Alături de tine, viața mea s-a schimbat în bine (P)

El a știut înaintea mea că sunt însărcinată. Intuiție masculină, intuiție de tată. Eu am făcut pipi pe test și l-am uitat vreo două ore în baie. Nici măcar emoții nu aveam. Însă, când am văzut zgribulită a doua liniuță pe băț, m-am dus la el, îl văd și acum că stătea la birou, în spatele calculatorului și i-am spus fără cuvinte, doar cu un rânjet până la urechi.

Te așteptam pe tine.

După care toată viața mea s-a transformat în bine, deși la început îmi era mai mult rău. Mâncam numai iaurt pe pâine și borcane-ntregi de castraveți murați.
Prima dată când te-am văzut la ecograf, mi-am pus o bluză nouă și pantofi eleganți și am avut niște emoții mai mari decât la cel mai greu examen din lume. Deși eram sigură că o să primesc rezultatul cel bun: Tu – la mine-n burtă, al meu într-un fel în care nu a mai fost nimeni pe pământ.

Într-o noapte pe la 4, m-am trezit că dintr-o dată cineva dansa lângă ficații mei. Și n-am mai putut dormi de bucurie. În capul meu, a fost prima îmbrățișare din multele pe care apoi le-am numărat. Din clipa aia, am avut senzația că de acolo de dinăuntru îmi auzi și gândurile, nu numai bătăile inimii. Și m-a prins dimineața în rugăciune, închipuindu-mi cum Dumnezeu te știe deja, suflet curat.

Și-apoi ne-am întâlnit. Într-o sală de operație, cu mine sfârșită, speriată și anesteziată. Nu a fost deloc cum am plănuit.

Dar ți-ai găsit rost la mine în brațe, de mă întrebam cum am putut sta fără tine atâta timp. Și ai apucat sânul cu stângăcie, căci erai mic și totul era nou. În afară de mine pentru tine.

Mai știi cât ne-am stresat cu proba suptului și sterilizare, cum era să fugim noaptea după lapte praf, cum aveam un caiet în care scriam minutele pe care le mâncai și scutecele pe care le udai? Mai știi cum mă trezeam noaptea să beau litrul de ceai, mai știi cum te pupam întotdeauna înainte să te ridic din pat? Mai știi când te-ai uitat la mine prima dată. Sau cum mirosea viața noastră a anason și piele de bebeluș.

Te-am iubit înainte să te cunosc, copile, nu mi s-a mai întâmplat asta cu nimeni, pe cuvânt.

Acest articol face parte din campania ”Alături de tine” by Philips Avent, un brand prezent alături de mine de la început, pe drumul acesta minunat, de mamă.

Articolul anterior

Cum îți afectează viața un frate mai mic, mărturia celui mare

Articolul următor

19 lucruri pe care nu le știai despre dinții copilului tău

32 Comentarii

 1. Simo

  <3 Eu m-am trezit la 4 dimineata de emotie, cu gandul ca urmeaza sa fac testul si dupa lungile cateva minute de asteptare in care s-a pozitivat, am mers si l-am trezit din somn sa ii arat minunea. <3

 2. Cristina

  Exact exact povestea noastra!!! Si tocmai azi cand se fac 3 anisori de la primul pupic😍😍😍

 3. dana

  poate intr-o zi o sa ne povestesti de ce sfarsita si speriata !
  o zi minunata sa aveti

 4. AnDreea

  La primul băiat am știut înainte să fac testul ca sunt însărcinată. Deși nu-mi era rău, nici n-aveam pofte. Dar am simțit. Am făcut test a doua zi dimineața după cea mai lungă zi, ziua de dinainte se operase soțul meu de ceva ce credeam la momentul acela că era foarte grav.
  La al doilea test n-am făcut.eram sigură că nu am cum sa fiu însărcinată:)). Dar totuși, de ce nu îmi venea? Ma gândeam că sigur am ceva… Iar la ecograf s-a văzut puiul ca un punct 🙂

 5. Raluca Loteanu

  Uf, ce frumos ai scris! M-am regasit in partea cu nasterea, exact asa a fost si la mine: total altfel decat m-am asteptat (si mi-am dorit), insa totusi emotionant si minunat! 🙂

  • Raluca, eu nu am simtit emotia minunata decat foarte putin, in momentul in care l-am primit in brate. Si toata saptamana care a urmat a fost o groaza si un chin. Nici macar hormonii nu ma ajutau sa ma imbete de fericire. M-am chinuit ingrozitor.

 6. Ce frumos si emotionant ai scris!

  La mine primul semn de sarcina au fost poftele. Eu vegetariana m-am infipt intr-o halca de porc de pe gratar si aveam impresia ca nu imi ajunge si o sa imi fure cineva carnea de la gura si o sa mor hamesita. Tati s-a uitat lung la mine: “te-ai stricat?” . A 2a zi testul a confirmat.

 7. Alta Miruna

  Eu refuzam cu incapatanare sa cred ca as putea fi insarcinata, desi imi doream foarte mult. Si la mine tot sotul a fost cel care a intuit. De 2 ori:))

 8. Deci te-ai gatit pentru prima eco 🙂

 9. Cristiana

  Ce frumos! Oare asta e momentul sa spun ca sunt insarcinata si nu stie nimeni in afara de mine? Cum sa ii dau vestea sotului meu? Sa fie cat mai special.

 10. Maria S

  Si la mine sotul a stiut dinainte!

 11. Andreea B

  Ce imi place cum sunt reclamele la tine! Iti face placere sa le citesti.

 12. Amy

  Desi nu mi s-a intamplat minunea pana acum, m-am emotionat complet citind acest articol. 🙂 Ce frumos ai mentionat tu fiecare detaliu…

 13. Mihaela

  Eu am așteptat minunea mult timp. De ani de zile nu mai făcusem nici un test, spunându-mi că voi aștepta primele semne și abia apoi mă voi entuziasma. Luna următoare planificaserăm să mergem la o clinică pentru investigații amănunțite. Dar nu știu ce mi-a venit să fac atunci un test. Nu tu simptome, nu întârziase încă nimic. Surpriza a fost foarte mare când am văzut două liniuțe, dintre care una mai anemică. Întâi a fost neîncredere, apoi alte 3 teste pozitive ne-au dat speranță. Abia la prima ecografie ne-am convins că inimioara cea mică și vitează ne alesese pe noi ca părinți. La prima întâlnire micuța noastră energizantă ne privea cu ochi mari și curioși. Ca și cum ”Aha, deci voi erați…” 🙂 Nu voi uita niciodată privirea ei de atunci.

  • daaa, ce surprize îți face copilul tău înainte de a se fi născut încă!!! Mai am niște prieteni care tot așa își doreau, nu reușeau și se programaseră peste o lună la Viena la o clinică. Ghici ce, nu a mai fost nevoie să meargă, fiindcă s-a întâmplat minunea. Și tot ziceau, habar n-are copilul ăsta câți bani ne-a făcut cadou! 🙂

 14. mihaela

  Da, si sotul meu a stiut. Dar eu nu domne, hai sa facem teste. :))

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 193 queries in 0.234 s