Cutremurul aduce oamenii împreună

În faţa blocului, sub tocul uşii, pe firul telefonic, pe twitter, la teveu, în rugăciune… fiecare după pricepere şi putinţă. Adică, nu ştie tot muritorul ce e ăla twitter.

Am revenit în Bucureşti cu gustul vacanţei chinuitor de dulce în meniul şi orarul meu zilnic de somn. Şi chiar dacă praful juca pe masă ca la el acasă (fusesem 2 săptămâni plecată), de la mine din balcon dai cu nasul fix într-un pom în floarea primăverii. Vă zic, parcă mi-am plantat grădina botanică în faţa geamului. Dar mereu îmi place Bucureştiul.

Însă evenimentele ultimelor 48h mă aruncă pe nişte gânduri, pe care nu le vreau alimentate, mai ales că tot am hotărât de comun acord că e mai bine să facem lucruri decât să le despicăm în cinşpe mii. Şi ca să nu zic că mă bagă în sperieţi când visez cutremure şi ele se întâmplă, zic doar că nimic nu e la întâmplare pe lumea asta. Nici măcar atunci când derularea nu e cea aşteptată. Fiindcă timpul e preţios, mai ales când e al tău. Şi poate vei avea nevoie de el pentru o investiţie mai bună. Fiind ocupat să faci succes. (acum am vorbit pentru mine şi încă vreo patru suflete care m-ar putea înţelege. Pentru ceilalţi, îmi cer scuze) E singurul gând cu care mergem mai departe!

După cum spuneam, pe cutremur l-am visat cu o noapte înainte (sau doar am crezut asta), că de nesimţită sunt cu brio. Adică, nu am recepţionat nici o zdruncinătură în afara celor obişnuite. Iar instabilitatea fizică nu trage semnale de alarmă în viaţa mea, probabil că cea psihică a dat toleranţă. Ca la antibiotice, de nu mai au efect. Totuşi, e o parte care mi-a plăcut la cutremurul ăsta. Au început să zbârnâie telefoanele. Lume cu care nu mai vorbisem de ceva timp. Paragraful ăsta e intenţionat zdruncinat şi el.

Mă bucur că acest cutremur ne-a adus împreună, chiar dacă şi doar la telefon. Noroc că nu ne-a adus la televizor. Şi, da, sunt bine, mulţumesc de întrebare. Aştept următorul cutremur ca să ne mai auzim. 🙁

Articolul anterior

Dear Zachary,

Articolul următor

Cum a fost

18 Comentarii

 1. lol 🙂 numai cutremur?

 2. Măi, bine că măcar la cutremur mai vrea să auda lumea de tine. Apropo, ai sesizat cîţi dintre cei care te-au sunat erau cam… dezamăgiţi că n-ai păţit nimic? 😀 Că uneori mai sună şi duşmanii să te întrebe de sănătate.

 3. Mihai, sper că nu tsunami :p

  Saturnianul, sper să nu am duşmani “dezamăgibili” de faze din astea…să zic aşa.
  În rest, cred că ai zis o prostie 😀 ai simţit şi tu zguduitura, nu-i aşa?!

 4. Io eram eram pe stradă, am simţit ca un vertij şi am pierdut o ţîră direcţia dar nu m-am prins de ce. Abia cînd am ajund acasă şi mi-au zis ai mei că a fost cutremur am realizat.

  Unde e prostia? Că la ora asta sunt… blond 😀

 5. că au fost dezamăgiţi să afle că sunt bine

 6. Mai intai sa miscat scaunul putin la cateva secunde dupa pac sa auzit si simtit acest mic cutremur….bine ca nu a fost de durata sau de intensitate mai mare.

 7. calinvd

  Bine ca esti bine…
  Off topic: Auzi, cand primesti un comentariu, iti suna ceva alarma? Ma mir ca i-ai raspuns saturnianului la ora aia>>>

 8. bleah, pentru atata s-a sunat lumea? inteleg, eu m-am interesat acum 3 saptamani de buna stare a unor oameni pe care-i stiu prin abruzzo, dar pentru fleacu’ asta sigur nu m-as fi deranjat. cel mult asa, ca gest frumos, cu cineva foarte apropiat.
  ala din 2004, ala cutremur, cand e in vrancea si se simte si la sibiu…la cat mai rare ca ala sau mai puternice

 9. dreaming

  faza cu telefoanele pe mine m-a enervat. am simtit cutremurul, dar mi-am dat seama ca vreau sa ii intreb si pe altii despre fenomen abia dupa ce stirea era deja la tv, pe toate posturile.
  si toate retelele moarte…..

 10. cam mult tam-tam s-a facut despre cutremuru’ asta…

 11. ascanioro

  A fost cutremur? Cand si unde? Oricum din cate inteleg a fost ceva usor, bine macar ca nu a fost ceva mai puternic.

 12. Eu si sotul meu eram in Dristor unde nu s-a simtit f.rau desi eram la etajul 10 insa la parintii mei in Rahova s-a miscat frigiderul.Insa ceea ce ma oripileaza pe mine e faza cu reteaua de telefonie.Mi se pare de-a dreptul cretin ca nici macar reteaua lor de rezerva sa nu mai mearga.In mom.de genul acesta e logic ca “astia mari”se suna intre ei,sa faca aia sa draga aia,etc. Ei bine, cum fac asta, ca surpriza telefonul e mort. So? De ce? Just because…si raspunsul ramane un mister nedescifrat pe care poate meste mii de ani o sa-l descopere stranepotii nostri. Vai de noi…

 13. Deci în concluzie , Cutremur Fericit !

 14. Daca nu suntem in stare de mai mult, atunci macar cutemurul sa ne aduca aproape. E cam trist

 15. suna-i tu la urmatorul cutremur 😛

 16. ai dreptate. calamitatile naturale ii aduc mai aproape pe oameni. din pacate; doar atunci.

 17. De ce avem nevoie de catastrofe ca sa fim uniti? Niciodata nu am priceput asta.

 18. Daca si zgaltaiala asta a provoat panica atunci la un adevarat cutremur ce se intampla ? oeicum la un cutremur serios Buc se duce draculi sper sa nu mai stau in orasu ala prea mult e prea riscant …

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 160 queries in 0.418 s