În acord cu Sinele

Zilele trecute îmi spunea cineva că sunt într-o lipsă profundă de acord cu Sinele. Acuma, mă întreb, dacă e lipsă, cum să fie profundă. Da’ măcar bine că o ştim şi noi…

Şi după ce m-am supărat cu adevărat  profund, m-am gândit, oare cine-o mai fi şi Sinele ăsta. Şi de unde atâta importanţă pe capul lui.  Dv îl cunoaşteţi?

R: Cunosc date despre el, deţin informaţii adunate de-a lungul multor ani de cercetări, dar nu îi pot contura o identitate în oglinda mea. Sau poate mi-e teamă să-l găsesc, fiindcă atunci chiar că s-a isprăvit cu scuzele!

Ştiu că îi plac lumânările , ciocolata şi Baniciu. Ştiu ce aromă de lumânări, ce marcă la ciocolată şi ce piesă de Baniciu. Vă pot spune şi ce parfum are pe noptieră sau cum îi arată pijamaua preferată. Cum îi miroase pielea după fiecare duş. La ce oră se duce la culcare şi ce mănâncă înainte. Ştiu şi ce număr are la pantofi. Dar nu am stat niciodată să-i număr perechile. Şi nici să-ntreb care-i culoarea preferată.
Ştiu şi câţi ani are, dar mă întreb dacă nu e încă un copil. Cine îi duce dorul, dar- cât de mult contează. Ştiu ce-i provoac-un zâmbet, dar prea puţin despre esenţa lui.
Şi nu pricep de ce nu se pot împerechea şi gândurile ca şosetele când le scoţi de la spălat. Pe culori.

——————-

Până una-alta, o săptămână frumoasă s-aveţi!

Articolul anterior

În liniuţe

Articolul următor

Doamnelor şi domnişoarelor, o invitaţie

6 Comentarii

 1. Valeriu

  Amuzant, na sinele sta fix dupa colț numa sa il lasi sa vina la tine, sau sa ai curajul sa mergi tu la el.
  Sinele e acel ceva care azi e într-un fel maine e fix pe dos. Evolueaza cu tine si mai ales despre tine.
  Na pana una alta Sinele tau te impinge sa scrii frumos, sa ii dai o bere cu prima ocazie si o pijama noua sa ii iei.

 2. buhuhu, Sinele meu bea doar lapte şi apă plată! 😀

 3. Andrei

  Cred ca sinele e ca si numele unei firme, sub acest nume se intampla mai multe activitati, si cand una sau mai multe activitati intra in coliziune o parte sau cu restul din celelalte, atunci apare un dezacord in sine, ceea ce nu este neaparat rau

 4. mouton

  Sinele e prietenul ala din copilarie, de la tara sau din fata blocului cu care te simteai foarte bine. Ai ajuns sa eviti sa te intalnesti cu Sinele care pare cam “provincial”. Nu prea poti sa-i faci cunostinta cu prietenii tai care sunt cam sofisticati. E o jena in general care face dificila intelegerea a ceea ce ai ajuns. Sinele e din Mizil.

 5. Andrei, depinde care-s avariile şi pe unde tre’ să te arăţi cu faţa lovită 😉

  mouton, n-are de-a face cu prietenii. Prea mult ai scos sinele spre exterior.
  Felul în care eu l-am prezentat, din perspectivă mai degrabă pragmatică, de ansamblu e tocmai un contrast cu ceea ce este sinele, de fapt.
  Iar prietenii mei nu sunt din categoria “sophyisticaţi, looking fwd to being impressed”. Sau na, nu toţi. 😛

 6. mouton

  Din perspectiva cromatica de sezon, sinele a iesit sa ia o gura de aer. In exterior.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.351 s