Taxă pe prietenie? De ce e Sisterhood Society un club cu abonament lunar

Învăț să nu-mi mai fie rușine cu banii pe care îi câștig. Că nu îi fur, construiesc ceva de 16 ani de zile în online. Poate e momentul să accept că merit și că am voie să strălucesc. Și că am găsit lângă mine niște femei pe care asta nu le deranjează deloc, ba sunt oamenii perfecți alături de care să cresc. Și nu le deranjează, pentru că sunt femei conștiente de propria lor valoare. Atât.

Când eram elevă, și vă spun pe scurt, până în clasa a 8a am fost prima din clasă, olimpică, prima din județ intrată la liceu. Când s-au afișat notele de la Capacitate, am început să plâng, fiindcă prietenele mele luaseră mai puțin. Nu știu cum să vă explic, eram în scenariul ideal și plângeam!

Știam că le ceartă părinții și nu aș fi vrut. Pentru mine era important să intru unde am vrut, mama și tata niciodată nu m-au certat.

Am crescut în poziția ghioceului, în frica de a nu-i face pe alții să se simtă mai nu-știu-cum.

Uitând de cum mă face asta pe mine să mă simt.

  • mi-a fost rușine cu cea mai mare notă de la Capacitate
  • cu rochia de mireasă, pe care mi-am plătit-o singură integral, a fost cel mai mare secret față de prietenele mele, deși eram stomatolog în Anglia și munceam banii, niciodată n-am furat
  • cu unele genți, dar mai ales cu una dintre ele, pe care o ascund într-o cutie din dulap
  • conduc mașina dăruită de părinții mei în facultate (”are 4 roți și un volan, ce-mi trebuie mie mai mult?”)
  • iar acum câteva zile mi-a fost rușine să-mi iau o cană din Laponia, care costa 21 de euro și mă chema de la raft.

Cum zice Atena:

Nu e despre bani. Nici despre zgârcit.

E sindromul NuMerit.

Poate vă regăsiți. Când vom începe să merităm, doamnelor, toată viața noastră se va schimba într-un wow nemaipomenit.

De ce e Sisterhood Society cu abonament lunar? Ce i-am răspuns doamnei de mai sus

E foarte bună întrebarea ta și îți mulțumesc. Înțeleg din felul în care e scris acest comentariu că nu ești hateriță, ci doar vrei să știi.

Scriu ”abonament lunar”, pentru că vreau ca omul să știe din capul locului despre ce e vorba. Și dacă nu vrea, să nu se pună pe lista de așteptare, fiindcă să îi stochez acolo adresa de mail mă costă bani. Poate nu te-ai gândit la asta 🙂

Apoi, femeile din Sisterhood niciodată nu au pus această întrebare. Pur și simplu. Și pâinea costă la magazin, dar, hey, până nici apa de la robinet nu e gratis, iar fără apă chiar nu poți să trăiești! Atunci e corect să coste?

Deci ca să îți răspund:

1. Ofer conținut gratis de 16 ani constant și aproape zilnic.

Sunt urmărită de peste 360mii de oameni online. Dacă numai jumătate și-ar dori să fie în cercul meu de femei, am înnebuni toate. E nevoie de o selecție, ăsta e singurul mod care funcționează pentru mine. E ok dacă tu nu crezi la fel.

2. Prețul abonamentului e unul simbolic, cât să nu fie o presiune, dar și unul semnificativ, cât să ofere valoare.

Ce e gratis nu e luat în serios.

3. Există 2 întâlniri lunare, pe care cineva la facilitează și își dedică timp.

Femeile din Sisterhood înțeleg că timpul cuiva costă. Și că atunci când ceva e gratis, produsul ești tu. Iar în Sisterhood femeile nu sunt produse, ele sunt comori 🙂

4. E un spațiu curat, fără reclame.

Reclame postez pe canalele cu acces gratuit, asta se întâmplă în orice spațiu similar: nu plătești cu bani să asculți radio, ci plătești cu atenția ta pentru reclamele pentru care ei iau bani. E un contract nescris destul de simplu.

5. Am niște costuri, la care poate nu te-ai gândit:

zoom-ul, tot sistemul de acces la Discord, terapeuta, invitații, omul care e tehnic la butoane, platforma Sisterhood și, mai nou, echipa care mă sprijină.

6. Aș fi putut face o comunitate separată și gratuită, unde să ademenesc femeile cu ”noi citim” sau ”prietenie” și să le vând diverse? Cărți, coliere, excursii, orice?

Aș fi putut. E și acolo un business, doar că nu e genul meu. Eu îți zic din start în ce te bagi. Din toate evenimentele organizate, nu am avut niciun câștig. La Viena și-a plătit fiecare, Amsterdam tot așa, la glamping chiar am făcut cinste eu, și la petrecerea de Crăciun am scos destui bani din buzunar. Ca să ne simțim bine. Și ca aceste femei să știe că atâta vreme cât suntem împreună, ne va merge bine.

7. Prietenia vine ca bonus în Sisterhood, nu aș vrea să crezi că pentru asta plătești.

Am precizat din primul zoom. Principala condiție pentru a avea prietene este să fii o prietenă. Vezi cum se așează treaba asta în inima ta.

Genul de femeie care e în Sisterhood nu e genul concursomană, vânătoare de mocăngeli.

E genul de femeie pe picioarele ei, cu un venit, o familie, care a bifat toate punctele de pe lista de treburi pe care societatea i le-a băgat în cap.

E femeia care și-a ridicat privirea din pământ, are mânecile suflecate și începe să se uite în oglinzi. Să descopere cine e ea. Cine sunt prietenele ei. Femeia din Sisterhood e genul care începe să-și dea. Fără să se simtă vinovată.

