lung 😁
      Articolul asta ar trebui share-uit la jumatatile doamnelor ☺ am senzatia ca f multi barbati nu mai stiu ce si cum sa se comporte cu femeile lor dupa ce devin mame, insa stiu ca si femeilor le ia ceva timp pana isi dau seama ce vor
      Sotul meu mi-a spus ca la vremea copil mic eram ca o closca si atat si ca ii era frica sa nu raman asa 😁 din fericire, evident, n-am ramas

 8. Claudia Macovei

  Inca o postare cu ceva ce aveam nevoie sa aud 😆Nu ne cunoastem, dar jur ca uneori am impresia ca imi citesti gandurile si imi dai raspuns printr-un articol! Multumesc!

 9. miha

  Gandesti ca mine. Dar cum trimit articolul pe mail? Sa-l citeasca si el, sotul, printre randuri probabil , poate se prinde de niste chestii.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 172 queries in 0.177 s