Am trecut pe lângă un om care-și risca viața și nu am făcut nimic.

Vreau să vă arăt cum se spală geamuri în România lui 2016:

femeie geam

femeie geam1

Am făcut pozele astea cu telefonul meu de curând, în miez de București. E clădirea cu ”La plăcinte” de pe Nicolae Bălcescu, aproximativ peste drum de spitalul Colțea. Am vrut să sun la 112, dar se făcuse verde la semafor și înțeleg că, în România, e ilegal să vorbești la telefon în timp ce conduci. Iar noi, în România, nu îndrăznim să încălcăm legea. Vedeți ironia de situație.

E posibil așa ceva? Nu văd eu bine? Cine a cocoțat-o pe doamna aia acolo? Oare câte sute de mii de euro primește ca să facă asemenea acrobații neasigurată? Ori sunt pe acolo niște frânghii invizibile, dar perfect sigure pentru dânsa și toți cei din jur, doar că nu apar în fotografia asta?

Mi-a stat inima-n loc, promit. În Anglia, nu îți spală geamurile pe exterior nici la parter. (am scris aici despre asta) Spuneți-mi ce aș fi putut face. Ar fi trebuit să o salvez, s-o pedepsesc, să-i arăt cât de periculos e ceea ce face.  În afara acestor fotografii și câtorva cruci cu limba-n cerul gurii, nu am știut ce să fac. Nici acum nu prea știu. Am trecut pe lângă un om care-și risca viața cu bună știință și nu am făcut nimic.

Nu așa vreau să fie văzută România de către băiatul meu: cu geamuri impecabile, spălate de sinucigași ca doamna, fotografiați de ignoranți ca mine.

 

Articolul anterior

De ce România e o țară scumpă

Articolul următor

Despre tratamentele dentare în timpul sarcinii și alăptării, de la un medic dentist citire

24 Comentarii

 1. La noi protectia muncii este inexistenta! La fel de invizibile sunt si drepturile angajatilor.

 2. Dreptul la viata? La siguranta? Vina nu e numai a angajatorului, ci si a angajatului. La fel si eu m-am gandit, ca doamna este o angajata. Dar, daca nu e? Daca acolo locuieste ea?

  • dia

   Diferența imi pare de la cer la pământ daca doamna locuiește acolo sau e angajata cuiva pe 8 milioane de lei…

   • păi și dacă locuiește acolo, nu tot la fel de inconștientă e să își riște viața? Pentru niște geamuri curate sau pentru 8 milioane, la fel de periculos e. Doar responsabilitatea se împarte în funcție de situație.
    Însă, până la urmă, nu știu dacă a amenințat-o cineva cu pistolul să se urce acolo.

    • dia

     Daca locuiește acolo si atât o duce mintea, asta e. Cazuri individuale vezi gramada. Daca insa e angajata unei instituții, asta reflecta deficitele majore ale unui stat…

 3. Nu comentez pe subiect ca as fi o scarba si as improsca cu venin.
  Insa povestesc ca m-am uitat ca la masini straine la cei care tundeau iarba pe marginea soselei din Berlin: aveau ochelari de protectie, casti pentru a bloca galagia facuta de masinile de tuns si veste reflectorizante chiar daca nu erau pe sosea. Inutil sa ma abtin de la o comparatie cu Romania si cei care ii tund iarba.

 4. Carmen

  Eram în România, acum câțiva ani înainte de Paște, vorbeam în fața blocului cu o prietenă. La etajul unu, vecina stătea pe vârfuri pe marginea balconului închis și spăla geamurile. Se plimba pe marginea aia de câțiva cm de chit vechi. Am încremenit. După câteva minute, văd că fața prietenei mele se lungește-albeşte. Altă vecină stătea la geamul de la bucătărie și o ținea pe fiică-sa de un an așezată pe pervaz și cu picioarele înafară. O ținea dar totuși !!!
  Celei cu geamurile nu i-am spus nimic, ar fi fost inutil la cum o știu. Celeilalte, cu copilul, da. Că o ține bine, că a mai ținut-o așa…ce să zic, crește fata și poate încearcă și singură, ajunge o mișcare bruscă… n-are rost cu unii, n-are rost pur și simplu.
  Iar protecția muncii în România este o glumă.

 5. unora le plac emotiile tari. Multi nu au nicio problema cu asta – asa am spalat ani de zile geamurile, inclusiv gravida eram cu burta in afara in luna a 10a ca eu musai trebuia sa spal geamurile ca uite, trecusem termenul si stiam ca o sa nasc de pe o zi pe alta (nu te pune cu logica unei gravide si nici cu instinctul de cuib 😀 ) .
  Acum am balcon (deschis) si pe o parte, si pe alta a aprt. si spal cu drag geamurile – e pe post de fitness pentru brate.

 6. Alta Miruna

  Dar chiar s-au intamplat si accidente fix in aceleasi imprejurari. ‘Mie nu mi se poate intampla’ e foarte la moda, din pacate. Vezi copiii care circula in masini fara scaune speciale pt ei, fara centuri…. Oamenii care traverseaza aiurea, masinile care trec pe rosu si muuulte altele

 7. Alta Miruna

  Fie-ti mila si lipeste un A la sfarsitul numelui meu:)

 8. Alta Miruna

  Se cheama probabil selectie naturala. Cinic, dar asta e.

 9. Si pana la urma unde poti sa suni in situatii de genul acesta? Cum spunea cineva legea este inexistenta.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 183 queries in 0.427 s