Uneori e bine să nu fii tu, să fii ele

E una dintre chestiile pe care le-am spus în primul webinar The Sisterhood Society, unde am vorbit despre depresie.

Că toată lumea e sus și tare pe asta cu validează sentimentele, simte tot ce ai de simțit, plânge tot plânsul, ceea ce e ok și sunt de acord. Cu o completare. Până când?

Până când plângem tot plânsul, fiindcă mai știm și că plânsul are nasoala putere de a se autoalimenta. Necazurile minții au o inerție. De asta ajută să schimbi peisajul, să faci altceva, de asta s-au inventat terapiile ocupaționale. Ați înțeles. De asta ajută așa de mult grupul.

Pentru că atunci când te-ai săturat de tine, fiindcă mai există și momente așa în viața de om, prietenii te pot ajuta. Angajamentele luate te pot ajuta. Să vă zic ce mi s-a întâmplat săptămâna trecută.

Sunt cu copiii 2 săptămâni în Sibiu. De câte ori au avut ei până acum vacanță, am planificat întâlniri cu fetele din Sisterhood. În Sibiu și Cluj. De fiecare dată, fără excepție.

De data asta, nu mi s-a părut o idee bună. De ce? Fiindcă abia îmi țin țiglele mele pe casă, sunt într-un echilibru fragil, nu pot ține spațiu pentru aceste doamne pe care nu vreau nicicum să le dezamăgesc. Așa că mă țin la distanță momentan.

Miercuri sau poate era marți, nici nu contează, îmi scrie una dintre sisterele din SIbiu:

vii la alergat?

vin.

Deși nu prea-mi venea, pentru că eram obosită, nu știam dacă poate să stea mama cu copiii de la 7 seara, dar un pic voiam. Să fac sport de când suntem aici nu prea mi-a ieșit, plus că alergatul în aer liber e alt nivel decât banda mea.

A fost complicată ieșirea. În ultimul moment, mi-a dat până și papuci ea, stadionul era închis, a început și ploaia, dar nu ne-am lăsat. Am alergat. O tură mică, atât cât am putut eu.

Febră musculară toată săptămâna.

Mi-am amintit de titlu de câte ori mă mișcam și mă durea.

Când nu te simți bine să fii tu, fii noi.

Nu-i rău să fii altcineva, când altcineva e mai bun decât poți fi tu în acel moment.

Până ieși dintr-o stare, du-te la alergat. Mișcă-ți fundul. Înconjoară-te de oameni. Îți spun ție, dar vorbesc pentru mine.

Fiindcă să rămâi unde ești, nu o să schimbe cu nimic situația în care te găsești.

Cercul ăla de femei,

cât de frumos și de adevărat.

Pentru toate momentele în care mai bine decât să fii tu

e să fii ele,

mulțumesc.


Înscrierile sunt închise, avem listă de așteptare, dacă vrei să te anunț când se deschid.

Articolul anterior

În vizită la Genesis College – am pus toate întrebările incomode, ca să înțelegem cât mai bine(p)

Articolul următor

Educație financiară în era digitală: Top 5 greșeli pe care generația online să le evite

3 Comentarii

 1. Ana

  Și stau așa și mă gândesc … că te invidiez un pic.
  Vacanță, două săptămâni , la mama cu copii …e de vis. Adică să stai două săptămâni, să nu faci tu de mâncare , să ajuți doar la gătit . Să ai timp să doar stai cu copii , nu doar 5-10 minute pe fugă, că îți arde cina în oală.
  Am prins și eu 3 zile și au fost o relaxare mentală pentru mine.
  Și tu simți că nu ești bine . Păi dacă nu ești bine acum, atunci când ?
  Ia lucrurile mai simplu , azi și în fiecare zi. “Fii bărbat “ – adică, gândește-te ca un bărbat , știi ce zic , ei trec peste greutăți și drame mai repede. Eu încă învăț partea asta .
  Nu e reproș ce ți-am scris , e doar un sfat , o altă perspectivă.
  La mine copii sunt în vacanță , eu la lucru , ei cu bona, deși soțul meu e acasă, dar are trebui de făcut și e prea “comod” să le facă cu copii acasă . Oricum noi ducem tot greul , am acceptat deja și nu cer nici înțelegere , nici sprijin , nici soluții. Îmi planific timp pentru mine, odată pe lună măcar și mă încarc de acolo.
  Te îmbrățișez.

  • Îți mulțumesc pentru perspectivă. Uite, am deschis laptopul să mai termin ceva ce nu am reușit în cele 2 săptămâni de vacanță a copiilor la părinții mei. Vinerea Mare, ora 23:54. Nu mă plâng, doar constat.

 2. ana

  Draga Ana,

  te rog pune trei de i la copii, când e cazul, nu e așa greu .

  Doi copii dar ei, copiii. Sunt cu copiii la părinți, etc.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 138 queries in 0.212 s