Mare parte din acest articol am scris-o la întoarcerea spre casă. Doar că nu scrisul, ci selecția de poze e cel mai greu lucru într-un astfel de material. Ai de ales dintre sute de imagini, acum sunt și clipuri. Probabil n-am publicat atunci, ca să-l lucrez acum.Terape curată a fost! Să-mi revăd galeria de când am fost la mare în martie. Cine mai merge la mare în martie?! Noi! Și am resimțit bucuria copiilor de atunci, încântarea părinților și bunicilor. Lumina tihnei care strălucea peste un mic dejun făcut de alții și gustul cafelei care se odihnea în ceașcă.

Am petrecut ultimul weekend din martie la hotel Ensana Aquahouse in Bulgaria impreuna cu copiii (4 si 8 ani), sotul si parintii mei. Am fost prima oară aici și vă arăt, după cum v-am obișnuit, inclusiv rosturile de baie. Tot, așa cum am văzut noi:

Drumul

3,5h cu masina din Bucuresti la dus, 4h la întors. Copiii au nevoie de pașapoarte valabile, adulții trec doar cu buletin.
Recomand varianta Giurgiu/Ruse, șosele bune, autostradă la bulgari.

Pentru noi e pur și simplu vis. Anul ăsta, am negociat cu gândul de Turcia vreo 2 secunde întregi. Avion? Check in? Aleargă prin aeroport? Nu știu voi cum sunteți, dar noi atunci cel mai grav ne certăm: când avem de ajuns undeva care pleacă fără noi. Domnul soț e ca un bătrânel, vrea să ajungă cu o zi înainte, dacă s-ar putea, face liste cu șosete-chiloți și le verifică de 5 ori. Fiu-său mare seamănă cu el. Deci vă dați seama că nici n-am pleca deja și ce circ am avea. Că io-s prea tinerică așa 🙂

Grecia? Avem niște prieteni obsedați. Și insistenți să mergem cu ei. Pe motiv de creveți. Doar că nu știu cum aș putea alege să stau 2 zile întregi la volan, când ajung la vecini pe un somn al copiilor de prânz. Ăsta e un mare confort pentru noi. Condiția e să fie un hotel în care să NU te simți ca-n Bulgaria, ci ca-n Germania 🙂

Am găsit câteva până acum, suntem încântați!

Deci Ensana Aquahouse, start

Cazarea

Orice hotel nou e frumos, unul de 5 stele e și mai și. Construit în 2022, preluat de lanțul Ensana în 2023, un brand specializat pe spa-uri. Sunt puși pe impresionat clienți. Curățenie de nivel premium, în camere se făcea curat de 2 ori pe zi. Spații largi, covor pe jos, dulapuri aerisite, flip-flops și papuci de casă pentru toți.

Noi patru am avut acest apartament pe colț, cu vedere la mare. Nu vă spun că din pat se vedea fix marea. Aveam și o terasă mare, ne vizitau pescăruși.

Hotelul nu are aerul ăla turcesc, poate ați observat că unele au mult auriu, să te impresioneze cu orice preț. Fără statui și turnulețe aici, înțelegeți și din poze ce vreau să zic. Mai pe minimalism 🙂

Parcarea

Cu barieră, în spatele hotelului, în limita locurilor disponibile. Noi am găsit loc, nici nu se umpluse, dar țineți minte că am fost în mega extrasezon (deși era weekendul cu Paștile catolice și nu eram chiar numai noi).

Mâncarea

(Atenție, nu e un hotel all inclusive. Am avut demipensiune, adică mic dejun și cină.)

Tip bufet. Delicioasă, iar micul dejun foarte bogat, mult peste clasicele șuncă și brânză, iar noi am fost în martie, când hotelul nu era full. Cafeaua, nota 10, ceea ce e rar de obicei la un hotel. Câteva feluri de lapte, 3 terciuri speciale pentru copii, legume fierte dimineata (probabil pentru bebeluși), dar mâncau și adulții (DE CE?), cam orice îți puteai dori. Demipensiune, ați reținut. Apă, limonadă și sucuri la masă găsești. În rest, sunt contra cost. Dacă vrei, de exemplu, să bei o bere, o plătești. Dacă vrei un sprite, la fel.