Timp pentru ea, spațiu de siguranță, sex senzațional, conversații cu sens, standarde noi. Știe că în viață mereu există un preț și se teme de prețurile care nu-s afișate. Doamne ferește de probleme care nu pot fi rezolvate cu bani.

Femeia din Sisterhood știe că cel mai mult nu creștem din cărți sau din profesori, ci din conectări autentice cu ceilalți. Că cel mai bine învățăm nu din teorie, ci din exemplele vii. Că femeile au puterea să te inspire de o mie de ori mai mult. Și cum nu e ori/ori, ci și/și, le îmbină pe toate.

Câteva exemple din Sisterhood:

o femeie a renunțat la locul ei din glamping pentru altcineva. A zis ”îl dăruiesc cuiva care are nevoie mai mare să meargă decât mine, copiii mei sunt mari, eu pot fugi de acasă mai ușor”. Bucuria făcută altei femei a fost IMENSĂ, pentru că locurile erau câștigate la o tragere la sorți, nu le puteai cumpăra. Dar le puteai dărui 🙂

Cineva care nici măcar nu a fost la petrecerea de Crăciun a achitat două meniuri pentru alte femei. Nu că ele nu ar fi putut, ci doar ca un Gest, dacă tot e să vorbim despre bani.

Miercuri am fugit la Târgoviște, că era ziua unei Aline cu care m-am împrietenit. Oare nu era mai ieftin un curier? Clar, dar bucuria ar fi fost la fel?

Am făcut articol din acest răspuns. Mi-a plăcut întrebarea ta. Te mai aștept.

Miruna,
fondatoarea The Sisterhood Society, women empowerment hub

Lista de așteptare

Cu abonament lunar,

Not for everyone.

Articolul anterior

Prima petrecere de Crăciun The Sisterhood Society

Articolul următor

Anul în care am citit cel mai mult de când sunt mamă și alte upgrade-uri de viață pe care mi le-am dat în 2023

49 Comentarii

  1. Da, plătesc, unde semnez?

  2. Mă costă și curentul ca să am laptopul deschis acum, nici nu mai zic de laptop in sine. Mă costă netul. Mă costă și abonamentul la Sisterhood. Dar merită fiecare leu! Și curentul electric, și rețeaua wifi și sisterhood îmi dau acces la o lume mai interesantă, mai frumoasă, mai ușoară.
    Nimic nu e gratis. NIMIC.
    Prietenelor mele, fără legătură cu Sisterhood, le fac cadouri, le fac cinste cu cafele sau le dedic timp când trebuie să (se) plângă, să își aleagă o anumită rochie, o pereche de ochelari, etc.
    Cu atât mai mult e firesc sa coste un serviciu ca Sisterhood. Organizarea informației, documentarea pentru fiecare zoom, căutarea și selectarea specialiștilor care vin să discute cu fetele din comunitate… Nici nu mai zic de organizarea de tombole, excursii, petreceri!
    Am discutat cu femei din comunitate, acest grup le-a schimbat viața. Într-un moment în care se simțeau singure, se izolaseră în timp ce își creșteau copiii și uitaseră ce înseamnă să simți bucurie și căldură, au găsit un loc în care multe alte femei vin cu toată deschiderea să asculte, să ajute, să le fie alături. Și asta doar datorită Mirunei.
    Miruna are o bunătate molipsitoare și educă de câte ori scoate un cuvânt sau scrie ceva. Este atât de inteligentă și în același timp atât de caldă încât reușește să scoată ce e mai bun din noi. Și când ne pune laolaltă reușește să creeze o Armată a Binelui. Miruna este Generalul Nostru. Și împreună putem face orice.

    Pur si simplu, eu nu înțeleg cum costă atât de puțin.

    • Așa este, dar acest grup mi-a schimbat mie viața! Iar tu, Andreea, ești una dintre femeile de la care am învățat mult despre cum e să fii a sister. Înainte să știu că într-o zi așa îi voi spune. Ține minte când te-am întrebat ce îți place ție sau când simți că ai sens și mi-ai răspuns că atunci când ajuți oameni.

      So lucky to be your friend!

  3. A.

    Ți-am mai zis. Cea mai bună investiție a mea din 2023 a fost Sisterhood. Și dacă dublezi abonamentul, eu tot îl păstrez. De fapt, mă tem că îl vei dubla.

    • E flatant pentru mine ce spui!

      Și dacă îl voi dubla, abonamentul membrelor rămâne fix pentru cât timp rămân înscrise. Dacă tu ai acum abonament făcut, el nu va crește și va rămâne la valoarea la care l-ai făcut.

  4. AndreeaC

    ”Și ca aceste femei să știe că atâta vreme cât suntem împreună, ne va merge bine.” ❤️

  5. Flavia Costache

    Mâine aniversez 2 luni de când sunt în Sisterhood Society! 🥳✨ Mi-aduc aminte că am prins ultima zi de înscrieri. De-a lungul anului am văzut diverse postări legate de Sisterhood, stories, dar nu am avut curajul să mă înscriu… Deși îmi doream… Simțeam că nu e pentru mine, că eu nu am ce căuta acolo printre atâtea femei deosebite… Să o cunosc pe Miruna? Cine sunt eu să intru în cercul ei de prietene?! 🥹 Dar în ziua aia, i-am spus soțului meu: Vreau să mă înscriu! Ia uite câte femei fericite! Ia uite ce scrie aici și aici și aici! Savuram pagina de prezentare cuvânt după cuvânt! 🥹♥️ Și am făcut-o! Cu emoție am început să scriu pe Discord, puțin în fiecare zi, dar scriam! Și apoi mi-am făcut curaj și am fost la petrecerea de Crăciun! 🥹♥️ Și am cunoscut niște femei, pâinea lui Dumnezeu! Fără exagerări! Cu una dintre ele m-am văzut direct la petrecere și vorbesc pe whatsApp în fiecare zi. Tot ea mi-a oferit mie, un CADOU! Deși ne știm de puțin timp… 🥹🥹 Sisterhood este MAGIE, IUBIRE, PRIETENIE! 🙏✨ Este locul din care îmi doresc să plec de pe lumea asta pentru că știu că nu voi pleca singură! 🙏♥️

    • Omg, ce frumos e ce spui acolo, Flavia! Parcă vorbești despre altcineva, nu despre noi 🙂

      Caz tipic de norocul și-l face omul cu mâna lui.

