Ce le spunem copiilor noștri despre protest? Adevărul.

O prietenă îmi spunea ieri că nu poate ieși în piață, fiindcă băiatul ei de 3 ani și jumătate este destul de tare speriat. Zicea că a văzut la televizor cum strigă lumea ”hoții”, iar ea i-a explicat pe scurt cam ce se întâmplă.

În consecință, lui îi este acum foarte frică să nu vină hoții în casă peste ei.


Ceea ce, între noi fie vorba, ar avea șanse să devină complet legal. De acum, nimic nu ne mai surprinde. Ce voiam să spun e că această ordonanță jegoasă ar putea fi abia începutul unor multe alte ordonanțe jegoase, date pe furiș, în miezul nopții. De asta, e important să cerem abrogarea.


Este frica în care ar putea crește în permanență copiii noștri. Să știe că trăiesc într-o țară, în care hoții circulă liberi pe stradă.

Noi am fost și ieri în piață, mai mergem și astăzi. Rețeta cu șosete de lână și nu-mai-știu câți pantaloni suprapuși a funcționat. V-o recomand și vouă. Ne vedem deseară.!

imagini via Shutterstock, copil frică

Articolul anterior

Da, îmi pare rău că ne-am întors în România

Articolul următor

Români, cred că ne-am deșteptat!

18 Comentarii

 1. Aia mică tot 3 ani jumătate. I-am zis că oamenii care ne conduc țara ne vor răul (urât dar real) și au dat niște legi f f greșite, pe înțelesul ei. Am ieșit chiar în mulțime unde erau destul de mulți copii la noi în oraș. Se uita mirată de pe umerii lu’ taică-su cum strigă lumea și mă întreba ce spun oamenii. A vrut și ea steag să fluture strigând “România”. Cea mare știe deja în ce țară trăiește 🙁 mai știe și cum e în alte țări… și noi am tot zis că vom pleca dar nu am reușit. Îmi vine să mor de silă și supărare.

  • Din pacate, nu am ce sa zic decat ca eu cred ca e bine sa isi aminteasca pruncii nostri de aceste vremuri. E si motivul pt care si noi l-am dus pe Tudor in piata. Sa ii putem spune intr-o zi: ai fost si tu acolo.

  • VICTORIA

   Ciudat…. ca esti scarbita de Romania dupa o guvernare tehnocrara de un an si dupa 2 ani cu Johanis ca presedinte;
   am impresia ca astia te-au marcat atat de mult
   nu un guvern instalat de o luna.
   zic doar.

 2. fiica mea are 8 ani juma si deja a fost la multe demonstratii. I-am explicat cum am stiut eu mai bine.
  Azi stie ca ramane un pic mai mult la after school ca mami se duce iar sa demonstreze.

 3. Ce mesaj sa mai printez pt azi?

 4. Robo

  Si eu am primit intrebari aseara pe tema hotilor, prima fiind daca o sa vina hotii sa ne fure din casa.
  Initial m-am gandit ca am facut o greseala ca am dus-o, ca uite, am bagat copilul in sperieti.
  M-am linistit cand am vazut-o cum i s-a luminat fata la explicatiile cu inchisul usii, cu interfonul, cu sistemul de alarma, cu hotii carora le e frica sa nu-i prinzi si de aia nu vin niciodata cand esti acasa; am si profitat de moment ca sa accentuez ca de aia copiii nu au voie sa deschida singuri usa.

  Apoi am incercat sa-i explic cum poti fura si altfel decat din apartamente, dar s-a dus sa se joace, ceea ce inseamna ca ea avea o problema specifica cu hotii in casa si pare ca am rezolvat-o.

  • Iti dai seama cum se poate zgudui intreaga siguranta a copiilor nostri! Cu toate astea, e important sa le spunem adevarul.

 5. Unparinte

  Eu ce sa mai zic! Al meu copil e coleg cu copilul lui secureanu. Da, acel secureanu! Nu vreti sa stiti…..nu vreti! De aceea sint ffffff furioasa pe borfasii astia, sa guverneze nu sa fure!

  • Exact de asta imi e si mie teama. Ca va creste Tudor si va ajunge sa il vada pe fiul lui x, lui y. Iesim deseara, da? :))

  • cu fiul sau fiica? pt fiica lui tati a aranjat loc la liceu…

   • Unparinte

    Fiul, fiul…ajungea sau o sa ajunga si el pe listele de romi in clasa viii si poate altii mai capabili nu isi gasesc locul la acest liceu. (Unul tare de info, va las sa ghiciti. caci vedeti mi e si jena sa mi dau numele ca nu mai stiu cum sa ma comport: pe de o parte mi e mila de acest copil ca l a invatat tac su ca asa ajungi sus, dind bani, pe de alta parte nu pot sa nu ma gindesc ca al meu copil isi vede de scoala si e si capabil iar peste ani ala ii va rinji in fata, eventual va face legi…)

    • E bine ca nu iti dai numele. Nu te ajuta cu nimic

     • Unparinte

      Asa e, vedeti eu ce dileme am iar astia au doar o certitudine: trebuie sa scape oricum de pirnaie dupa ce au furat. Si daca nu as cunoaste atitia oameni cumsecade, inteligenti, geniali, generosi chiar as cadea in depresie. Chiar parintii mei care nu au mai mult de 10 clase imi spuneau ca i au “minjit” cu citiva lei la pensie ca mai apoi sa ii taie daca nu or mai avea de unde da, pt ca desi nu au multa scoala inteleg ca daca nu merg lucrurile cum trebuie, nici bani nu vor mai fi.
      Sa speram in continuare!!

     • să sperăm!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 170 queries in 0.575 s