De la Blogger la WordPress

Unii-şi cumpără terenuri şi ridică vile pe ele, alţii-şi achiziţionează domenii virtuale şi susţin teorii blonde pe biţi. Aşa şi eu, peste noapte, m-am trezit proprietăreasă de punct ro. Însă de loc, sunt de la blogspot. Ăsta e un fel de “mai la ţară” faţă de wordpress. După ce mi-am cocoţat eu blondele, la începuturi, Bubu mă tot bătea la cap să mă convertesc la WP. Dar mie blogspotul mi-a plăcut, fiindcă e atât de simplu, că îl poate pricepe chiar şi o blondă. L-am ales fără măcar să ştiu că există şi altceva. Dar îl recomand, în continuare, oricărui blogger începător. Şi chiar dacă acum am posibilitatea de a adăuga enşpe mii de widgets şi plugins şi settings (că numa’ gâdilici în talpă n-are ăsta), mi-e dor de coerenţa şi organizarea simplă.

Nu vreau să-mi amintesc ce mi-am prins urechile la primele posturi (sau ăsta) pe wp sau cât am înjurat ca o lady scoasă din răbdări. Până azi, nu m-am mai gândit nostalgic la blogspot. Dar am încercat să instalez câteva pluginuri, le-am activat, dar ceva tot dă cu rest. O fi şi aici ca la farmacologie, de unele interferează cu altele şi nu-i voie să le combini că face buba. Ceea ce s-a şi întâmplat. Uite câteva blogspot-qualities cu dublă personalitate aka worpress-faults:

1. în wp, ca să văd ce am scris într-un draft, trebuie să îl deschid pe fiecare în parte (dincolo se puteau vizualiza toate conţinuturile în aceeaşi pagină)

2. inserarea de imagini era mult mai simplă (şi acum eu adaug imaginea acolo şi pun doar codul html aici. da’ să nu mai spuneţi la nimeni, că vă mănânc cu fulgi cu tot!!!)

3. Sidebarul era mult mai structurat si simplu de operat cu el. În wp, după fiecare drag n drop tre’ să-i dau save.

4. Şi prima chestie de care m-am lovit!!! Pe blogspot aveam bannerul cu blondele în fruntea blogului lipit. Aici, ciuciu banner, ciuciu header ori footer ori muma-pădurii o şti cum îi va mai zice. Că pentru aia tre’ să umbli pe nu-ştiu-ce coclauri de la codul temei … unde şi să schimbi o culoare e înaltă filozofie, apăih să vrei banner cu blonde.

Oare nu putem face o supercombinaţie între ? Sau o ordine în capul meu.

Articolul anterior

Work and travel and work and work and travel back

Articolul următor

Mesaje subliminale peste tot

5 Comentarii

 1. Alexia

  Nimic făcut de Google nu e “mai la ţară” !

 2. Alexia

  Nu e amuzant! 🙂 M-am supărat! Dar văd că ai observat avantajele blogspot. Mai uşor de folosit, mai practic, ca orice produs marca Google.

 3. nu am avut somn asa ca m`am pus pe citit bloguri pana mi`a fi sa ma pun in pat..am citit postul asta al tau si nu am inteles o chestie .. cum nu ai reusit sa faci bannerul lipit .. explica`mi ..mi`am dat mailul..poate te pot ajuta..fara nici un interes.. manevrez binisor photoshopul..

 4. zamolxis

  Ma bucur c-am gasit articolul asta. Toata lumea se duce pe wordpress, parca-s manati de cainii de stana. Putini inteleg ca mai tot ce poti sa faci cu WordPress poti face cu Blogspot, iar avantajele sunt mai putine decat dezavantajele. Apropo, ai inceput sa folosesti WLW?

  (am incercat sa-ti dau 5 stele, dar mi-a dat eroare – dezactiveaza pluginul daca nu funcitoneaza)

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 133 queries in 0.363 s