Azi am simţit

Mirosul vieţii prin poluarea de pe Magheru. Dorul de apă rece pe ochii mei de dimineaţă. Frumuseţea unei întâlniri neprogramate. Şi bucuria ei din bucuria mea. Prietenii ăştia sunt rari.

Azi am simţit că natura şi-a curăţat rănile şi şi-a plâns câte lacrimi au mai fost nevoie. Am rezonat întru trezire.

Că urmează o vară frumoasă, cu nopţi clare şi poveşti târzii. Cu prieteni noi şi oameni apropiaţi. Azi m-am despărţit de tot acel “degeaba” care pusese stăpânire pe existenţa mea şi mă mânca pe dinăuntru ca un vierme care nu se mai satură. Mi-am auzit inima cum bate a clopoţei de voie bună şi am văzut luminiţele reflectându-se-n geamul metroului. Din ochii mei treziţi cu apă rece. Şi dorinţe senine.

Sunt în mişcare. E bine.

Azi mi-a fost dor de “blonde” şi de scrierile în stil apus, azi v-aş fi îmbrăţişat pe fiecare şi n-aş fi lăsat nici o pagină sărită prin cărţi. Am stat vreo 5 ceasuri în librărie. Azi v-aş fi povestit cât de dor mi se face mereu şi cum i-aş spune noapte bună în fiecare zi. Cum i-aş descâlci cârlionţii şi ondula visele. Azi mi-aş fi dorit să mă îndrăgostesc din nou, dar tot de el. De parcă ar exista poveşti pe care le scrii şi le citeşti, fără a te sătura vreodată. Să fie povestea oare adevărată?

Articolul anterior

Twitter, noua jucărie pentru răspândirea de troieni

Articolul următor

Acasă, după atâta timp

15 Comentarii

 1. imi este frica si urasc sa spun as face nu stiu ce…..cu faceam pe vremea cand….
  Ma face sa ma simt vrajit de o forta malefica care-mi prioritizeaza viata dupa bunul plac, si-mi indeparteaza prietenii dragi, si-mi fura clipele frumoase.

 2. capca1

  e atat de frumos ceea ce ai scris ca intreg textul ar putea fi un motto, al oricarui dintre noi!

 3. Adina

  Foarte frumos ceea ce ai reusit sa transmiti prin acest post 🙂 Si eu am zile ca acestea, dar ce ma intristeaza e ca nu stiu cum sa fac sa dureze mai mult. Azi sunt fericita, imi place sa visez, maine vad totul gri.

 4. Nicule, ştii că sunt de aceeaşi părere cu condiţionalul optativ. Dar ăsta din text nu face referire la trecut, nici măcar la viitor. Ci la un prezent mult mai frumos. Care e doar în capul meu. De asta aş…
  Fără forţe malefice şi predestinări !

  capca1, 🙂

  Adina, gemeni cumva? :p

 5. Este foarte frumos ceea ce vrei sa transmiti. Te citesc de mult timp si imi place modul la care scrii…simplu si in acelasi timp frumos si complex.

 6. Excelent post,mai scrie si altele ca sa te mai urmarim.

 7. Valeriu

  Love is in the air, every time i click around :))

 8. Adina

  Miruna, mai complex: pesti :))

 9. Bai Blonde Beauty hastept harticole:)) de-ai sti cat m-am gandit la tine azi:*

 10. Miruna, fericirea e singurul drog de care e bine sa nu te lasi. Cand ai vreme, treci pe la noi pe blog si vei intelege de ce cred asta. Probabil parerea unei necunoscute nu conteaza, dar cred ca esti pe drumul cel bun sa ajungi la destinatia pe care o cauti.

 11. eu si...

  Superb scris….!
  *
  Trezeste-te, tu inima adormita,
  din hibernare !
  Iarna grea si friguroasa
  a trecut.
  E primavara !
  …iata !
  Si-i timpul sa iubesti.

 12. Blondu

  Bravo! Brici articolul! Ti-as spune un banc despre trezire legat de un ursuletz, dar imi rezerv placerea pentru urmatoarea vizita la Sibiu…care nu e prea departe:)

  P.S.: Sa-mi aduci aminte!

 13. Ficus Steel

  Foarte tare. Imi plac scrierile tale. Tine-o tot asa!

 14. Alcoolul de dimineață… explodează puțin în direcția mea.

 15. Gigione

  Si la tine miroase a primavara ? O vara frumoasa iti doresc atunci ! 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.360 s