Prima petrecere de Crăciun The Sisterhood Society

Într-o zi a venit la mine niște sclipici. În minte. Cu tocuri și ruj pe buze. N-are cum să fie alfel la sărbătoare. Am stat prea mult în halat de baie. Scot femeile din teniși. Ne urcăm toate pe tocuri. All you can shine.

Știți că eu sunt toată pe naturalețe, v-am arătat cearcănele pe Insta nu o dată.

Dar niște paiete nu strică din când în când!

Prima care a ajuns la local a fost Alina și i-am văzut ochii care sclipeau sub un contur discret de creion. Și-a dat jos ochelarii să văd mai bine. Următoarele au fost fetele din Brașov, Doaaaaamne, am crezut că nu-s la noi. Distinse. Elegante. Ținută. Nu mă refer la rochie. Ci la atitudine. Bucle învârtite, perle delicate. După cum mi-au zâmbit le-am recunoscut. Zâmbetul ăla de Sisterhood, n-ai cum să-l confunzi!

Ne suntem oglinzi, răsuna în cap la mine o voce.

Doar că eu, când m-am uitat în jos, aveam pe mine budigăii pe care-i purtasem în Laponia pe sub haine și bocancii în picioare. Le-am îmbrățișat din toată inima, le-am rugat să împodobească bradul, m-am uitat la ceas și, fuga la baie! Mi-am pus fusta cu crăpătură unilaterală stângă, începând cu destul de mult curaj cam la o palmă peste rotulă. Tocurile de 12. Îmi place la înălțime. Îmi era dor de felul ăsta de a te simți frumoasă.

Și cred că nu numai mie. A curs cu complimente. În toate direcțiile. Ce rochie, ce sclipici, ce pantofi, ce trup, dar fundul!

Cineva n-a mai ieșit de 3 ani singură din casă. Rochie neagră lungă, din paiete. Umerii goi, ruj roșu pe buze.

Altcineva a luat rochia de nașă, în care a cununat în 2016! Îi venea turnată.


Multe rochii noi, care au așteptat ani de zile în dulap această ocazie.

”Doamne, niciodată n-am avut atâta sclipici pe mine!” s-a putut auzi frecvent prin sală.

Le-am așteptat cu prosecco și brațe deschise. Apoi am luat microfonul (mulțumim, Alina) și le-am zis două vorbe despre genul ĂLA de femeie.

Genul despre care o femeie a scris pe blog și a vorbit pe un cont de Insta. Alte femei s-au recunoscut și au apărut.

Noi, toate, în același loc. Genul ĂLA care nu vorbește despre vreme.

Femeia care nu se teme să arate. Că are zile și zile, nopți și nopți, bucurii și greutăți în viață. Genul ăla care-și ține cuvântul și, când nu poate, anunță. Genul care, când greșește, recunoaște. Care, după ce face pipi pe capacul de la toaletă, ia hârtie igienică și șterge. Din respect pentru următoarea femeie, dar, mai ales, din respect pentru ea însăși.

Am fost în viața mea la multe evenimente. Cel mai bine mă simt cu ele.

Aceste femei sunt vedetele mele.

Care îți scriu fără să-ți ceară și care țin minte când ai programare la medic. Care pregătesc bucurii pentru altă femeie. Care atunci când cineva scrie pe grup că o strâng pereții, o scot în parc în aceeași seară. Care atunci când cineva zice de violența domestică, solicită o cafea ca pe o intervenție oficială. Care îți amintesc că n-ai băut apă. Care își aduc cadouri fără să le fi obligat cineva să facă. Și care poartă sclipici și rochie cu spatele gol, deși, în alte condiții, nici nu s-ar fi gândit că le stă bine.

Ce bine-i să ne amintim din când în când cât suntem de frumoase!

Să vedeți cum a fost tombola. Cum poți dărui tigăi unor femei și să le faci în același timp să se simtă bine?


Ușoară misiune 🙂
Vă puteți doar imagina ce spun aici, cert e că s-a bucurat fiecare câștigătoare!

Pozele vorbesc de la sine:

Înțeleg că a fost ceva în aer, că toate fetele de la aceeași masă au fost Alesele pentru acest premiu. Sfântul Spirit de Sărbătoare sper să țină cu ele și că moșul le vede. Cum sunt frumoase și cumințele. Nu s-au dus cu mâna goală acasă, să le mai lase familia și altădată.

Vă asigur că niciun domn n-a avut de suferit după poză. Le-am pus să promită :))) Al meu a zis că n-a văzut ceva mai sexy decât pe mine în aceeași poză cu tocuri în picioare și-o tigaie în mână.