Feluri diferite de lapte, inclusiv lapte cu orez și cacao, gata făcut:

Apa de la restaurant: la discreție

Pentru prânz, există alte restaurante inclusiv în hotel. Noi am testat japonezul (am mâncat bine) și unul italian. În afară, nu am explorat. Cel japonez a fost câștigător, la cel italian, mâncare bună dar am cam așteptat.

Spa-ul

Hotelul are ape termale și un centru balneo serios. La nivelul, că au medici care pot recomanda tratamente specifice cu nămol, fizioterapie etc. Pentru familiile cu copii, atracțiile sunt piscinele cu apă de 37 de grade, inclusiv la exterior. Era martie și oamenii stăteau în piscină până se însera! Ne-am programat la masaje toți, răsfățul a meritat. Senzația mea e că încă lumea nu prea știe de acest loc, fiindcă nu am întâlnit mulți oameni în vârstă, ba chiar mult tineret, cupluri fără copii.

Toți am fost la masaj, inclusiv copiii. Au ceva special pentru ei cu ulei de ciocolată. Și da, poate veți zice că am exagerat, ce irosire de bani, dar ne-am gândit, ce amintiri faine cu miros de ciocolată vor avea. Așteptarea acestui masaj a fost fabuloasă! Și altfel nu cred că am fi avut vreo șansă noi ca părinți să fim cu băieții noștri la masaj :))

Plaja

E în fața hotelului, copiii pot ajunge singurei, fiindcă nu traversează vreo șosea, doar coboară niște scări (cei mici trebuie totuși supravegheați). E cum se vede în poză, într-un golfuleț cu restaurant de pește. Era închis când am fost noi, dar am înțeles că e ceva vestit, la care vin și bulgarii din alte zone special.

Facilități pentru copii

Există camera de gaming, unde sunt mese de ping pong, biliard și fotbal, exclus jocuri electronice din alea care piuie și te înnebunesc de cap. Nu există nici alte distracții pe care să cheltui bani, aici mă gândesc la diverse bărcuțe, mașinuțe, tiribombe. Vă spun, pentru că fanii tarabelor ar putea suferi :))

Au kids club și intr-o după-amiază au organizat un bufet cu gustări pentru copii: brioșe, gogoși, prajituri, fructe, limonadă și suc de portocale. A fost foarte drăguț, Victor a întrebat dacă facem petrecere și ziua cui e.

Concluzii

Hotelul e foarte fain și e pus pe creștere, ei acum își construiesc reputația și vor să-și impresioneze oaspeții. Ne-ar fi plăcut să avem o variantă de restaurant tip bufet și la prânz, inclusiv contra cost. Pentru familiile cu copii mici e ceva mai ușor. Avantajul în chestia asta e că prânzul devine mult mai lejer, pentru că n-ai tentații. Mănânci o supă și te culci.

Inghetata buna, mancarea chiar buna, iti da un sentiment de elegant, iar faptul că nu prea era lume a fost vis. Nu am fost la plajă, dar ce am văzut în rest e perfect inclusiv pentru extrasezon.

Am intalnit mulți români, dar și germani, și bulgari, că era weekendul cu Paștile catolicilor, v-am zis.

Să rezervați doar prin Travel Planner, au preturi mai mici decat pe booking sau chiar direct la hotel. Iar de 2 zile au început ofertele cu reducere 35% la Ensana Aquahouse. Pluuuus: Travel Planner are acum o campanie prin care oferă 11 tone de benzină (sau motorină). Adică 200 de plinuri a câte 50 de litri. Iar premiul cel mare: 1 tonă de combustibil.

Cum puteți participa? Rezervați până pe 1 august în orice perioadă din sezon, atât. Dacă rezervați la Ensana Aquahouse (sau la alte hoteluri din campanie), aveți șanse duble să câștigați. Celelalte hoteluri și toate ofertele de Bulgaria: aici.

Dacă mergeti la Aquahouse sau ati fost, lasati un semn despre cum vi s-a parut. Să fie cât mai util pentru cei care încă se gândesc.