Și când nu mai poți, trebuie să poți

Ieri a fost picat blogul vreo jumătate de oră pe la unșpe (din motive tehnice). Trăim într-o țară în care, de mâine ar putea să se dea o lege prin care să se interzică acest blog. Și blondele. Sau facebook în România. Vă dați seama cum ar fi? 

Simt că nu mai pot. Nu fizic, fizic sunt brici. Eu nu muncesc ziua, de asta m-am și dus zilnic în piață, ca la semnat condica. Eu nu sunt 8 ore plecată de acasă ca mulți dintre voi. Deși stau cu bebelușul meu, asta nu mă sleiește de puteri, ci mă motivează și mai tare să am forță multă la ceas de seară.

Mă îmbrac gros, chiar dacă foarte urât. Am o geacă fix ca un sac de dormit. Lumea îmi spune că nu a mai văzut așa ceva vreodată. Am șosete de lână, de la bunica mea. Și cizme din alea cu nume de urâte, raiul pe pământ pentru picioare înghețate.

Nu vreau să răceasc. Să pot ieși și-n următoarea seară.


Ieri, mi-a venit să plâng în piața Victoriei. Nici circulația nu era oprită când am ajuns. Era atât de puțină lume, încât și de vuvuzele ți se făcea dor. Acest domn oferea ceai cald, vedeți și dumneavoastră. Cui?

Era un frig de crăpau pietrele, nu guvernanții. Nu, ei sunt imuni la ce se întâmplă. Lor le e cald și bine, n-are nimeni nasul roșu de la stat în frig, nici măcar de la mințit. Mi-a venit să plâng, pe cuvânt de onoare.


Vă rog să citiți comentariile. Sunt înfricoșătoare. Mi-a sărit somnul cum nu vă imaginați. Dar nu pot să reiau aici informația. Fiindcă e urâtă și vreau să mă culc.


Când am plecat, se oprise toată circulația, lumea parcă s-a mai înmulțit.

Vă invit să îi urmăriți pe Moise Guran, Vlad Petreanu, Lucian Mîndruță, Cătălin Teniță, Simona Tache, Mihai Șora, dacă nu o faceți deja.

Fizic sunt bine. Psihic, mă simt ca într-un rollercoaster emoțional. Precis nu sunt singura. Dar, vedeți, și când simți că nu mai poți, trebuie să poți. #Rezistăm, bine?

Articolul anterior

De ce e important să rezistăm

Articolul următor

Protestele trec, părinții rămân

9 Comentarii

 1. Cand nu poti sa iesi, sa ne transmiti sloganurile preferate, le strigam noi si pt tine.
  Noi acasa tinem plancardele langa usa.

 2. Robo

  la ce ora ai plecat ieri din piata?
  eu am stat 1.5 ore incepand cu ora 9, am fost 2 oameni cu tobe si o doamna cu tamburina, lumea a si dansat. erau si vuvuzele.

  am ramas cu o cu totul alta impresie despre atmosfera decat reise din articol, dar e adevarat ca am fost ocupat si poate nu am impresia corecta.

  • A, nu, eu am ajuns la 7.30 si am plecat putin inainte de 9. Aveam doar 2 ore la dispozitie cu totul. Cand am plecat, era mai multa lume si circulatia oprita partial. Nu stiu cati s-au strans dupa, eu nu pot sta mai tarziu de 9, ca am un Broscut care nu adoarme fara o parte din mine 🙂

  • Mi-ar placea sa prind si eu un pic din spectacolul princiar :))

   P.s. Dar mi-ai dat o veste buna. Ca m-am inselat si piata e animata la fel.

   • Robo

    as fi mers si in seara asta dar din pacate daca sunt precipitatii nu pot sa scot instrumentul afara (ca sa zic asa :)), asa ca vom protesta – eu sau consoarta – “ca simpli cetateni”
    🙂

 3. Spatiul.ro? (Apropo de ce ai scris cu italic)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.159 s