Mulțumim celor de la Tefal pentru aceste cadouri care au adus bucurie reală. ”Chiar îmi trebuia un wok, voiam să-mi cumpăr!” am auzit de două ori prin sală.


După care am mai dat și niște globuri minunat pictate manual de un caligraf foarte talentat, Raluca de la @poveștidincondei. O găsiți pe Instagram, băgați o comandă când aveți nevoie de chestii personalizate, faceți și bine unei mame care vrea să scoată capul la suprafață.

După tigăi și tăvițe Tefal, când am zis că urmează să le dau globuri, au crezut că fur decorul, nu știau dacă suntem genul ĂLA de femei care facem și închisoare împreună 🙂

Însă le aveam pe ale noastre pregătite. Fiecare glob cu The Sisterhood Society venea și cu un dar aparte. Pe care fetele l-au primit din toată inima. Uitați-vă cum se împreunează aceste palme:

După care, să vă țineți bine.

Fotograful nostru, domnul Florin Ghioca, a zis că oferă o ședință foto portret pentru cineva și familie. După care a zis că mai oferă încă o ședință foto pentru o norocoasă.

După care a venit cineva din Sisterhood și a oferit un coș de legume bio la primăvară. Am întrebat-o cum se numește pe Insta. Cum adică, cum se numește? Care-i brandul. Păi, n-are brand, ci doar un copil cu multe alergii alimentare, de s-au apucat să cultive chestii bio. Și oferă un coș din recolta lor, când se face.

Din toată inima.

Pur și simplu?

Eu sunt șocată, vă rog să mă îngăduiți o clipă, fiindcă sunt foarte puține lucruri pe care le primesc doar așa, pur și simplu. Din toată inima. În industria online unde mă învârt, există o regulă clară: nimic nu e gratis. Nimeni nu îți dă ceva fără să-ți ceară. Și iată acum lângă mine niște femei care nici nu știu exact cum le cheamă pe insta! N-au shop online, pagină de internet, propunere de colaborare pentru mine.

WOW, mai lăsați-mă o clipă.

Aceste femei vor doar să ofere?

Și s-au pus la coadă să dăruiască, oare văd bine?

Ore de engleză

Psihoterapie

Dr. Alina Sîrbu Scorțea tocmai luase microfonul să dăruiască al treilea pachet de albire dentară.

Ședințe de coaching cu vision board și reconversie profesională:
Ele stăteau la coadă să dăruiască, eu habar n-aveam ce urmează să zică. Și voiam să imortalizez momentul, dar nu mă puteam uita prin telefon, vedeți-mă în poză. Mă uitam la ea, să vezi live aceste doamne este o onoare. Cred că a câștigat fix cine s-a bucurat mai tare sau mi se pare?
Iar mai jos o avem pe Irina din Ploiești, care a tras la sorți pe singura cealaltă sisteră din Ploiești. Care erau șansele, ziceți?

Iar cele două fericite care au dat năvală nu sunt altceva decât întruchiparea Bucuriei despre care tot vorbește Miruna pe bloguri.

Bucuria pentru altă femeie așa arată.

Uitați-vă la ele.

Pentru că o cunosc pe câștigătoare. Și știu cât de bună e potriveala! Pare că se înghesuie să apuce din ceva pentru ele. Nu aveau ce, era doar bilețelul de tombolă, voiau dovada că nu e vis, ci realitate. O să mă uit la poza asta mulți ani de acum încolo și când mă va apuca ciuda, că e firesc să te mai apuce câteodată, îmi voi aminti de Alis și ce Ana.

Și de Iris, care se conectează la Bucurie, fără să înțeleagă motivele, și își dă voie să simtă etnuziasmul. Asta e o superputere, lume.

 

Tot momentul tombolei a fost mai degrabă o moș crăciuneală fenomenală, pentru că de nimeni n-a fost planificată. Sigur, Tefal și @poveștidincondei au fost deja știute de mine, dar restul?

După ce coada s-a terminat, a revenit fotograful Florin Ghioca, fiindcă și-a amintit că e și PR-ul Teatrului Național București. Și a plusat cu invitații care au născut chiote de bucurie.

Nimeni nu se aștepta!

Cum ziceau fetele pe Discord a doua zi, asta înseamnă magia de Crăciun.

Cineva a scris că n-a mai simțit emoția asta în stomac de când era mică.

Nici eu, cred că se vede.

S-a simțit în fiecare îmbrățișare.