  6. Silvia

    Pe lângă asta, pentru abonamentul acela tai factura, plătești taxe, ca toata lumea. Nu e ca și când ai lua cu japca. Nici terapia nu e gratis. Și dacă e vreun webinar gratis, la final tot îți vinde ceva. E vorba despre timpul cuiva, despre o muncă. Fix ideea în sine de a aduna la un loc atâtea femei cu valori similare este o idee inovativă care merită recompensată.

    Îmi doresc să văd din ce în ce mai des oameni care nu își vând timpul și ideile pe nimic.

    Taxa este pentru a fi membru intr-un club, ca și la clubul de șah dai bani. Prietenia e, cum ai spus și tu, un bonus. Fiecare ia din Sisterhood ce are nevoie, uneori mai mult, alteori mai puțin, alteori deloc. Și dă ce poate și cât poate.

    • Da, mulțumesc pentru completare, Silvia. Știi, chiar mă gândeam după ce am terminat de scris, că după mersul la țipat în codru, cred că tu ai zis că a fost cel mai fain weekend al tău de multă vreme. Și m-am gândit: asta nu poți cumpăra de la magazin! Dați-mi cel mai reușit weekend. Onorată să fi fost parte din al cuiva pe pământ.

      Iar, pt mine, petrecerea de Crăciun a fost singurul dans DIN ĂLA de anul ăsta. Am mai fost la o nuntă, dar am fost acolo, să zicem, mai reținută :))

  7. Sandra

    Este o idee buna, ok, nu este pt toata lumea iar ok, dar sa zici ca nu ai nimic de castigat din afacerea asta, e deja …ridicol.
    Prea multa promovare pt ceva ce se vrea a fi o comunitate de suflet si etc.
    Iar cand zici ca esti in online de 16 ani, te referi la blog, pe care eu cred ca l-ai facut pt tine, care ti-a adus oricum castiguri (nu poti nega) dar care s-a transformat in paravan pt Sisterhood, si nu mai e ce a fost – ca e firesc sa te dezvolti, ai spune, si e perfect in regula. Dar nu le mai umfla atata, ai facut o afacere din followerii tai pe care ii taxezi prin evenimente orgnizate, prezenta ta si ce mai oferi tu acolo, pe abonament. Zi-i exact pe nume.

    • Sandra, unde am zis că nu am nimic de câștigat? Abonament lunar, despre asta vorbim. Am zis că nu am nimic de câștigat din evenimentele conexe care se întâmplă. Și dacă aș avea de câștigat din orice, lumea pe care aceste femei împreună o construim e una în care o femeie se bucură pentru câștigul altei femei, nu o haterește online.

      • A.

        Miruna, uită-te câte comentarii de apreciere ai primit. Pe acestea să le numeri în primul rând. Ce vine din interior. Restul știi tu cum e.

  8. Sandra

    Iar Diana din poza articolului are dreptate, a intuit perfect, prietenie contra cost.
    Gandeste-te doar la celelalte bloggerite, daca ar face toate ca tine ar disparea influencerii din zona de parenting. Si poate ar fi mai bine 😉

    • Mona

      Pai Sandra, de ce altfel si-ar da cineva ore din timpul sau, poate chiar mai mult, zilnic, daca nu si contra cost? Poate doar daca e vreo opera de caritate, insa un club, chiar si un astfel de club, cum este cel infiintat de Miruna, costa bani. Si mi se pare NORMAL sa coste bani. De ce doar romanii au probleme in a plati timpul si eforturile altcuiva si toti au impresia ca li se cuvine sa primeasca gratis ceva? Eu nu sunt abonata la clubul Mirunei, din motive personale, insa ma deranjeaza profund pretentiile romanilor de a primi mereu ceva gratis, de a se bucura gratis, de a citit gratis, de…orice gratis. La noi totul trebuie sa fie gratis, altfel e un business.
      Da, Miruna a facut un business in urma a 16 ani de content in online, si cine o place si vrea mai mult de la ea plateste, cine nu, nu. Si este foarte ok.
      Aceasta perceptie de “mi se cuvine”, nu am vazut-o la alte natii, unde acolo platesti pt orice si toata lumea are aceeasi regula: time is money!

      • Sandra

        Da, pai nici nu am zis ca nu e “dreptul” ei sa isi faca club, dar sa momesti mamele ca vai le imputernicesti (contra cost) si ca le oferi ceva doar pt ele, un chat si intalniri zoom – chestiuni care exista si la liber la greu, pe comunitatile bloggerilor (vezi Printesa Urbana, de ex), intalniri intre niste necunoscute pana la urma, chestie care iar se intampla deja de ani buni pe grupuri unde s-au legat prietenii si afinitati, ce sa vezi, fara bani, si specialistii invitati, la fel vin si pe gratis doar sa se vanda dupa…
        Totul e normal, si pe Tiktok oferi acele premii daca vrei, creatorului de continut. Doar ca… aici e reclama mascata. Surori contra cost. Poftiti de cumparati!

