Români, cred că ne-am deșteptat!

Mă uit la felul în care rezistăm de 4 zile în condiții vitrege, în stradă. Ziua muncim, noaptea protestăm. Suntem destul de grozavi, știți asta?

Mie parcă mi-a mai venit un pic optimismul la cap. Am ieșit în piață și m-am întâlnit cu o grămadă de prieteni. Ba chiar și soțul meu a văzut cunoscuți. El, care nu e nici de un an în București.

România, te-ai trezit!

Știu că nu suntem reprezentativi ăștia care am ieșit prin piețe. Știu că tot cei care au rămas acasă sunt mai mulți. Sincer, uitându-mă la cei care nu erau în stradă serile astea, îmi venea să mă duc la ei și să-i întreb: tu cum poți sta așa, ție chiar nu îți pasă? Ție nu îți fierbe sângele de nervi, nu îți crapă capul de neputință?

După figura de miercuri seara, cu ultrașii, am crezut că lumea va fi intimidată, speriată și nu va ieși. Cu mai multă ardoare și mai gros îmbrăcată m-am prezentat la oră fixă în piață. Și-am strigat, nu vă imaginați că doar am stat. Dar nici vorbă. Numărul nostru a rămas același, nu ne lăsăm intimidați. Am protestat pașnic și civilizat.

Credeați că o să spunem asta despre români vreodată, că sunt civilizați?

 • Am văzut oameni în piață strângând gunoaiele în saci menajeri. Atât de grozavi suntem!
 • Avem niște pancarte minunate. Creative și pline de umor. (Preferatele mele sunt cele care implică dantura, le știți.) Nota 10!
 • Am servit ceai cald și am oferit flori polițiștilor.
 • Am făcut lanț uman și am apărat jandarmii.
 • Am izolat agitatorii și i-am dat afară din mijlocul nostru ca pe niște scuipați.
 • Am intrat în vorbă cu colegi de la protest pe care nu îi cunoșteam. Acolo, în piață, parcă suntem cu toții un trup.

Dacă obținem ceva, nu e ca și când salvăm țara de tâlhari. Ei vor exista în continuare. Au furat mereu, nu se vor opri acum. Dar vor păstra un simț al măsurii și o vor face cu perdea. E important să se simtă supravegheați, să știe că nu pot chiar face ce vor.

Perseverăm, da? E important să ieșim. În fiecare zi, să dăm totul.

Începutul a fost greu, de-acum o putem ține așa cu plăcere. Și știți ce, a început să-mi pară bine că m-am întors în România. Fiindcă mi-am amintit cât de amară e distanța și sentimentul că nu poți face nimic.

Atenție, în București are Dinamo meci deseară, deci grijă după ora 10. Ne așteptăm la niște musafiri neinvitați la petrecere. Poate ar fi bine să se încheie protestele înainte de a se termina meciul.

Cred că sunt clipe în care ne redefinim ca popor. Cred că sunt lecții de viață cum nu le-am putea da niciodată copiilor noștri din cărți. Momentul ”Deșteaptă-te, române” a fost impresionant până la piele de găină.

Suntem uniți, deși n-avem un lider. În afară de același ideal.

Articolul anterior

Ce le spunem copiilor noștri despre protest? Adevărul.

Articolul următor

Cele mai haioase sloganuri de la protest

16 Comentarii

 1. Mihaela M.

  Constituția României
  Art. 55 – Apărarea ţării
  (1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România.
  Noi ieşim prin rotație. Unul stă cu doi copii, trei adulți la protest. Suntem un nu mă mic, dar suntem 😊

 2. Mihaela M.

  Suntem un număr mic, dar suntem.
  Scuze.

 3. Cricket

  Da…a fost frumos cand s-a cantat imnul si oamenii au fost mai mult decat civilizati. Si am vazut oameni de toate varstele ceea ce inseamna ca lumea incepe sa se trezeasca.

  • Cineva imi scria sa nu mai blamam bunicii, ca si ea este o bunica si antiOUG. Ca sa nu mai zic ca Tudor are o strabunica antipsd.

   • Doina

    Stii ce e culmea? Stiu oameni de virsta parintilor mei, multi, care sint anti psd si multi tineri cu facultati facute cu plicul cred, care sint fani psd. Si acesti tineri, ma scuzati dar sint atit de usor de manipulat pt ca scoala se face cum se face, spiritul civic e nul si nici nu se dezvolta in scoala asa ca noi in familie incercam sa recuperam. Asa ca recomand sa ascultam batrinii. Nu trebuie sa fim trufasi ca sintem mai tineri si poate mai scoliti ca ei.

 4. Paula

  Unii dintre cei care am stat acasa seara, am protestat in “tura de dimineata” cu bebeii. Se intampla la Cluj. Am primit flori, covrigi calzi si ceai cald. Multumim tuturor pentru sprijin.

 5. aura nedelcu

  Se spune ca ,,drumul spre iad este presarat cu bune intentii,, si mi-e teama ca sunteti alta generatie atrasa si amagita in strada de interesele meschine din umbra. Scenariul acesta se repeta de 27 de ani, puterea si opozitia, s-au ocupat prin ROTATIE de binele acestei tari si rezultatul se vede astazi, in strada. Sincer, imi pare rau de copiii adusi in piata, ce se intimpla acolo nu este joaca de copii si parintii lor ar trebui sa stie lucrul asta cel mai bine !

 6. aura nedelcu

  Interesele meschine ale gruparilor care ,,isi iau tara inapoi ,,Practic, o data la 4 ani si-o paseaza de la unii la altii , cu noi cu tot.Mi se pare ciudat ca toata atentia de la inregistrarile lui Ghita, care a tulburat serios apele, a fost deturnata la mitingul din strada. De asta spun, ca mi-ar parea rau copiii sa fie prinsi la mijloc .

 7. Marlanel

  Românii care au venit și vin cu plozii în cârcă la proteste, m-au făcut să nu mai râd niciodată de acum încolo de țigăncile care se bat între ele cu puradeii în mâini… Abia aștept să văd un copil azvârlit într-un jandarm de o mamă care are conștiința civica.

 8. Zina7

  Offf….greu e sa fii departe de casă …Suntem cu sufletul alături de voi!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 168 queries in 0.222 s