În oița albă pusă pe singurul umeraș care nu era negru. În faptul că bebelușii n-au plâns, copiii nu s-au îmbolnăvit, mamele s-au înțolit și o horă cinstită au încins.

Eu n-aș fi avut petrecere de Crăciun fără voi. Că n-am colegi, biroul meu e un laptop. Am câțiva prieteni, cei mai mulți sunt obosiți și ocupați. Îmi era dor să dansez. Să țopăi fără grijă că e prin preajmă un moș libidinos sau că trebuie să duc la culcare vreun copil.

Imagini de la dans avem în reel și în stories păstrate la highlights. Te rebranduiești, m-a întrebat cineva, Și blondele dansează :))

Dar să vă arăt ce tort și blondele au mâncat:

 

Poze de la tort avem, fiindcă s-a dansat, dar s-a și mâncat. Nu orice fel de tort, ci unul de revistă de la Grace Couture Cakes. Pe cât de frumos, pe atât de bun! Mulțumim Iza, mai ales că te-am înnebunit cu comanda. Ba pentru 40, stai că-s 55, pardon, 60 și au fost, în final, 70.

Am aspirat o felie. Ziceai că mi-e frică să nu mi-o ia cineva. Comunitate și suroritate, dar totul până la tort! 🙂

Și cât de drag mi-a fost să descopăr în pozele de la Florin, câte fete s-au pozat cu domnul tort! (Aici e doar Lucia, știu să număr până la 1 și eu, dar sunt mai multe în folderul de la el)


Îmi e foarte drag, când vă este drag.

Viață, emoție, craci, sclipici, cercei, ce fain e să te poți alinta în feluri ca astea și să fie legal 🙂 Nu înțeleg de ce ne-a tăiat fotograful picioarele din poza de mai jos, o să-l cert 😛

Stai, că avem picioare mai jos, vă invit să dați zoom și pe urmă like. Fără like, nema zoom.

 

Și Sisterhugs

 


Înscrierile în Sisterhood Society sunt pe bază de abonament lunar. În acest moment, avem listă de așteptare doar. Îmi lăsați adresa și vă dau mail anul viitor când deschid înscrierile oficial. Urmăriți și sisterhood pe Instagram.

Până atunci ne odihnim, ne adunăm. Ne ducem împreună la teatru, ne încurajăm și ne complimentăm. Că dacă noi nu, atunci cine?

Ce se întâmplă în Sisterhood e peste așteptările mele cele mai optimiste. De fapt, vedeți și voi. Să fii în cercul potrivit de femei e cel mai mare life upgrade. Iar când nu aveți un astfel de cerc, ori îl faceți, ori intrați într-unul care vi se potrivește ca vibrație și valori. 😉

foto maestrul Florin Ghioca și fetele din Sisterhood

Articolul anterior

16 ani de blog, Alina mi-a făcut cadou o poezie

Articolul următor

Taxă pe prietenie? De ce e Sisterhood Society un club cu abonament lunar

17 Comentarii

  1. Ioana

    Am făcut parada modei toată sâmbăta cu fetele pe discord. Am avut emoții, de îmi bubuia inima! A fost așa o bucurie să te văd, să fiu parte dintre voi. Vă vedeam pe instagram și îmi doream. Acum sunt în poze, mă uit și mă felicit.

    • Daaaaa, așa zic și eu despre mine: ce tare, sunt acolo! La glamping, mă simțeam norocoasă, că eu merg orice-ar fi! APoi am plecat mai devreme, dar na, aia e, bine că a fost bine.

  2. Mari

    Miruna, ai realizat ceva minunat cu acest sisterhood. Nici nu îți imaginezi cât poți inspira. Am aplaudat la faza cu hârtia igienică. Mândră să fiu parte din cercul tău de femei. Life upgrade, nu zici rău.

  3. Alta eu

    Îmi pare rău că nu am putut fi cu voi. Dar să mă înscriu în sisterhood a fost cea mai bună idee din 2023. Că tot zicea mai sus cineva că se felicită. +1.

  4. Cristina

    N-am fost cu voi live, dar simt acum o mica parte din ce ați trăit voi acolo și sunt mandră că fac parte din sisterhood și că sunteți plasa mea de siguranță.