        • Ina

          Sandra draga, Miruna nu momeste pe nimeni! Mi-a raspuns la o mie de mesaje, gratis!, fara sa ne cunoastem! Cand eram in niste momente dificile tare! Si a fost printre putinele maini intinse, sa stii!
          Nu pot sa pricep si gata de ce atata rautate gratuita! Pe bune! Cred ca ai invatat multe de la Miruna pana acum ( gratis!), altfel nu ai avea ce sa cauti aici, nu?
          Ii citesti blogul, inteleg.
          De cand cu Sisterhood parca s-a impartit lumea in doua tabere . Penibil de-a dreptul!
          Miruna nu momeste, bati tu campii! Rau de tot! Am incercat sa raspund frumos, dar chiar nu ma mai pot abtine!

      • Nancy

        @Mona, acuma știi cum e, pe bani poți obține orice vrei…
        Lise Bourbeau cerea acum 8-9 ani nu mai puțin de 350 de euro pe bilet la un seminar de-al ei unde li se spunea oamenilor ”ești extraordinar, meriți tot ce-ți dorești, toată lumea să se facă sluj în fața ta că tu meriți, ai dreptul să primești tot ce ceri” șamd și ei plăteau cu bucurie ca să audă chestiile astea.
        (Off topic: știu prietenii de care s-a ales praful exact pentru că oamenii au început să-și exploateze prietenii cerând și cerând și iar cerând – timp, atenție, eu-eu-eu – că doar doamna coach le spusese că li se cuvine orice).

        Mă rog, nu despre așa ceva e vorba aici – era un exemplu de cum se poate obține cu bani basically cam orice – dar recunosc că personal regret pe undeva vremurile când mai citeai pe blogul ăsta și alte chestii…

        (I know, I know: e conținut gratuit, nu-ți place nu intri, etc etc, știu, știu, putem trece peste asta. Dar aș zice să nu uităm că această comunitate exact pe blogul ăsta s-a format).

        Cum spune și Sandra, ăsta e un business și ar fi mai onest să fie numit ca atare. Că ne putem umple de emoții și-n business, nu aia e problema.
        N-a zis nimeni să nu fie plătită, problema e că se insistă foarte mult pe ideea de comunitate de suflet, când de fapt e simplu: nu plătești, nu ai parte de comunitatea de suflet. Și repet, e normal așa… că e un business, dar atunci asumă-ți-l ca atare.

        • Mona

          @Nancy, orice business bun are si un program de marketing, Miruna a gasit o modalitate foarte buna (imi pare mie, sau are un consultant bun) in a-si promova clubul. Si modul in care si-a anuntat infiintarea lui a fost inedit si original (cel putin eu nu mai auzisem la noi, ci doar prin alte tari). Insa, important este si cum se simt mamele care au platit. Simt ele ca ce li s-a promis s-a ridicat la nivelul asteptarilor? Din ce vad eu ca feedback, abonatele sunt foarte multumite.
          Nu cred ca Miruna mai are timp si pt creare de articole si continut ca in trecut, acum se concentreaza pe acest club, care ii ofera si castig si satisfactii.

        • Sandra

          Ma bucur ca cineva rezoneaza cu mine, ma asteptam ca azi deja sa fie sterse comentariile mele, ca sunt hater si instig 🙂
          Exact, nu a zis nimeni sa nu fie platita, si sa fim serioase, exista zeci daca nu sute de articole platite aici pe blog pt promovare, destinate nisei asteia, “mamici” – deci sa spui ca de 16 ani te-ai oferit gratuit, e putin exagerat. Si de era asa, alegerea a fost a autoarei, sa scrie si sa publice, la fel cum noi astilalti am ales sa citim si am simtit la fel calatoria prin mamicie. Asta nu are un pret.
          Eu sincer ii doresc succes Mirunei si sper sa mai regasesc vibe-ul dinainte, si dupa Sisterhood 🙂

          • A, deci tu, Sandra, ai lăsat aceste comentarii așteptându-te să fie șterse, deci știai și tu câtă blândețe ai avut în exprimare. Față de mine și businessul meu, care sunt o femeie de care ai – să zicem- profitat o vreme, care nu îți sunt nici soră, nici frate, și, în general, care nu îți datorez nimic.

            Mereu m-am întrebat dacă oamenii răi știu că sunt răi. Mulțumesc, cred că am răspunsul. Poate ai avut și tu o zi proastă, ce să zic.

            P.s. Nimeni nu oferă nimic gratis. Nici Regina Angliei. Când primești ceva gratis, întreabă-te ce ți se vinde, de fapt. Un om inteligent își dă mereu seama. Nu e corect sau greșit. E take it or leave it. Un model de business diferit.

    • @Sandra, să facă și celelate bloggerițe, lol. Și să îți faci facebook, instagram, tik tok e gratis, toți își pot face, doar unii au însă și succes.

  9. Flavia

    Adevărul este ca totul se plătește, ne place sau nu ne place. Eu sunt de părere ca ai realizat ceva fain și te felicit! nu fac parte din proiect, inca nu sunt decisă dar cine știe.

  10. Diana

    Nu ma asteptam sa ia amploare comentariul meu, nu asta a fost intentia. Cred ca n-ai inteles exact ce am vrut sa spun, de aceea revin cu inca un comentariu. Ai intuit bine, departe de mine gandul sa fiu haiterita, e putin delicat sa te exprimi fara sa duci pe cineva cu gandul la hate, atunci cand nu impartasesti ceva.

    Referitor la cei 16 ani de care scrii gratis, nu cred ca era necesar de precizat neaparat. Pentru ca sa fim sinceri ai scris gratis de placere, nu ca ti-a cerut cineva. Cand ti s-a cerut sa scrii, ai taiat factura.

    Nu e vorba nici despre stralucire, nici despre ca nu meriti. N-am spus asa ceva, nici nu ai mentionat vreodata ca ai creat Sisterhood pentru ca meriti sau pentru ca vrei sa stralucesti. Si daca ai spus-o si am ratat eu, tot nu are vreo legatura cu ce am spus eu.

