Primele 5 luni împreună

 

bebelus

Văd cum se trezeşte un băieţel în bebeluşul meu de 5 luni fixe. Unul adorabil, cu picioare delicioase, îmbrăcate în cărniţă fină. Un băieţel cu freză hipsterească, toată naturală, de habar n-am cu cine-o semăna. Care începe să ştie bine ce vrea: o jucărie-n gură, un cântec lălăit, o gîdileală bună. Care reuşeşte nişte acrobaţii straşnice, cum ar fi să-şi crăcăneze picioarele perfect ori să şi le lingă pe amândouă cu o singură limbă. Care deja poate face mai multe lucruri în acelaşi timp, adică să sugă un deget şi să se tragă de picioare, asta în timp ce te urmăreşte să vadă dacă eşti atent. Un băieţel care câştigă lupte grele, finalizate în victoria de-a se ridica în fund. Unde nu ştie cât rezistă, dar el tot nu se lasă oricum.

Apoi are puteri din astea supranaturale. Poate dormi 2 milisecunde întregi şi să fie mai fresh decât alţii dup-o noapte. Îi plac complimentele, clipeşte rar, plânge cu lacrimi şi râde în hohote. Are stări de dispoziţie: acum chirăie, acum chiuie. Încă nu ştie exact ce zice, dar strigă ma-ma în disperare. Iar ea, mamă-sa, nu ştie ce-nseamnă, dar se bucură cu exagerare.

Văd cum un om mic descoperă lumea în care-a venit şi învaţă s-o cunoască. Oare aşa am fost şi noi odată? Îşi studiază mâinile neobosit, deşi uneori se enervează că-i vine rău de la consumul ilegal de degete grăsune. Pe care şi le-ndeasă pe gât, de zici că n-a văzut mâncare de o săptămână. Uite, îi e foame, o să-mi spună lumea despre tine. Lumea care desigur nu te vede în fiecare zi ca mine şi care-şi imaginează că acele fălcuţe pătrăţoase se ţin doar cu mâncat de degeţele. Lumea care nu ştie că tu eşti băiat mai mare decât ai fost şi că de-acum ceri altfel când ţi-e foame. Doar mamă-ta nu se prinde-ntotdeauna imediat, dar ce să-i faci, că e şi ea tot un copil mai mare.

Văd cum un suflet limpede care-a ajuns la noi în casă îşi manifestă emoţia înainte de a avea limbaj. Cred că sunt cele mai frumoase clipe să fii fericit fără a traduce asta prin cuvinte. Să te bucuri fără să ştii că aia-i bucurie. Să te necăjeşti, fără să ştii ce-i aia supărare. Iar a fi martor la astfel de transformări e o minune în fiecare zi. Să-l vezi cum îşi descoperă puterea. De a sta în fund, fiindcă e mult mai interesantă lumea, de a chiui răsunător, fiindcă întotdeauna merge şi mai tare, de a plânge voit, fiindcă imediat cineva sare.

Eşti fericit, Broscuţule?
Te iubeşte mama.

Cam aşa au fost primele noastre 5 luni împreună, despre primele 2 puteţi citi aici.

imagine via Shutterstock, bebeluş 

Dacă doriți să aflați când scriu, vă invit să urmăriți pagina de facebook a blondelor.

Articolul anterior

Colega mea de cezariană şi al ei kinder cu surprize

Articolul următor

Pupatul copilului în bot

25 Comentarii

  1. bunica cu bundita

    si bunica te iubeste,dupa tine se topesteee!!!! 5 luni de minuni mici,delicate,daruite in fiecare zi ! esti asa de fericit ,si asta spun ochisorii tai mari cand o privesti pe cea care te soarbe din privire!!!Mamica ta ! La multe ,multe luni,cu tot atata iubire si fericire!

  2. Simo

    La multi ani, Broscut!

  3. Iulia

    La multi ani, Tudor! Narcisa asteapta sa va jucati impreuna ?

  4. Este fericit, iubirea ta il face asa!

  5. Zina7

    La multe lunițe bebelaş frumos! Înțeleg perfect prin ce stări trece mamica ta când te vede cum te transformi în fiecare zi, cum in fiecare zi înveți ceva nou și vrei sa înveți tot mai mult!

  6. Ce frumos si emotionant! Mi-am adus aminte si deja imi e dor de cand era bebe mic al meu. Iubirea ta enorma e hrana lui cea mai buna. La multe luni inainte!

  7. Greta

    Ce frumos și autentic ai scris 🙂 Abia aștept poveștile când Broscuțul va începe să meargă, să vorbească, să stâlcească…

    #teamBroscuțul 😀

    • Tu, ieri m-am jucat cu finuţa mea de 7 ani vreo 3 ore. Ne striga mătuşă-mea pe amândouă la masă şi nu ne dădeam duse. Nu mai ţin minte de când nu m-a mai strigat cineva de la joacă. Abia aştept să crească şi băiatul meu. Într-un fel. În altul, l-aş ţine în braţe şi nu i-aş mai da drumul.

  8. Amy

    Cred ca fericire mai mare de atat, nici n-ar putea exista pentru tine. 🙂 Sa creasca mare si sanatos si sa va ofere numai bucurii!
    La multe lunite, piticut dragalas (mi-l si imaginez, un bebelus grasun, de-ti vine sa-l papi, cu picioruse pufoase)! 😀

  9. Luiza

    Multe inainte micutului:) Si eu am un Tudor, putin mai maricel, are 8 luni, dar inteleg perfect cum e sa il vezi ca se transforma atat de repede 😀

  10. Nicoleta

    Nu ne cunoastem personal, dar sigur il stii pe Tudorul nostru si mai bine de atat nu aveai cum sa descrii ce face si el pe la varsta asta. Sa fie sanatos broscutul tau, pentru ca fericit si iubit sigur este!

  11. Ce frumos! Sa creasca voios si sanatos! Si eu am un “jurnal online” unde imi doresc sa pastrez momentele acestea de suflet. Timpul trece si clipele acestea se uita pentru ca asa cum e normal vin altele si altele, la fel de emotionante si de intense. Baietelul meu urmeaza sa implinesca 1 an si jumatate si nu imi vine sa cred cate lucruri am uitat din perioada cand avea 5- 6 luni insa rasfoiesc prin “filele blogului” si imi aduc aminte cu tare drag.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 183 queries in 0.438 s