Dezbăteam azi-dimineață teoria lui Pitagora la micul dejun cu domnul soț. Ce dezastru, copiii n-au știut la Evaluarea Națională cum se scrie ”complecși”. Oare chiar să mai fie o necesitate în era lui autocorrect?
Oare chiar mai ai nevoie de tabla-nmulțirii, când ai un calculator în telefon și-l poți accesa în orice moment? Concluzia noastră a fost că depinde, evident.
Să știi cum se scrie corect sau cum se calculează 7×8 nu e pentru rezultatul în sine, ci pentru antrenamentul mental. Exemplu, pe care îl înțelege și Victor, de 4 ani:
fotbaliștii pe care-i vedem la televizor fac sprinturi la antrenament. Asta nu înseamnă că meciul se câștigă pe bază de care-i mai rapid. Nu, se câștigă pe bază de gol. Dar nu poți da gol, dacă nu ajungi la minge rapid.
Nu viteza în sine îți câștigă meciul, e mult mai complicat de atât, iar asta înțelege orice copil. Nu să știi scrie corect îți va pune o pâine pe masă, dar te califică în optimi.
Să știi teoria lui Pitagora nu îți face practic nimic, dar îți antrenează mintea să poată conceptualiza, înțelege și jongla. Dribla? Ok, poate teoria lui Pitagora în fotbal nu e un exemplu fericit, dar dacă nu ești un Ronaldo nedescoperit, îți dă niște șanse bune și îți aprinde niște lumini.
bling bling
Zalma
Educația nu este doar despre informații, ci și despre formarea unui mod de gândire agil și adaptabil.
Mihaela
Sa vorbesti corect nu e o necesitate, e un lux.
E ca si cum ar intreba cineva cu ce e mai buna o poseta fata de alta. Ambele tin chestii in ele, dar senzatia de piele fina si confort o da doar una.
Nu ai nevoie de nimic anume, nici gramatica, nici mate. In piramida necesitatilor, nu trebuie trebuie sa fii nici neurochirurg nici scriitor. Nu trebuie musai sa iei bacul. E ceva ce vrei tu sa faci ca iti doresti ceva putin “extra”.
Miruna
Double like!