Tot neamul lui Răcuciu, la Sălişte!

Prea multe cuvinte necunoscute, aşa-i?

Păi să vedeţi, o parte din ADN-ul meu se trage din Săliştea Sibiului, din neamul lui Răcuciu. Famelie mare, gălăgie multă. Şi pentru că nici pe la nunţi şi înmormântări nu mai apucăm să ne cunoaştem şi Doamne feri să ne-nmulţim între noi, s-au gândit să strige adunarea fiilor.

Evenimentul se va întâmpla pe 5 septembrie, în Sălişte, la vreo 20 km de Sibiu. Cică vin oameni şi de peste ocean, ceea ce îmi câştigă din start admiraţia. Vreo 500 de suflete în total, am auzit vorbindu-se.

Dar cea mai tare fază e că bunica mea personală e cel mai în vârstă membru al neamului. O şi văd în capul mesei, mândră de toţi ăştia micii. Şi pe mine, strigând în gura mare că sunt a ei şi sunt directă. (nu de alta, dar ne distram, că mai este o doamnă de aceeaşi vârstă, care însă a fost doar soţia unui Răcuciu, deci fără legătură de sânge. Şi, pentru aia, pe ea o cheamă Răcuciu şi pe bună-mea, ba! 😛 )

Ştiu de hă-hăăă că în weekend-ul cu pricina să nu plănuiesc altceva, şi drept vă zic, nici nu mă supăr. Ba treburile astea cu neamurile încep să-mi facă plăcere. E un soi de bucurie când te aduni cu oameni pe care nu i-ai mai văzut demult şi îţi aminteşti cât sunt de frumoşi şi de deştepţi. Susţin din tot sufletul că legăturile nu stau în ADN şi nici în buletine, dar astea pot fi o bază frumoasă pe care să începi lucruri sau un minunat punct, din care să le refaci .

Îmi amintesc cum mergeam unii la alţii, când eram mai mică, fără nici o treabă, ci doar să ne vedem. Cum făceau concedii la noi şi noi, la ei. Sau Revelioane. Şi nu era nici obligaţie, nici obicei comunist, ci doar plăcere – să se întâlnească părinţii noştri. Eu eram oricum cea mai mică dintre veri, nici nu vă spun că mi se zicea “Pitulicea”, că mergeţi încă râzând luni la serviciu. Dar zic, pe mine mă iubea oricum toată lumea. Şi eram urâtă rău pe-atunci. Noroc că unele lucruri se mai schimbă 😛 şi familia te ia aşa cum eşti. Doar prietenii mai fac fiţe.

Ne vedem la Sălişte. Mi-aş dori să fim cât mai mulţi.

sursa 1, 2

Articolul anterior

Apel fals – o funcţie şmecheroasă

Articolul următor

O busolă pentru fiecare

17 Comentarii

 1. 500 de persoane….mama ce neam mare.Anyway, misto initiativa. MI-o so imaginez pe bunica ta pe un scaun mare in mijlocul tuturor 😛 …nice

 2. Reconfortant este sa citesc blogul tau … Felicitari! Si chef mare la intalnirea neamului!

 3. naty

  Numai bine, poate te pui pe treaba si “sadesti” arborele genealogic! Ai si timp sa i anunti sa ti aduca cate o poza a lor cat si a urmasilor, urmasilor etc….Sa nu uiti sa ne spui cum a fost!

 4. Hehe, lasa ca e frumos sa ai asa o familie mare. 🙂

  Am fost si eu la Saliste in tabara prin clasa a IV-a. 🙂 Nu prea mi-a placut ca nu era nici o apa primprejur. ;))

 5. Tavi

  Trage cu urechea la barfele celor mai in varsta.
  O sa te distrezi…
  E fain sa te tragi dintr-un clan asa mare – eu stiu…

 6. “Pitulice blondă”, fii fericită cu aşa o familie! Să îţi trăiască!

 7. supeeeer! Sunt sigura ca o sa te intorci de acolo cu o stare pozitiva si, bineinteles, cu multe de povestit. 🙂
  Pare interesant.. mi-as dori si eu ceva de genul.

 8. Anda Cristescu-Vervenne

  Mirunici Pitulici, pitulice mi-ai fost din prima data cand te-am vazut la vreo 2-3 luni ale tale si asta-mi ramai intotdeauna, cat ai deveni de scriitoare… 😉

  Da, venim sambata 5-sept la Saliste! Anda, Dan si ai lor

  Si de-abia astept sa vad cu ochii mei in ce blonda ganditoare s-a transformat pitulicea mea… 🙂 dar, mai ales… sa vad devenirea ta.

  Cat despre sindrofie – sper sa primesc detalii despre unde exact, ce, cum, etc.

  Anda

 9. In cea de-a doua poza esti si tu? 😀 Nu de alta, dar e faina 😉

 10. dada, cel mai frumos copil din poza-s eu ! :))

  nu, maih, nici vorba…e culeasa de pe flickr poza :p

 11. calinvd

  Ai inspiratie la asortat pozele cu textul, ca o adevarata artista.. Bravo!!!

 12. Ma da ce aveti cu perioada asta? zeci de mii de evenimente private si natioanale au loc exact in perioada 2-6 septembrie…Nebunie fiilor…Se apropie Apocalipsa si nu stiu eu?

 13. Am fost si eu la o nunta de familie in weekend si tot asa, s-a reunit o parte mare din neam. A fost foarte misto sa vad la aceeasi masa patru generatii a aceleiasi familii.
  1.Bunicii mei;
  2.Unchi matusi si parinti din aceeasi generatie;
  3.Eu si verii mei;
  4.Copiii nostri;

 14. Ivo

  Super misto chestia cu ‘neamu lui Racuciu’ la Saliste.Si eu abia astept sa ne vedem!Pana atunci te pupam, Ivo & company.

 15. io ce sa mai zic, bunica-mea paterna a avut 9 sau 10 surori, bunicul patern 11 frati (sau invers, ca m-au zapacit) si nici in ziua de azi nu imi stiu toate rudele

 16. no ce fain. eu is din Ludos, de pe-acol din zona… am fost si eu la fii satului. 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 153 queries in 0.167 s