    Imi mentin parerea ca am fost inteleasa gresit. Sau poate de fapt, avem doar valori diferite. Cu siguranta fiecare intelege altceva prin prietenie. Ma intreb oare…daca de maine Alina pe care ati surprins-o nu mai plateste abonamentul, o vei mai numi prietena? Asta ma face sa ma gandesc serios la valorile acestei societati…atat de usor o sa ajungem sa numim pe oricine prieten si la fel de usor renuntam la a-l mai numi prieten, atunci cand nu mai avem interes sa il tinem in cercul nostru (in cazul de fata renuntarea la abonament).

    Prietenia sta la baza acestui concept, eu cel putin asta am inteles din articolele pe care le-ai scris pe baza acestui subiect. De aceea n-am inteles cu totul conceptul…. Asa cum am spus anterior, m-am tot gandit daca sa ma inscriu pe lista de asteptare….dar cred ca m-as simti ciudat sa fiu numita prietena cuiva doar pentru ca platesc un abonament lunar pentru asta.

    Cu siguranta prietenia inseamna altceva pentru fiecare 🙂

    Numai bine!

    • Alta

      Stii zicala “Cine nu are bunici sa isi cumpere”? Eu ma bucur ca am sansa sa “imi cumpar” un grup de sustinere, un sat, un trib samd. De acord ca prietenia inseamna lucruri diferite pentru persoane diferite. Eu am un singur prieten adevarat si nu ma astept sa imi fac altii pana mor, pentru ca prietenia pt mine inseamna ceva atat de profund, ca nu imi imaginez ca as putea sa imi fac prieteni noi la 40 de ani. Cunostinte, da. Grup de suport? Perfect. Trib? Even better.
      Poate perspectiva trebuie schimbata. Nu cumparam prieteni, ci grupuri de suport. Daca reusesti sa iti faci prieteni, f bine. Nu iti taie nimeni legatura cu ei daca nu mai esti parte din comunitate, nu?

      • Sandra

        Ideea de trib nu implica taxe… sa fim seriosi, conceptul de trib este bazat pe solidaritate, pe intr-ajutorare, e mentalitate si educatie.
        Aici e … un simplu club, cu taxa, cum e si normal sa fie.
        Daca abonatele sunt multumite, sa le fie de bine cum s-ar zice.

    • Sandra

      Pe mine ma duce cu gandul la atmosfera din MLM (am probat, si nu unul singur, ca prea luasera amploare din 2020 incoace): zici ca esti intr-o secta, toate sunt surori, toate fantastice evident, fiecare speakerita are o poveste emotionanta despre cum nu avea nimic si acum are totul, doar sa vrei si automat reusesti, iar produsele sunt …Dumnezeu pe pamant! Si totul e din prea plinul sufletului, bineinteles, si woman empowerment!
      Asa si aici, platesti abonamentul, esti imputernicita si castigi sisters4life, nu platesti… cam gata.
      Cred ca de un an e campania asta la Sisterhood, cam de atunci Miruna de o stiam eu (sau cum o percepeam) e total schimbata, si nu prea mai rezonez. E dreptul meu, nu? Si al ei sa isi continue si sa isi dezvolte afacerea, e foarte corect.
      Dar poate ar fi potrivit sa se inchida acest blog… si sa se axeze doar pe afacere… ca sa nu mai fie loc de confuzie si interpretari.

    • @Diana, da, cu siguranță, Alina sărbătorita ar fi în continuare prietenă. Relațiile pe care ea și le-a construit în acest trib sunt ale ei, nu i le poate lua nimeni, la fel cum nu și le-a cumpărat, ci și le-a construit. E ca și cum ai zice că dacă mergi într-o cafenea și plătești cafeaua, ai dreptul să primești și un prieten. Și când nu mai bei cafea, nu mai ai prieteni. Not true.

      Eu am înțeles perfect că nu ești hateriță, de asta am și răspuns cum am putut. Se pare însă că-s alți câțiva hateri care acum și-au dat arama pe față.

      Cât despre scris de plăcere, ce te plângi, nu e un argument. Știi de ce? Pentru că limite. Pentru că nimeni nu datorează nimănui distracție gratuit. Vrei, bine, nu vrei, asta e. Niciun produs nu e pentru toată lumea în niciun caz. Selecție. E fix ce are nevoie Sisterhood. Altfel ar fi doar încă un grup pe facebook.

  11. Lexi

    Las și eu asta aici 😌:
    Miruna este mult mai mult decât a lăsat să se vadă în cei 16 ani de scris pe blog, iar faptul că a reușit să readucă tribul în viețile noastre, este minunat! Cine are deja un trib se poate considera norocoasă 😌.
    Prieteniile și ce s-a legat în perioada de subscriere nu ți le ia nimeni, chiar dacă decizi să nu mai faci parte din Sisterhood dintr-un motiv sau altul.

  12. Mariana

    Recunosc ca ma impresioneaza siguranta cu care se presupune ce este sau nu este Sisterhood, cand nu faci parte din Sisterhood.
    Si e bine de stiut ca in Sisterhood, desi fiecare dintre noi putem avea zile proaste, nu vrem sa le facem si celorlalte zile proaste. Ca daca avem indoilei, ezitari, alunecari, nu ne propunem sa le inoculam si altora. Pentru aceste constientizari si nu numai, pe mine subscrierea ma onoreaza!

