Stop accidentelor! Viaţa are prioritate!

La nici 15 km de Sibiu, o tanti îmbrăcată în garcea mă şi trage pe dreapta. Nu îmi venea să cred, mai ales că pe drumurile alea sunt ca pe strada mea, ştiu fiecare radar, numa’ cât să mă strecor printre ele.

Şi se apropie altă uniformă umblătoare de maşină, deschid uşa, cu o faţa luuungă şi începe ăla poezia: “Agent Fane, unde mergeţi doamnă?”  Say again. Oi fi eu blondă, da’ încă halucinaţii auditive n-am avut. FANE????? =))))))) I mean… cmon on!!!! FANE, auzi! =)))))))) şi… doamnă (?!?!?!??!?!) -you talkin’ to me?! (unii mi-au dat şi doişpe ani, don’t you doamnă me!) 

Cică are doar nişte recomandări pentru mine, că urmează să circul pe un drum foarte periculos şi mă roagă să fiu atentă, să port centura de siguranţă, să adaptez viteza, să păstrez distanţa de maşina din faţă, blablablablabla. Bun, deci n-am păcătuit cu nimic? (nu că mi-ar sta în fire la volan fiind, dar o întrebare de recapitulare nu a omorât pe nimeni. Ca să nu avem nelămuriri)

Cică, în locul amenzii am primit recomandările de acum celebrului Fane, căruia i-am urat un sincer “să vă dea Dumnezeu sănătate!” Plus, a vorbit omu’ frumos, a scos două fraze coerente din străfundul IQului său de agent de poliţie. Fără să se bâlbâie, fără să se fâstâcească. Păih aşa agent mai zic şi eu. Însă principala lui calitate: NICI O AMENDĂ!

(E vorba de o campanie a Poliţiei Române şi Poliţiei Sibiu. Am primit şi nişte fiţuici prost îndoite şi hidos colorate. Dar mi-a plăcut conţinutul, căci erau legile referitoare la obligaţiile nesimţiţilor de pietoni care traversează neregulamentar şi rareori pricep că o maşina are ceva mai mult de 80 de kile şi că e ceva mai greu de oprit decât omul de 80 de kile)

 

Articolul anterior

Fundul meu prin capitală

Articolul următor

Ce-i prea mult nu-i sănătos

3 Comentarii

  1. asa sa te tot opreasca ..

  2. admin

    lasa, ca unii isi merita soarta. ca pacatele mari pot costa mai mult decat o amenda cateodata… Doamne feri

  3. Blondo, eu am fost zilele trecute in Sibiu si nu m-a oprit nimeni sa ma atentioneze! Daca eram pe acelasi drum si o comiteam? Si de ce nu m-au oprit?! Ca aveam numere de Bucuresti?! Ce-au zis? “Lasa, asta e mitic. Unu in minus e intotdeauna binevenit!” 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 129 queries in 0.366 s