Acasă, după atâta timp

Dorul de casă stă latent în colţuri de suflet, până te întorci să îţi aduci aminte cât de bine îţi e aici. Iar atunci se întâmplă să domoleşti şi alte doruri, pe care nici nu ţi le bănuiai.

Ultima dată când am ajuns acasă în Bucureşti, casa mă aştepta goală. Ştiţi cât pustiu poate fi într-o cameră unde toate au rămas aşa cum le-ai lăsat? Dar, de astfel de momente ai nevoie, ca să înzeceşti puterea unor îmbrăţişări nerăbdătoare, în poartă, până nici bagajele nu le-ai lăsat din mână.
Mama m-a aşteptat cu camera plină de lalele, ca demult. Şi tata, cu mărţişorul, pe care nu am fost aici ca să-l primesc. Şi chiar dacă nu mai e martie, eu o să îl port cu drag, fiindcă gesturile frumoase nu au calendare.

În Sibiu e primăvară adevărată, cu frig de dimineaţă şi căldură în casă. Cu lalele la micul-dejun şi gânduri bune. Cu RTL la televizor (ce dor mi-era de foşnetul germanei!) şi copii care se întorc acasă. Îi aşteptăm pe toţi să vină.

Să vă aducă Iepuraşul tot ce vă doriţi, doar amintiţi-vă să-i cereţi! Şi rugăciunile sunt o formă de programare neurolingvistică 😉

Iar eu mă bucur mai ceva decât atunci când eram mică de aceste Paşti acasă, cu ouă roşii şi ai mei la masă. Deschideţi porţile şi lăsaţi să intre Lumina. Şi toate urmele de întuneric vor dispărea.

Articolul anterior

Azi am simţit

Articolul următor

Ea întreabă, eu răspund

18 Comentarii

 1. My7uNa

  Daaaa .. cunosc senzatia asta . Nicaieri nu-i mai bine ca acasa .. Ca tot veni vorba de Sibiu , e tare frumos aici . In dimineata asta am ajuns si eu . Intr’adevar aici e primavara adevarata .
  Sarbatori fericite ! :*

 2. iti doresc sa parte de acest sentiment cat mai mult timp … si tot odata iti urez Sarbatori Pascale “ca la mama acasa”

 3. 🙂 Mulţumesc frumos, Dane. Şi ţie tot aşa. Chiar la mama acasă, dacă se poate.

  My7una, bine-ai venit!

 4. nicăieri nu-i ca acasă. cea adevărată 😉
  Sărbători fericite și pline de bunătățuri! 🙂

 5. Este foarte linistitor sentimentul de “acasa”. Parca tot ce nu era ok se risipeste. Si tie sa-ti aduca iepurasul tot ce iti doresti, dar mai ales bucurie si claritate. Iti doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi tie.

 6. Oliwer

  frumos acasa la tine la Sibiu 🙂

 7. morbo

  au bagat astia (erdeesh-ul) iar RTL-ul? ca ultima data cand am verificat mai ramasese doar PRO7 din posturile nemtesti.mama lor. sau era pe digi, boom, dolce, parabule din alea?
  Pasti fericite!

 8. laCiovique

  ne place acasa 🙂 I know 🙂 Ai vazut magnoliile? Nicio magnolie accross the globe nu seamana cu magnoliile de la Bulevard/Victoriei 🙂

 9. un paste fericit, copila! :*

 10. eu si...

  S-a zvonit in tot orasul,
  Cum ca vine iepurasul,
  Sa aduca pe-nserat
  Paste bun si luminat!
  Liniste-n suflet si in gind iti doresc !
  Sarbatori fericite tuturor celor care poposesc pe blogul tau!

 11. joacainseara

  blondo, de-aici de la iasi, unde 3 saptamani nu vreau sa mai aud de germania, pentru ca apoi sa ma bucur iar de ea, iti doresc zile de sarbatoare precum lalelele (uauauuuau ce de-a lele) din casa si din suflet.
  te pupa iepurica ;;)

 12. Sarbatori fericite, draga mea. Noi suntem despartiti de cateva mii de km. Pentru mine nu este asa o mare problema, ca este interesant sa vezi locuri noi, pentru cei de acasa insa vor fi sarbatori cam triste. noroc ca avem Skype.

  Savureaza zilele astea. Sunt frumoase prin prisma oamenilor pe care ii ai alaturi 🙂

 13. morbo

  @la ciovique – am avut o experienta multisenzoriala cand am trecut ieri seara pe langa magnoliile alea din fata primariei vechi 🙂

 14. Să ai parte de linişte şi pace alături de cei dragi. Un Paşte fericit.

 15. Pe mine m-a asteptat casa goala la Braila 😀

  Dar, chiar daca ai mei sunt plecati, acasa e tot ACASA 🙂

  Sa ai parte de momente faine alaturi de ai tai, iti doresc.

 16. Şi rugăciunile sunt o formă de programare neurolingvistică. Fals.Rugaciunile sunt calea de comunicare cu Dumnezeu.Bine cine vrea sa creada in EL,cine nu vrea va cadea sub judecata.

 17. Cu lalelele si cu melodia m-ai cucerit. Ai rezonat cu sufletul meu blond:)
  Iti doresc si tie Sarbatori calde!

 18. Tudor

  Blondo, nu prea stiu (cu) cine esti, te mai citesc din cand in cand, dar avand in vedere ca am fost un Union Retro Pub acum cateva seri intr- trecere ocazionala prin Sibiu, acum imi pare rau ca nu te-am invitat 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 159 queries in 0.172 s