O clasificare a universităţilor

Să vă zic, pe scurt. Sunt nişte oameni care se dau preocupaţi de preabinele studentului în universitatea României de azi şi fac studii în sensul ăsta. Şi înainte de a şti cine de la cine să ia exemplu, trebuie făcut un clasament.

Asta se încearcă aici. E un chestionar, nu durează mult, vă aminteşte de studenţie. Personal, sunt curioasă de rezultate, mai ales că în context, are o legătură cu mine. (Un alt clasament -nu mai ţiu minte- dădea UMF-ului din Cluj 5 stele, adică maxim, şi celui din Bucureşti nici măcar o margaretă. Iar oamenii s-au sesizat, au luat măsuri. În ce sens, nu mă exprim. Dar, repet, am o oarecare curiozitate.)

Să-i vedem pe ăştia la ce concluzii ajung!

LATER EDIT: îmi cer mii de scuze, am corectat linkul.

Articolul anterior

Traficul arde, muncitorii se plimbă

Articolul următor

Later edit la gafa post-ului anterior

15 Comentarii

 1. ascanioro

  Cred ca este o idee buna, dar si mai bine ar fi sa se faca ordine in invatamanul superior caci sunt atat de multe universitati care scot pe banda rulanta numai niste bucati de hartie numite diplome si nimic altceva.

  P.S. Linkul tau duce catre un site ciudat insanezone.ro sau era o gluma si eu nu m-am prins?

 2. Te tii de sotii 😛

 3. Mda… gluma sau…..?

 4. pogo?! ce nume =))! pupici blondelor

 5. Andrei Bugeac

  Mai bine sa vorbim de animalutul ala la care duce linkul,pare mai viu oricum decat invatamantul romanesc…

 6. deA

  Ce glumete s-au facut blondele…:)

 7. nu ma ţin de nici o glumă, doar m-am tâmpit.

  Aşteptând să-mi treacă, vă urez o duminică plăcută 🙂

  p.s. merci pentru sesizări

 8. Zany

  pai..facultatile de medicina din cluj sunt de departe mai bune decat cele din bucuresti. asta se stie oricine a avut de a face cu stilul de predare din facultatile din bucuresti. 🙂

  multumesc pt link.

  numai de bine.

 9. 🙂

  confirm, Zany. Iar eu chiar am termen de comparaţie. (primii 3 ani de Stoma în Cluj, următorii în Bucureşti)

 10. cetatzeanu'turmentat

  blondo blondo blondo… ma bucur foarte mult ca am gasit linkul asta pe blog la tine… in sfarsit o ierarhie a universitatilor din romania care nu e bazata exclusiv pe cati studenti au restante / se retrag dupa primul an. ca pana acu’ din cata lume am intalnit majoritatea mi-au spus toti ca o universitate in care sunt multi studenti cu restante (da, da, e vorba de poli) e o universitate serioasa la fel si cand e vorba de profesor. crap si bullshit si apoi impreunate.

 11. Zany

  stiu. m-am apucat sa-ti citesc blogul (merge greu, m-a prins sefu de 2 ori :P.. am ajuns la noiembrie 2008 🙂 ). m-am documentat intre timp si am aflat dintr-o publicatie statistica (lucrez la INS) ca Facultatea de Stomatologie din Cluj ar fi cea mai buna din tara :), iar cea de Medicina Generala la Targu-Mures.

  de ce ai venit aici? 🙂

 12. copila blondă

  cetăţene, adevărul nu a existat niciodată, doar nu ar începe acu’!

  Zany, omg, sunt onorată, dar recomand păstrarea job-ului în locul parcurgerii blogului! 🙂

  De ce am venit? Să caut. Parţial am găsit. Pe mine. Iar asta e cel mai extraordinar. Şi totuşi, căutările continuă 😉

 13. Zany

  nu-i problema. nu aveam indatoriri pe moment.
  si..foarte frumos raspuns!! 🙂
  Succes in cautari!

 14. arthur

  sunt cel putin 2 incercari destul de bune de genul asta: una realizata de Coaliţia pentru Universităţi Curate (CUC) in aprilie 2009 (vezi cotidianulro) si una realizata de Ad-Astra pe baza articolelor stiintifice publicate. Ultima e din 2007 si se pare ca nu a fost actualizata in 2008 sau 2009.

 15. andnobody

  eu sunt din constanta, iar universitatea de stat de aici e mai proasta decat univ spiru haret. si are taxe duble! si conditii de studiu mai proaste si e si spaga mai mare la exemene 😀
  in concluzie, cataloghez invatamantul superior din constanta -de proasta calitate . am renuntat dupa 2 ani. ma costau restantele plus spaga mai mult decat taxa pe un an.
  am preferat sa revin la studii intr-o alta viata cand chiar imi va trebui acea hartie platita din greu.
  momentan am un job paralel cu semi studiile efectuate (litere) unde cunostintele de lb straina sunt oarecum necesare, dar nu obligatorii; un job care ma multumesc financiar si profesional pt moment. 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 151 queries in 0.154 s