M-am întâlnit cu ea după ce-am lăsat copiii la școală. Când am văzut-o, am oprit mașina imediat. Își luase deja cafea, dar când a coborât să vină spre mine, m-am speriat. Era toată buhăită, roșie la față, cu ochii umflați. Ce s-a întâmplat, am întrebat. Ce ai pățit??? Deja îmi imaginam ce-i mai rău. De ce n-am știut, de ce n-am sunat? O mie de filme mi-am făcut, până a răspuns.

-Alergie la ambrozie am. Am fost la alergolog.

Ptiu, să fiu. Așa ceva???

Sunt distrusă efectiv, a zis. Am nasul înfundat mereu, mă mănâncă ochii de leșin, ”plâng” continuu, de nu pot sa ma machiez. Ma trezesc de 1000 de ori pe noapte. Nu stiu ce sa mai fac.

Vedeam.

Am invitat-o la mine să bem cafeaua pe care ea tocmai o cumpărase de la barista și mi-a povestit. Eu nu știam nici cum arată, ea știa calendarul ambroziei pe de rost. A zis că ia antialergice cu pumnul, trăiește cu picături și tot nimic. Mai erau 3 zile din sezonul groazei, cum i-am zis.

E groaznic prin ce trec. 

Am și văzut de ce.

A fost și o campanie de PR premiată legată de ambrozie. O agenție de turism online a făcut harta Bucureștiului cu zonele cele mai afectate de ambrozie și o prognoză pe zile a intensității polenului de ambrozie. A propus destinații, unde oamenii pot zbura ca să scape de această buruiană sinistră. A fost un real succes, atât de rău sunt afectați unii. Ambrozia ar trebui scoasă în afara legii. Habar n-am dacă e posibil așa ceva, dar oamenii suferă teribil.

Am făcut un reel atunci cu povestea prietenei mele, căreia i-am și dat o cutie de ATOPRIN®, (pe care o aveam întâmplător în casă, că urma să fac o campanie. Evident, am sfatuit-o sa isi sune alergologul inainte sa inceapa administrarea)  ATOPRIN® care conține o combinație de tulpini probiotice  ce pot ajuta în reducerea simptomelor precum: mancărimi ale nasului și ochilor, strănut, dificultăți de hrănire și somn, etc

 Aceste simptome, în general, sunt asociate cu rinita alergică cauzată de diverși factori: polenuri, praf, par de animale, nu numai de la ambrozie, vă zic imediat mecanismul.

Clipul a depășit rapid 1 milion de vizualizări, oamenii au povestit experiențele lor cu alergiile și cu ATOPRIN® (habar n-aveam că e atât de apreciat!). S-au epuizat stocurile  din țară, a fost circ.Și acum mai primesc câte un mesaj, în care cineva mă întreabă cum îi zice: mai știi, Miruna, ai zis tu despre ceva pentru ambrozie și nu mai știu cum se cheamă.

Scriu acest articol, ca să avem negru pe alb: ATOPRIN®

Produsul conține vitamina D3 + o  combinație de tulpini probiotice numite Lactobacillus paracasei LP-33 & Lactobacillus paracasei GMNL 133 , care are destul de multe studii care să îi valideze eficacitatea.

Le las pe cele mai interesante cu link mai jos.

Dar ce legătură are intestinul cu alergiile?

E logic, o să înțelegeți rapid: sediul imunității noastre e în intestin (peste 80%), unde e flora bacteriană. Alergiile sunt răspunsuri exagerate ale imunității. Intenția nu e de a ”scădea imunitatea”, ci ca organismul să își găsească un echilibru. Și să nu-ți mai curgă ochii și nasul.

Atenție, acest Lactobacillus poate ajuta în orice alergii, adică nu numai de la ambrozie, ci și de la polenuri, păr de animale, praf, acarieni, mucegaiuri, etc.

Efectele acestei tulpini probiotice

de Lactobacillus paracasei LP-33 & Lactobacillus paracasei GMNL 133 :

LA ADULȚI (sursa)

  • poate potența efectele antihistaminicelor atunci când sunt administrate împreună
  • poate reechilibra răspunsul imun Th1
  • poate scădea sinteza de IgE

LA COPII (6 luni – 5 ani)  sursa

  • Îmbunătățește calitatea vieții prin controlul simptomelor nazale și oculare
  • Are eficacitatea dovedită clinic similară cu un antihistaminic după 6 săptămâni de utilizare, fără efecte adverse  (citiți la concluzii, cetirizina e un antihistaminic)
  • a îmbunătățit semnificativ simptomele rinitei alergice atât după 2 săptămâni, cât și după 6 săptămâni de la inițierea tratamentului ( strănut, nas înfundat, tuse)

LA COPII mai mari de 5 ani (sursa) 

  • a îmbunătățit semnificativ calitatea vieții prin scăderea frecvenței și a gradului de disconfort al simptomelor nazale și oculare comparativ cu grupul de control.

ATOPRIN® conține  tulpinile probiotice de care vorbesc aceste studii, plus vitamina D3, făcând o combinație care ajută la echilibrarea sistemului imunitar și la controlul simptomelor alergice (oculare și nazale), fără efecte adverse.


-Potrivit pentru copii i și adulți.-Se administrează minimum 1 lună și pe toată perioada expunerii la alergeni.

Întrebați medicul, întotdeauna o să vă încurajez să faceți asta înainte să administrați orice suplimente.

Vă doresc multă sănătate și să vă curgă ochii doar de bucurie.

 

 

Întrebați medicul, întotdeauna o să vă încurajez să faceți asta. Vă doresc multă sănătate și să vă curgă ochii doar de bucurie.