E oficial: România nu mai este țara tuturor posibilităților

captura de aici e de la ora 21.00 . La 22.00 se anunțau 300 mii.

Îmi vine să plâng de bucurie.

Cred că trăim niște vremuri istorice. Ca la noi, la nimeni; țara tuturor posibilităților; nimic nu te mai miră – sunt expresii pe cale de dispariție din limba română. Vă spun eu, urmează niște schimbări de fond. Din urmă vine o generație cu un puternic simț al dreptății, o generație care știe ce vrea și cum să apere ceea ce merită. Vă dați seama că noi suntem această generație???

Am senzația că fac parte din gașca celor mai cool și isteți din curtea școlii.

Lumea (noastră) chiar s-a oprit în loc zilele astea. Adică, mie nici nu mai îmi vine să vorbesc despre altceva decât despre ce se întâmplă în țară. De scris, nici atâta. O prietenă îmi spunea că ea se și joacă cu fetița ei de-a protestul, alta scria pe facebook că ai ei copii cântă prin casă ”DeNeAa- Să vină să vă ia” :)))

Nu credeam vreodată că o să apuc asemenea vremuri. Nu credeam că mă poate emoționa ceva legat de țara noastră atât de puternic.

Eu sunt omul care nu plânge nici la filme, adică nu sunt impresionată ușor. Și, Doamne, de câte ori m-am trezit că îmi înghit lacrimile, că îmi ascund pielea de găină sub mânecile trase peste palme.

Ieri am văzut o poză cu câțiva români din Doncaster, care protestau pașnic de la distanță. Și mi-am dat seama că aș fi putut fi printre ei. Doncaster e practic Sheffield, orașul în care am locuit în Anglia, vecini cu grădina botanică preț de atâția ani. Și m-a lovit imediat: neputința lor, frustrarea care vine cu depărtarea, senzația că ești legat de mâini și de picioare. Le cunosc prea bine, nu vă descriu din povești. Și nu vă imaginați cât m-am bucurat că eu am putut merge în piață, că noi ne-am întors în România!

Ce, n-am voie să mă răzgândesc? 🙂

Mai ieșim și deseară și-n fiecare seară până vor înțelege că România A FOST țara tuturor posibilităților, dar NU MAI ESTE. Avem 300.000 de dovezi pentru asta. Oameni care pot pune degetul și spune ”aici eram eu”.

Articolul anterior

Cele mai haioase sloganuri de la protest

Articolul următor

De ce e important să rezistăm

6 Comentarii

  1. Raluca

    Miruna, sper ca acuma esti mai optimista si mai impacata cu decizia luata si defapt asa si pare din articolul tau 🙂

    https://www.facebook.com/1492500441020867/videos/1864533723817535/

  2. Doina

    Oamenii astia sint malefici!! Nu stiu cum e bine…nici sa stai cu ochii ca pe butelie 4 ani ca mai si muncim ca sa platim taxe din care sa dea ei pensii sintoate alea. Dar vedeti cum fac magarii: il demit pe omul ala de la spitalul colentina de care am auzit numai de bine si o pun pe fufa lui oprescu la universirar??????? Sau ordonanta aceea cu primarii care au voie sa cheltuiasca fara numar…..oare oamenii cumsecade din psd dorm pecei, sau nu mai sint?

  3. Ei sunt aceiasi de 75 de ani! Aceiasi nomenclaturisti, fii si nepotii lor. Iar Romania chiar este tara tuturor posibilitatilor!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.163 s