Drumurile noastre, toate!

blocaj-trafic

Doamnelor și domnilor, o scurtă intervenție: E weekend-ul cu Sfânta Maria, va fi buluceală mare pe cărările patriei. Să ne păstrăm calmul, zic.

 • Să nu ne urcăm la volan obosiți, mahmuri, grăbiți. Oboseala poate strica weekend-uri, vacanțe și vieți. Graba, la fel.
 • Să nu depășim în coloană. Va fi coloană, indiferent ce scurtături alegem. Fiindcă luni vom fi cu toții pe șosele, îndreptându-ne spre undeva, întorcându-ne, deplasâdu-ne. Vom fi enervați că s-a terminat pauza, vom fi enervați că a doua zi iar ne vedem șefii, colegii care-au fost la mare pe Coasta de Azur, nu pe Coasta de România.

 • Nu depășim în coloană. Ah, am mai spus?! Oricum, cărările patriei în rare locuri sunt potrivite și sigure pentru depășiri. Iar noi, oameni isteți și responsabili (că nu ne grăbim am stabilit 2 puncte mai sus) înțelegem conceptul de coloan-a infinitului pe șoseaua din România. De asemenea, înțelegem conceptul de ”să ajungem în viață acasă”, chiar dacă a doua zi mergem la muncă și chestia asta ne enervează conform punctului anterior. Și chiar dacă ajungem cu 2 mașini în spatele idiotului care ne-a depășit pe linie continuă în curbă și care-a mai riscat niște vieți până să ajungă acolo: cu 2 mașini în fața noastră la semafor. (pățim frecvent chestia asta cu colegi din trafic de pe Valea Oltului, grăbiții care ne așteaptă în capul Sibiului la semafor)
 •  Ne aprovizionăm în mașină cu: ceva sărat, ceva dulce, ceva lichid. Multe produse din fiecare. Cei care circulă cu copii mici, luați haine de schimb, scutece multe, cel puțin 2 aleze. Niciodată nu poți ști CÂT vei avea nevoie de ele.
 • Profităm de fiecare toaletă care ne iese în drum. Sau na, ”fiecare” poate e exagerat, însă imprevizibilul în România bate natura, la fel cum viața bate filmul. Cam asta am pățit de mai multe ori, când m-am rugat de unii și alții să mă lase să le folosesc toaleta deloc publică de altfel. Să zicem că, la câte accidente, inundații și blocaje am prins pe drumul București-Sibiu în aceste câteva luni, mă știu mulți chelnări de pe la pensiunile și restaurantele din zonă.
 • Nu înjurăm, nu ne enervăm. Asta e ca aia cu depășitul în coloană. N-are chiar nici un rost.
 • Nu stăm pe facebook la volan, nici chiar dacă se merge în coloană. Atâta vreme cât suntem la volan, haideți să nu mai fim și-n alte locuri.
Idei pentru ce putem face:

Ascultăm o muzică faină, eventual cântăm și noi din vârful buzelor, ne jucăm fazan cu partenerul, copilul, singuri în capul nostru. Ne jucăm de-a tabla-nmulțirii pe sărite (asta merge mai grozav decât cafeaua dacă vrei să-ți sară somnul sau țandăra, efectu-i similar). Ne amintim cât de frumos a fost în weekend, ce bine am mâncat, ce glume am gustat, ce copii am alergat. Și, bineînțeles, planificăm următoarea ieșire/vacanță/concediu. Asta ajută întotdeauna la psihic, nu la buget.

Hai, distracție faină, ne vedem la semafor! 😉

imagine via Shutterstock, blocaj trafic

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

Articolul anterior

Localuri child-friendly: Cucina di casa

Articolul următor

Există lucruri mai importante decât autostrăzile.

6 Comentarii

 1. … si, nu in ultimul rand, nu pleca cand pleaca toti. nu te intoarce cand se intorc toti. Decaleaza cu o zi, doua, zic ?

 2. Simo

  Oh,asta cu plecatul cand pleaca toti mi-am invatat-o fix acum trei ani cand (long story) a trebuit sa ne intoarcem de la mare cu trenul de Sf Marie: nici un ac nu avea unde sa mai cada in trenul ala.
  Eu de fel sunt calma la volan,merg in ritmul meu,sa ma depaseasca/injure care o vrea 🙂 Din pacate,vad multi care vor sa vireze stanga de pe prima banda sau depasesc “la mustata” in graba lor cea mare.
  Cat despre planificarea urmatoarei vacante de indata ce vin dintr-una, I love it! 🙂
  Drumuri bune si poate opresti si in Pitesti data viitoare!

  • Nu stiu daca acum, fiindca ma astept la im drum luuuung maine, dar precis vom opri si in Pitesti. Ne punem de acord si gata 🙂

 3. Ce bine ar fi daca s-ar promova aceste lucruri si la televizor printre crime si macel. La doua stiri cu sange, doua povete utile.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 141 queries in 0.199 s