  13. Ioana

    Legat de Prințesa Urbană, că tot i se ridica statuie, femeia nu e societate de caritate. E o mașină de făcut bani. Nu e așa săracă precum ai crede, e cel mai vândut autor român. Dar pentru că vinde cărți, e mai intelectuală și validată sau cum? Se autointitulează ”onestă” la fiecare al doilea cuvânt. Și bravo ei, e un public pentru fiecare. Plătește și ea taxe ca Miruna, a convins mamele că e obligatoriu să citească o carte ca să fie pregătite pentru fiecare pîrț al copilului lor. E ok, e loc pentru toți pe internet.

    Știu, Miruna, că ești fanul ei, dar nu știi ce vorbește de tine pe la spate. Am văzut și când te-a luat public la șuturi și felul elegant în care i-ai răspuns. Nu merita.

    • Nancy

      De dragul adevărului, cel mai bine vândut autor român (din ultimele decenii, chiar) este Igor Bergler.

    • Andreea

      Mi-ar fi rușine serios. Fata asta (printesa urbana) este scriitoare, este influencer asumat, care face bani din ce publica, din ce redactează și din parteneriate cu companii.

      Ce anume nu e onest din asta?

      Mai lipsește sa ii spui și lui, nu știu, Isabel Allende, ca e mașina de făcut bani ptr ca îndrăznește sa fie scriitoare care trăiește din asta.

  14. Andreea

    Sa îmi fie cu iertare, dar cred ca numele și imaginea ce se vede dinafara sunt greșite. Pentru ca da, se întâmplă o asociere cu prietenia (sisterhood, denumirea de prietenie, etc) care nu, nu ar trebui NICIODATĂ sa coste bani printr-un abonament. Cum să plătești un abonament sa fii într-o gașcă de prietene? Atât de neiubita și ne apreciata ești?

    Pe de alta parte, ce înțeleg ca se întâmplă în aceasta comunitate, ca eu cred ca e mai corect spus comunitate, este ca exista o serie de servicii ce NU pot fi gratuite (întrevederile cu diverși facilitatori, etc) care da, costa bani în orice circumstanță și trebuie achitate.

    Atunci când ieși cu gașca la un vin, nu te superi ca vinul costă bani. Iar discuțiile cu prietenele vin la pachet. Nu simți ca plătești Prietenia ci plătești mediul în care o desfășori.

    Conceptul e bun, încadrarea e proastă, asa se vede la mine, așa ca poate te gândești la un uplift de branding la un moment dat, dacă rezonezi cu ce ți-am scris mai sus.

    Semnează un om de marketing, de branding, dar în același timp și o prietena și o utilizatoare de servicii.

    • Andreea, mulțumesc pentru comentariu, apreciez și respect părerea ta. Eu am făcut sisterhood fix din ”atât de neiubită și neapreciată”, fix din ”atât de singură”. Zile întregi primul alt adult în afară de soțul meu cu care vorbeam era portarul de la școala copiilor. Sau vânzătoarea de la mega, care mă întreba: pungă doriți? Da, nu am făcut Sisterhood din toate nevoile mele împlinite, nici din perfecțiunea vieții de femeie și mamă cu doi copii. Am zis, precis mai sunt câteva femei ca mine. Au fost. A ieșit bine pentru noi, mi-aș fi dorit să iasă extraordinar pentru toată lumea, dar învăț să accept că nu se poate și că e firesc.

      • Andreea

        Ohh well, nu ai înțeles ce am zis, sincer.
        Cred ca puteai face un grup select de prietene, cu aceleași nevoi, și fără sa faci un club exclusivist la care se intra pe baza de abonament și membership.

        Daca ai vrut sa aduci un nou concept, în care sa furnizezi conținut de calitate, divers, specializat, pentru un club de femei, atunci e ok sa percepi un cost lunar ptr ca tu organizezi asta și ptr ca îți oferi o serie de servicii.

        Dar conceptul asa cum e înțeles azi este taxa pe prietenie. Și înțelege ca nu toată lumea e confortabila cu asta.

        Eu nu duc lipsa de prietene, slava cerului, dar un club cu conținut de calitate ar fi fost posibil sa fie catchy și pentru mine, sa aleg sa plătesc ptr ceva profesionist.
        Așa, niciodată.

        E bine ca ți-ai găsit targetul, orisicum.

  15. Deea

    Cel mai bun lucru care mi s-a intamplat sie MIE anul acesta, este clar si sta in capul listei: SISTERHOOD!!

    Chiar ieri mi-am notat asta intr-o practica de jurnal!

    Si sunt foarte recunoscătoare pentru asta! 💖💖

    Asa ca lasă-le, Miruna, nu-ti mai consuma energia si timpul pe gratis! 🤗🥰😘

    • Tot eu

      Vreau sa mai mentionez ceva, tocmai am avut o strălucire:
      Sisterhood a fost si este pentru mine un bilet de intrare spre o lume, la care puteam doar sa visez!

  16. Corina Gheorghiu

    Mi se pare foarte buna intrebarea Dianei si ca a rezultat un articol care a starnit discutii. Eu, de Miruna, respectiv SiBlondeleGandesc am aflat la inceputul acestui an…cineva din lista mea de prieteni de pe FB a dat like/share la o postare in care Miruna facea reclama la The Sisterhood Society si m-a atras fix cuvantul “sisterhood” pentru ca mi s-a parut mereu interesant si asociam cu universitatile americane; treceam printr-o perioada grea, eram in concediu medical de stres (sunt in Anglia, unde exista asa ceva) dupa ce am ajuns la urgente; incepusem tratament si terapie – chiar terapeuta britanica mi-a sugerat sa intru in comunitati de care ma simt atrasa tocmai pentru a incerca sa gasesc o noua directie si sa ma detasez de serviciu mai usor.

    Habar n-aveam de ce scria Miruna, nici macar nu stiam cum o cheama…figura imi era familiara pentru ca-mi aparea poza ei zambareata cand cineva din lista mea de prieteni dadea like/share – da, mi s-au parut interesanti oamenii pe care ii ajuta fata.