  5. Costache Flavia-Casandra

    Mă uit la poze și mi se umple inima de fericire! 🥰♥️ Toate femeile sunt atât de frumoase, efectiv radiază în fiecare fotografie! ✨ Sclipici peste tot, dar mai ales în suflete! ♥️ Felicitări, Miruna, pentru că ai creat acest loc magic pe pământ în care femeile să se simtă libere, în siguranță, autentice, nejudecate și cel mai important, IUBITE! ♥️🥰♥️🥰 Abia aștept să vă revăd, să vă simt energia molipsitoare și să mă îmbăt (încurajez consumul responsabil de alcool 🤭) cu mirosul vostru! ♥️✨

  6. Roxana

    Am citit cu lacrimi de bucurie!!
    Stii tu.. Mereu spuneam:Miruna, ai asa un talent in a scrie…deniti merge direct la inima!
    Nu imi vine sa cred ca e vorba si despre mine in aceasta postare. Simt o imensa bucurie ca fac parte din acest grup de femei extraordinare!!
    A fost un vis la petrecere! Nu ne-am dat seama cand a trecut timpul si s-a facut ora 23…
    Fetelor, va îmbrățișez pe toate!! ❤️🤗

  7. Diana

    Ma tot gandesc daca sa las sau nu comentariu, n-as vrea sa fiu interpretata gresit. De fiecare data cand vreau sa ma inscriu pe lista de asteptare am o ezitare…Imi place emotia pe care o transmiteti si e fascinant cum s-au legat atatea prietenii intre femei care nu se cunosc. Dar mintea mea se blocheaza la “abonament lunar”. Adica e un fel de abonament de prietenie? Nu mai platesti, nu mai esti prietena noastra gen? Cel putin asta spune partea mea logica de creier…partea mea emotionala se emotioneaza cand citeste aceste articole. Dar e ca in cenusareasa, totul se spulbera in mintea mea cand citesc la sfarsit “abonament lunar”.

    • E foarte bună întrebarea ta și îți mulțumesc. Înțeleg din felul în care e scris acest comentariu că nu ești hateriță, ci doar vrei să știi.

      Scriu ”abonament lunar”, pentru că vreau ca omul să știe din capul locului despre ce e vorba. Și dacă nu vrea, să nu se pună pe lista de așteptare, fiindcă să îi stochez acolo adresa de mail mă costă bani. Poate nu te-ai gândit nici la asta 🙂

      Apoi, femeile din Sisterhood niciodată nu au pus această întrebare. Pur și simplu. Și pâinea costă la magazin, dar, hey, până nici apa de la robinet nu e gratis, iar fără apă chiar nu poți să trăiești! Atunci e corect să coste?

      Deci ca să îți răspund:

      1. Ofer conținut gratis de 16 ani constant și aproape zilnic. Sunt urmărită de peste 360mii de oameni online. Dacă numai jumătate și-ar dori să fie în cercul meu de femei, am înnebuni toate. E nevoie de o selecție, ăsta e singurul mod care funcționează pentru mine. E ok dacă tu nu crezi la fel.

      2. Prețul abonamentului e unul simbolic, cât să nu fie o presiune, dar și unul semnificativ, cât să ofere valoare. Ce e gratis nu e luat în serios.

      3. Există 2 întâlniri lunare, pe care cineva la facilitează și își dedică timp. Femeile din Sisterhood înțeleg că timpul cuiva costă. Și că atunci când ceva e gratis, produsul ești tu. Iar în Sisterhood femeile nu sunt produse, ele sunt comori 🙂

      4. E un spațiu curat, fără reclame. Reclame postez pe canalele cu acces gratuit, asta se întâmplă în orice spațiu similar: nu plătești cu bani să asculți radio, ci plătești cu atenția ta pentru reclamele pentru care ei iau bani. E un contract nescris destul de simplu.

      5. Am niște costuri, la care poate nu te-ai gândit: zoom-ul, tot sistemul de acces la Discord, terapeuta, Valeriu care e la butoane, platforma sisterhood și, mai nou, echipa care mă sprijină.

      6. Aș fi putut face o comunitate separată și gratuită, unde să ademenesc femeile cu ”noi citim” sau ”prietenie” și să le vând diverse? Cărți, coliere, excursii, orice? Aș fi putut. E și acolo un business, doar că nu e genul meu. Eu îți zic din start în ce te bagi. La toate evenimentele organizate, nu am avut niciun câștig. La Viena și-a plătit fiecare, Amsterdam tot așa, la glamping chiar am făcut cinste eu, și la petrecerea de Crăciun am scos destui bani din buzunar. Ca să ne simțim bine. Și ca aceste femei să știe că atâta vreme cât suntem împreună, ne va merge bine.

      7. Prietenia vine ca bonus în Sisterhood, nu aș vrea să crezi că pentru asta plătești. Am precizat din primul zoom. Principala condiție pentru a avea prietene este să fii o prietenă. Vezi cum se așează treaba asta în inima ta.

