Traficul arde, muncitorii se plimbă

E tabloul tipic de România: unu’ lucrează şi cinci se uită. (sau se cultivă)

Azi am făcut drumul Bucureşti – Sibiu în atâtea ceasuri, încât am epuizat şi setul înjurăturilor de rezervă. După ieşirea de pe autostradă, am dat de o coadă luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu – uuuuuuuuuuuuuuuuuuuungă pe vreo 30 km. Am stat vreo 2 ore cu farurile stinse şi aerul condiţionat la turbo-jet. Chestia asta te poate obosi mai rău decât un drum până la Oradea, dus-întors. Parcurs pe bicicletă.

Când soarele-ţi prăjeşte pielea de pe mâna stângă, iar AC-ul îţi bate-n ceafă, tot ce îţi poţi dori e să emigrezi. Să te iei, să te duci, domne, cât vezi cu ochii, într-o ţară unde gramul de creier pe cap de demnitar a fost mai generos distribuit.

Pe Dealu’ Negru, la Deduleşti se lucrează. Modelul îl cunoaşteţi desigur. Ce nu înţeleg este de ce pentru 3 m pătraţi de drum înclinat a trebuit înnebunit tot traficul din zonă. De ce pentru o ditamai hardubaia cu gabarit depăşit a trebuit blocată circulaţia, când se ştie demult că-i greu la deal cu boii mici. Excepţie, în povestea noastră boii erau mari. Şi prea mulţi! Sau de ce tot muncitorii se ocupă de dirijatul circulaţiei, iar alţi muncitori, de compania celor dintâi.

N-o să pricep niciodată de ce alegem să facem lucrurile prost, doar fiindcă suntem obişnuiţi cu asta. Că doar nu s-o coace asfaltu’ doar ziua-n amiaza caniculară, şi nici caii putere nu s-or înteţi cu energie solară.

Articolul anterior

Balconul meu – înainte şi după

Articolul următor

O clasificare a universităţilor

10 Comentarii

  1. Andrei Bugeac

    Daca stateai cu farurile aprinse sa stii ca se misca totul mai repede…(si sa nu ma intrebi iar cu cine tin)

  2. Deh, si tu acum … In loc sa stai in Bucuresti, te-a gasit tocmai acum sa te asezi si tu la coada de 30 km … Trebuia sa te informezi frumos asupra situatiilor din trafic, si sa o iei pe ruta ocolitoare. Bukarestos – Brasovus – Sibius. Nu sa o arzi pe autostrada.

    Esti un sofer nesimtit, care a deranjat muncitorii cu farurile ei stinse.

    Rusine 🙂

  3. Ba mai mult io cred ca esti o romanca fara suflet, care cauta in adins locurile aglomerate, numa’ ca sa te iei de dragele nostre autoritati care fac tot ce le sta in putinta ca lucrurile sa mearga bine. Ce numa’ cu masina te puteai duce la Sibiu, trenu’ iti statea in gat? Ca si ala are AC! 😀 🙂
    Semnat: Gica Contra de Romania, cu peste de portelan si mileu pe televizor!

  4. Eu am avut o altfel de experienta. Plecand sambata dimineata catre Arad am constatat ca datorita restrictiilor estivale nu sunt camioane pe drum (uraaaa)in timpul zilei. Am ajuns la Deva in 4 ore ( timp bun zic eu). De aici a inceput calvarul. Am fost deviat catre Faget – Lugoj – Timisoara – Sanicolau Mare. In loc sa ies prin Nadlac am isit din RO prin Cenad si in loc sa fac maxim 7-8 ore am facut pana in vama 10 ore.
    Fffff tare, nu? 😛

  5. Andrei, mai bine stateam si cu ochii inchisi

    Alex, ce-am facut??
    nu declar nimic, pana nu-mi vine avocatul!

    artistule, mda. In masinuta mea tot e peisajul mai confortabil decat in orice tren cu AC si prize! sic sic la Gica.

    Nicule, vezi, daca nu i-ai cerut artistului un sfat inainte… uite ce sac fara fund de vorbe de intelepciune detine! Precis se gasea si pentru tine ceva.

    Eah…pana la teleportare, numarati in gand! Eu am ajuns pe la vreun milion-cinci-sute

  6. Ce sunt cu toate intrebarile? Unde te crezi domnisoara? Bun venit in alta lume, Romania.

    Glumim, radem, dar uite ca dobitocii, cretini, imbecilii si alte natii de oameni sunt la conducere si fura miliarde.

  7. mda, si ma trezesc si eu…sa ma agit ca sifonul… ca degeaba, de fapt

  8. @ Copila Blonda

    Am ales si eu cel mai ieftin mod sa ajung la Budapesta…ca deh..e criza: P

  9. Andrei Bugeac

    Cu ochii inchisi?Si sa pierzi toata distractia?

  10. Sa stii ca autoritatile se vor uita aici si de maine ( de la 8 dimineata ) chiar daca maine e sambata vor convoca o sedinta super extra ordinara ca sa dreaga lucrurile

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 146 queries in 0.580 s