    Da, am vazut ca e cu bani…optiune de plata lunara, respectiva anuala. Intrasem prin diferite grupuri de FB atat de bunavoie, cat si invitata de prieteni / cunostiinta … am iesit in mai putin de 10 minute dupa ce am vazut lipsa de civilizatie.

    Am ales plata lunara pentru Sisterhood…am zis ca am pierdut mult mai multi bani la viata mea asa ca daca pierd banii pentru o luna ar fi fost in graficul meu standard de pierderi…unde’a mers mia, mergea si suta.

    Imi pusesem un prag de 2h ca sa vad care-i treaba…nici macar 1 luna cat ar fi fost perioada care ar fi fost platita oricum. Si am ramas pana in prezent si voi ramane in continuare.

    Am castigat multe emotii pozitive, experiente noi si incurajari (una dintre ele, venita din partea foarte multora, a fost sa-mi fac un blog ca sisterelor le place cum povestesc pe Discord, iar Miruna mi-a oferit gazduire pe blogul ei…mi s-a parut foarte dragut per total) … sunt si fara blog si fara gazduire pe blogul ei, dar stiu ca as merita comentarii pozitive comparativ cu o parte din comentariile pe care le-am vazut aici la adresa ei.

    Ce mi-a placut in Sisterhood? Civilizatia discutiilor, deschiderea celor care aleg sa comenteze / vorbeasca, expunerea la femei din afara bulei mele si primirea de opinii / idei vazute din perspective complet diferite decat a celor cu care eram obisnuita. Mi-a placut idea de a cunoaste femei pe care poate altfel le-as fi omis sau sa o cunosc personal pe cea al carui CV il studiasem in facultate cand imi doream sa intru in presa si-mi doream sa vad ce au facut altii ca sa pot face si eu (a fost o surpriza foarte placuta sa o regasesc in Sisterhood)

    M-a deranjat ideea de abonament?
    Absolut deloc si am fost dispusa “sa pierd” banii pentru 1 luna de serviciu. Cu siguranta toti am pierduti bani…anul trecut am pierdut £1200 (un telefon nou-nout fara asigurare, a fost pierdere 100% din propriul buzunar; acum am acelasi telefon cu asigurare (o consider o pierdere pentru ca telefonul e intreg si in posesia mea, deci o pierdere mult mai mare decat abonamentul pe 1 luna la Sisterhood)

    Mi-ar fi placut sa pot avea ideile pe care le are Miruna si mai ales sa fac bani din asta…cel putin pana am vazut ce inseamna “hateri”, pana cand am realizat ca eu intr-adevar am trait intr-o bula si fix acelasi mesaj poate fi perceput complet altfel decat se doreste.

    Mi s-a parut transparenta afisarea regulilor, cu abonament lunar si posibilitatea dezabonarii inainte de reinnoire.

    Am simtit ca platesc pentru prietenii?
    Deloc – am intrat fara asteptarea ca voi lega prietenii, dar ele au venit. Independent de plata abonamentului la Sisterhood si in afara platformei Discord, am facut schimb de adrese si numere de telefon, ne-am vizitat si intalnit, iar asta va continua cu siguranta atata timp cat fiecare isi doreste. Chiar din cand in cand mai schimb mesaje cu persoane care au ales sa iasa din Sisterhood pentru ca simteau ca au nevoie de acel timp pentru altceva, deci iesirea de pe Discord a permis totusi pastrarea unei legaturi.
    Cumva e ca la serviciu … angajatorul te plateste sa-ti faci rolul si esti coleg cu cei de la locul de munca si cu toate astea se infiripa prietenii care se pastreaza si cand te muti la alt firma si rezista peste ani, peste mari si tari.

    Am scris extrem de mult si sper ca fie va fi inteles mesajul meu asa cum imi doresc, cu toleranta si intelegere, fie va exista decenta de a fi trecut cu vederea.

    Fiecare are maturitatea de a alege daca isi doreste sa fie parte din Sisterhood fie macar ca si un test pentru 1 luna de zile.

  17. Alina

    Atata zgomot de fundal si atata energie consumata .. Pt ce? Din punctul meu de vedere nu pt a fi prietena cu Miruna sau cu orice alta femeie, platesc abonamentul lunar. Platesc pt munca din spate a echipei, pt invitatii pe care Miruna ni-i aduce si in acest fel avem ocazia de a invata lucruri, de a ni se aprinde beculetele, de a accesa informatii la care nu am fi avut acces, sau poate aveam la costuri mult ridicate. Si daca as renunta la abonament relatia mea cu Miruna ar rezista si vom prinde citybreaks si la 60, i’m sure about it. Si ar continua sa imi faca surprize din astea de ziua mea. In Sisterhood te dezvolti, iesi din zona de confort, primesti sprijin si suport. Cu suma abonamentului lunar, NICIODATA nu mi-as putea cumpara ceva care sa faca atat de mult bine sufletului meu. Dau banii astia pe un rimel, care nu imi aduce beneficii reale, de suflet. In acest Sisterhood fiecare isi aduce contributia. Daca unii vor sa il numeasca business e pb lor. Eu platesc cafeaua, prajitura, nota de plata la restaurantul cunostintelor, prietenilor.. Cumpar de la ei ca sa ii sustin, nu ma astept sa primesc gratis nimic. Dar da, cand sufletul iti plange nu te poti bucura de succesul, implinirea, bucuria altuia. In final e vb de alegeri. Putem fi rautaciosi, impartiali sau putem fi parte din bucuria unei persoane.
    Prietenia mea cu Miruna si cu celelalte fete e mai mult decat un abonament lunar la care pot renunta oricand, dar pe ele le am pe viata si nimic nu va schimba asta.
    Sa ne mutam putin atentia spre noi, sa vedem ce ne doare de fapt?