      Genul de femeie care e în Sisterhood nu e genul concursomană, vânătoare de mocăngeli. E genul de femeie pe picioarele ei, cu un venit, o familie, care a bifat toate punctele de pe lista de treburi pe care societatea i le-a băgat în cap. E femeia care și-a ridicat privirea din pământ, are mânecile suflecate și începe să se uite în oglinzi. Să descopere cine e ea. Cine sunt prietenele ei. Femeia din Sisterhood e genul care începe să-și dea. Fără să se simtă vinovată. Timp pentru ea, spațiu de siguranță, sex senzațional, standarde ridicate. Știe că în viață mereu există un preț și se teme de prețurile care nu-s afișate. Doamne ferește de probleme care nu pot fi rezolvate cu bani.

      Femeia din Sisterhood știe că cel mai mult nu creștem din cărți sau din profesori, ci din conectări autentice cu ceilalți. Că cel mai bine învățăm nu din teorie, ci din exemplele vii. Că femeile au puterea să te inspire de o mie de ori mai mult. Și cum nu e ori/ori, ci și/și, le îmbină pe toate.

      Câteva exemple din Sisterhood: o femeie a renunțat la locul ei din glamping pentru altcineva. A zis ”îl dăruiesc cuiva care are nevoie mai mare să meargă decât mine, copiii mei sunt mari, pot fugi de acasă mai ușor”. Bucuria făcută altei femei a fost IMENSĂ, pentru că locurile erau câștigate la o tragere la sorți.

      Cineva care nu a fost la petrecerea de Crăciun a achitat două meniuri pentru alte două femei. Nu că ele nu ar fi putut, ci doar ca un Gest, dacă tot e să vorbim despre bani.

      Miercuri am fugit la Târgoviște, că era ziua unei Aline cu care m-am împrietenit. Oare nu era mai ieftin un curier? Clar, dar bucuria ar fi fost la fel?

      Cred că voi face un articol din acest răspuns. Mi-a plăcut întrebarea ta. Te mai aștept.

      • Mă costă și curentul ca să am laptopul deschis acum, nici nu mai zic de laptop in sine. Mă costă netul. Mă costă și abonamentul la Sisterhood. Dar merită fiecare leu! Și curentul electric, și rețeaua wifi și sisterhood îmi dau acces la o lume mai interesantă, mai frumoasă, mai ușoară.
        Nimic nu e gratis. NIMIC.
        Prietenelor mele, fără legătură cu Sisterhood, le fac cadouri, le fac cinste cu cafele sau le dedic timp când trebuie să (se) plângă, să își aleagă o anumită rochie, o pereche de ochelari, etc.
        Cu atât mai mult e firesc sa coste un serviciu ca Sisterhood. Organizarea informației, documentarea pentru fiecare zoom, căutarea și selectarea specialiștilor care vin să discute cu fetele din comunitate… Nici nu mai zic de organizarea de tombole, excursii, petreceri!
        Am discutat cu femei din comunitate, acest grup le-a schimbat viața. Într-un moment în care se simțeau singure, se izolaseră în timp ce își creșteau copiii și uitaseră ce înseamnă să simți bucurie și căldură, au găsit un loc în care multe alte femei vin cu toată deschiderea să asculte, să ajute, să le fie alături. Și asta doar datorită Mirunei.
        Miruna are o bunătate molipsitoare și educă de câte ori scoate un cuvânt sau scrie ceva. Este atât de inteligentă și în același timp atât de caldă încât reușește să scoată ce e mai bun din noi. Și când ne pune laolaltă reușește să creeze o Armată a Binelui. Miruna este Generalul Nostru. Și împreună putem face orice.

        Pur si simplu, eu nu înțeleg cum costă atât de puțin.

  8. Eu nu vreau decât să vă mulțumesc pentru singura seară din viața mea în care am petrecut alături de 70 de femei minunate! 😀
    Glumesc, desigur, pentru că am fost la muncă.
    Și da, mă bucur că v-au plăcut fotografiile! 🙂
    Apropo de fotografii, să știți că oamenii sunt ȘI mai frumoși atunci când zâmbesc, să nu uitați asta și să găsiți motive să zâmbiți în orice zi. Și lumea în sine va fi mai frumoasă! 🙂
    Altfel, să nu uitați că vă așteptăm la teatru, nu numai pe cele care au câștigat invitații…. 🙂
    Sărbători faine și spor în tot ce faceți!

    PS: mulțam de follow pe insta! Promit să postez mai des! 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 172 queries in 0.365 s