Viața cu fetele vs viața cu băieții

Duminică ne-am nimerit în vizită la niște prieteni, fix când fetița lor de 8 ani se pregătea de o petrecere.

Și băiatul nostru cel mare are 8 ani.

M-a fascinat procesul.

Care a durat vreo oră în total.

Până și-a ales hainele, apoi i-a pieptănat mama părul, l-a împărțit în jumătăți, l-a prins în codițe, a pieptănat codițele, le-a prins elastice, apoi a mai probat niște haine, a potrivit niște cercei, a ales pantofii.

La noi, într-o casă cu doi băieți, nimeni nu discută cu ce mă îmbrac. Ha, nimeni nu se piaptănă, dacă mă întrebați! Bine, bunica Geli și acum mă ceartă că nu pieptăn frumusețile astea de băieți.

De ce să ne complicăm? Zi mersi că ne spălăm 🙂

Ce diferită e viața cu fete, mă minunam de parcă și eu aș fi fost băiat. Și când să mă bucur de cât de simplă e viața cu băiat, mă întâlnesc cu o mamă cu flăcău de 18 ani.

”Stai să vezi, când i-o lega șireturile iubitei la papuci. Și când îi va duce rucsacul, că așa l-ai învățat. Stai să vezi când o plânge după iubită-sa.”

În continuare mi se pare că-i mai greu să fii femeie decât bărbat, dar presimt că urmează să primesc noi perspective cât de curând. Dacă mă răzgândesc, să mă ciupiți, să mă trezesc.

M

Articolul anterior

Greul ca standard, când te obișnuiești și începi să-l depășești

Articolul următor

”Niciodată n-am crezut că femeia cu care m-am căsătorit o să ajungă așa”

4 Comentarii

  1. Elisa

    Ahahah,fix de asta mi-am dorit baieti😀ca eu am fost băiat livrat în papuci de fata.Si am primit de la viata 2 băieți minunați.Pe cât de minunați, pe atât de diferiți.
    Cel Mare,25 de ani,face cât 10 fete. Pana sa plece undeva are nevoie de 3 ceasuri sa se gătească aranjeze,parfumezAre mai multe cosmetice ca mine😀.Cel mic,11 ani,e mai relaxat,dar…sa nu vorbest despre haine,ca ar sta nons în magazin, sa aleagă dar sa probeze una ca eu nu are atâta răbdare.😀😀😀😀 Deci…cu fete sau cu băieți,viatace frumoasa dar complicata.

  2. Irina

    Stai linistită, nu o să fie mereu așa. Băiatul meu are 14 ani și nu pleacă din casă fără freza făcută cu fixativ, perie rotundă și feon. Nu am consumat fixativ un an de zile cât a consumat el într-o lună. Și hainele… Mersul la cumpărături de țoale, un car de nervi continuu. Până când s-au luat 2 prietene de el că ce e cu pantalonii ăia de trening de zici că sunt colanți pe el … și uite așa am fost la shoping cu 2 fete după noi. Ah, ce dulce a fost răzbunarea mea. A probat al meu băiat, fără să comenteze, tot ce i-am dat eu și cele 2 colege. Data viitoare, tot cu acele fete voi merge la cumpărături

  3. Confirm că experiența este diferită, dar nu neapărat mai ușoară sau mai grea cu un anumit gen. Fetița mea este deja interesată de haine, accesorii și coafuri, dar băiatul meu este la fel de pretențios cu mâncarea și jucăriile.

    Cred că e important să respectăm individualitatea fiecărui copil, indiferent de gen. Unii copii sunt mai preocupați de aspectul lor, alții mai puțin. Important e să îi învățăm să se simtă confortabil în pielea lor și să le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a se exprima în felul lor.

    Personal, mă bucur de diversitatea experiențelor pe care mi le oferă copiii mei. Fiecare zi este o aventură nouă și învăț mereu ceva nou de la ei.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 144 queries in 0.509 s