  18. Anca

    Eu nu sunt in sisterhood, desi mi-ar placea. Mi-ar placea sa cunosc mai multe femei in afara sferei mele socio-profesionale , doar ca am simtit poate gresit ca e mai mult un club dedicat pentru cele care sunt mame. Eu neavand copii ,sau planuri momentare in acest sens am zis sa nu iau locul cuiva pentru care poate fi o gura de aer.
    Insa ca sa exprim ceea ce cred eu din ce intreaba cititoarea:
    Da, cred ca e un club . Si la cel de sah, cel de pictura sau de scrima se plateste o taxa. Trebuie o minima organizare, o moderare a continutului, ca el sa aiba si sa pastreze o directie. Ca in orice club , iti faci prieteni daca intalnesti oameni cu afinitati . La multe cluburi cu un scop altul decat dezvoltarea personala( dansul de exemplu) nu prea se păstrează prieteniile dupa. Dar daca te înscrii intr-un club de mers pe munte , de multe ori legi prietenii, pentru ca e un club de petrecut timp impreuna dupa niste valori ( natura, socializare) care leaga mai bine oamenii.

  19. Roxana

    Am citit cu atenție ce s a scris pe aici…
    De la business, la momeala in secta .. Ce-mi place!!
    Chiar daca e un business, e un super business. Bravo, Miruna! Eu nu am fost atât de deșteaptă sa îl gandesc…poate de aceea sunt suparate si unele dintre fete.
    Nu am fost momita sa intru in club, si chiar daca am fost in mod subconstient, imi place.. da ce imi place!! Fetelor, simt ca fac parte din cluburile alea selecte in care unele femei ar bani grei sa intre… Stiti voi, cluburile alea din State..alea pe lux si opulenta 😜… Cata bogatie avem noi aici, ce de femei deștepte, cu suflet de aur… In anul care a trecut chiar ca m-am imbogatit si mai tare!! Apropo, nu vand nimic! Si de la 1 ianuarie sunt si libera de contract..
    Va pup pe toate, fetelor!! Indiferent daca vreti sau nu vreti sa faceti parte din club. Totul e o alegere!! 😘

  20. Hop că vreau și io să zic ceva, și anume: dacă era gratis io nu mă înscriam..sau poate hai că poate-poate că ești cuceritoare :))) da’ nu stăteam, căci pentru mine unde e gratis acolo eu sunt produsul, fix cum ai zis și tu. Asta mă și ține în sisterhood – o autenticitate și niște valori pe care le împărtășim. Evident că nu toate valorile ne sunt împărtășite, dar sunt câteva precum: omenia, să fii om, precum onestitatea, precum empatia.

    Sisterhood pentru mine e ceva ce nu pot transmite prin cuvinte. Orice aș alege nu ar reprezenta ceea ce simt. E un amestec de bucurie, veselie, de împreună, de creștere, de înțelegere, de sprijin, de curiozitate fără judecată.
    Și când mă gândesc că eu-s aia mai puțin norocoasă, de departe, care încă nu a ajuns să simtă pe viu puterea grupului. Noroc de vizita uneia dintre sistere că mi-am luat un pic cât să îmi ajungă.

    Anyway, da sisterhood by miruna chiar nu e pentru oricine. căci nu oricine poate fi pregătită să se bucure de viață, să și-o trăiască, să crească. Nu oricine a ieșit de sub mrejele condiționării. Nu oricine are curaj de se pune pe primul loc.

    Gata, că iar am venit cu romanul.

    În concluzie, io mă bucur că e cu bani.

  21. Hop că vreau și io să zic ceva, și anume: dacă era gratis io nu mă înscriam..sau poate hai că poate-poate că ești cuceritoare :))) da’ nu stăteam, căci pentru mine unde e gratis acolo eu sunt produsul, fix cum ai zis și tu. Asta mă și ține în sisterhood – o autenticitate și niște valori pe care le împărtășim. Evident că nu toate valorile ne sunt împărtășite, dar sunt câteva precum: omenia, să fii om, precum onestitatea, precum empatia.

    Sisterhood pentru mine e ceva ce nu pot transmite prin cuvinte. Orice aș alege nu ar reprezenta ceea ce simt. E un amestec de bucurie, veselie, de împreună, de creștere, de înțelegere, de sprijin, de curiozitate fără judecată.
    Și când mă gândesc că eu-s aia mai puțin norocoasă, de departe, care încă nu a ajuns să simtă pe viu puterea grupului. Noroc de vizita uneia dintre sistere că mi-am luat un pic cât să îmi ajungă.

    Anyway, da sisterhood by miruna chiar nu e pentru oricine. căci nu oricine poate fi pregătită să se bucure de viață, să și-o trăiască, să crească. Nu oricine a ieșit de sub mrejele condiționării. Nu oricine are curaj de se pune pe primul loc.
    Și clar nu e pentru cine chestionează abonamentul lunar. Și spun asta cu toată dragostea și fără nicio judecată. Cine zice cp vrea, dar chestionează este pentru că este într-un alt punct al vieții sale față de cine vrea și vine, fară să chestioneze.
    And that’s so perfectly fine. Deloc, dar absolut deloc nu trebuie să fim sau să facem ca alții sau cum vedem la alții dacă nu rezonează cu noi, dacă nu ni se aliniază la valori. Iar când rezonează, nu există chestionare.

    În concluzie, io mă bucur că e cu bani și nici o clipă nu am asociat ideea că plătesc pentru prietenii, ci mai degrabă pentru comunitate și costurile întreținerii ei. Că na’ sunt om cu ștate-n marketing de mulți ani, ultimii nici măcar în RO, și cam știu ce implică construcția de comunități, ce e în spate.

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 234 queries in 0.288 s