De ce e important să rezistăm

În fiecare zi de aproape o săptămână, îmi propun să nu mai scriu despre protest. Gata, e ultimul articol, îmi spun. Doar că, la fel ca ”e ultima ciocolată”, nu mă pot ține de cuvânt. Nu fiindcă e prea bun protestul -ca ciocolata, nici fiindcă dă dependență (în seara asta a fost frig rău în piață, veneau rafale de vânt tăios peste orbaji, dar na), ci fiindcă povestea nu s-a terminat.

Au abrogat-o, de ce mai mergi în piață?

Oamenii au cerut abrogarea ordonanței de urgență cu pricina. ÎNSĂ ordonanța aia era expresia încălcării unui principiu. Nu era ordonanța 13, doamnelor și domnilor. Era principiul că nu e voie să furi și să scapi nepedepsit.

Nimic nu se pierde, totul se transformă

Da, au abrogat-o pe OUG 13, dar nu au abandonat ideea ei. Ba mai mult, au transformat-o în proiect de lege și au trimis-o către Parlament.

Păi chiar atâta de proști să fie românii?

E Parlamentul nostru, pe care l-am ales în mod democratic, veți spune. Da, așa și? Asta nu îi permite nimănui să comită astfel de sfidări. Noi putem să NU FIM DE ACORD cu niște acțiuni punctuale ale actualei conduceri.

Cum mai putem avea încredere în niște conducători care ne duc cu zăhărelul?

Răspuns: da. Nu mai putem avea încredere în ei. De asta, e important ca ei să înțeleagă că nu OUG13 asta era țelul nostru în piețe, adică era, dar nu fix ordonanța aia, ci ceea ce reprezenta ea. Să înțeleagă că nu e ok că au abrogat-o, retras-o, anulat-o acum, doar ca s-o dea din nou peste câteva zile.

Aceeași Mărie cu altă pălărie

De asta, e important să rezistăm. Ca să nu ne servească aceeași Mărie cu altă pălărie. Astăzi îi zice ordonanța ”Uite-o-nu-i”, mâine proiectul de lege, poimâine te-miri-ce mai inventează.

Nu legalizăm hoția în România!

Atât de simplu e.

Ce avem de făcut în continuare

Ieșim în piețe. Știu că e greu, știu că e obositor, am și eu prieteni care practic asta fac de aproape o săptămână: lucrează și protestează. E foarte greu să stai ore în șir în picioare în frig, unii deja și-au pierdut vocea, alții speranța. După atâtea nopți de stat în stradă, începe să se uzeze și moral protestul ăsta, lumea își pierde elanul, entuziasmul, speranța. Plus că oamenii pot fi ușor confuzi la un moment dat de la atâta du-te-vino cu ordonanțe, legi și mincinoși.

Două lucruri:

Vedeți ce a scris Cătălin Teniță aici, că are mare dreptate:


Dați mesaje prietenilor, stabiliți unde și la cât vă întâlniți afară. Scoateți cât mai mulți oameni din case și arătați-le pe facebook că ați ieșit și voi.

Ne vedem în piață!

fotografia e a mea, o puteți folosi în voie.

Articolul anterior

E oficial: România nu mai este țara tuturor posibilităților

Articolul următor

Și când nu mai poți, trebuie să poți

6 Comentarii

  1. problema nu e ca am votat sau nu votat, ci ca a fost votat un partid care a scos in frunte vreo 2 prosti si cativa penali. Sa ii schimbe!!1 si sa aduca din psd niste chestii mai inteligente si cu coloana vertebrala, nu omide.

    • Da, asa e. Votul ramane in picioare, pana la urma e alegerea noastra. Doar sa nu isi bata joc de noi chiar in halul asta.

  2. Roxana D

    Ne vedem diseară în piață! #rezistăm

  3. Problema e ca oameni inteligenti in PSD cam greu se gasesc – nu cred ca cineva cu coloana vertebrala si IQ din trei cifre ar mai vrea sa fie asociat cu ei. Asa ca degeaba ramane votul in picioare daca n-au pe cine sa aduca in loc.

    • Macar sa fie cineva fara dosar penal. Ca ei au castigat alegerile in mod democratic si cred ca le-ar castiga din nou chiar si cu anticipate.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.180 s