Detalii care m-au impresionat de la Matthew Perry

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

16 octombrie, ultima apariție publică pe contul său de Instagram, alături de tatăl său.

Unul dintre cei mai iubiți actori de comedie a fost găsit mort în jacuzzi acasă la el și, câteva zile mai târziu, o planetă întreagă încă vorbește despre asta.

Chandler era preferatul meu din Friends. Sarcasmul inteligent. Umorul de elită, nu vorbea mult, dar te dureau fălcile de râs. Esențe tari în sticluțe mici.

Fix acum un an actorul își lansa autobiografia. În carte și în interviurile care au urmat a vorbit deschis despre adicții, droguri, alcool și depresie.

Ce nu se vedea la tv? Teama că nimeni din public nu va râde la glumele lui din serial. Cele două prosoape pe care le ținea în baie, unde mergea să vomeze de la atâta Vicodin. Cu unul se ștergea la gură de vomă, cu celălalt, de lacrimi la ochi.

Cele 9 milioane de dolari cheltuite pe terapie și centre de reabilitare.

9 milioane de dolari.

Ceea ce ne arată că banii nu sunt totul pe lume. Dacă banii ar fi fost salvarea, Perry ar fi fost viu, fericit și curat.

Știu că există mulți oameni cu probleme similare și resurse diferite.

Mi-ar plăcea să nu mai pierdem pe niciunul în lupta cu adicțiile și depresia. Perry n-a putut face cu 9 milioane de dolari pentru el însuși ce a reușit doar prin vorbe pentru mulți alții. Am citit zeci, dar sunt mii de comentarii în care oamenii îi mulțumesc. Unii spun că prin cartea lui s-au salvat, fiindcă au înțeles lucruri. Alții spun că prin râsetele pe care le-au stârnit glumele lui s-au simțit mai puțin singuri în perioade complicate.

Așa că vreau să-i încurajez pe cei care vorbesc. Să vorbească în continuare despre fața mai puțin sepsy a vieții. Despre emoții, bucurii și greutăți. Într-o zi din viitor, nimeni nu va mai râde de noi.

Vreau să îi aplaud pe toți cei care au curajul să deschidă conversații dificile. Cu emoții reale. Aceștia sunt deschizătorii de inimi. Schimbătorii de vieți. Salvatorii de oameni. Aruncătorii de colace către cei care nu știu să înoate.

Iar pentru cei care nu înțeleg, fiindcă nu au trăit. Pentru necredincioșii, care până nu văd nu cred, pentru că ”ce îți mai trebuie pe lângă bani, faimă și servitori”. Sau pentru cei care au tendința să facă mișto, pentru că nu știu altă cale, am un singur lucru de zis.

Uneori să îl vezi și să îl auzi pe cel de lângă tine poate fi cea mai înaltă formă de iubire.

Articolul anterior

Motivul secret pentru care ador să port sacouri (p)

Articolul următor

7 feluri de paste cu 1 singură rețetă, din 4 ingrediente (plus alte tips de hrănit casa rapid cu ceva sănătos) (p)

3 Comentarii

  1. Eram licean când apărea Friends pe TVR 1. După ce veneam de la ore îmi aruncam ghiozdanul și uneori vizionam. Mă relaxa.

    Chiar dacă nu înțelegeam toate glumele în mare era o plăcere serialul.

  2. Acest eveniment și încă unul care s-a întâmplat mult mai aproape, în bula mea, ca să mă exprim așa, m-au făcut să cred că aceste tragedii sunt inevitabile. Că oricât ar vrea oamenii din jur să te ajute și oricâte resurse ai avea, mintea ta poate să aleagă alt drum: dependențe sau depresie. Oricât i-am iubi pe cei din jur, oricât am vrea să ajutăm, de cele mai multe ori nu suntem decât spectatori. Este o concluzie pesimistă? Nu aș vrea să sune așa. Mai degrabă aș vrea să devenim conștienți de faptul că suntem pe o pantă alunecoasă în permanență și trebuie să ne ținem bine, să nu cădem în groapa din care nu se mai poate ieși.

  3. probabil cel mai bun serial ever, l-am vazut de 4 ori si cred ca o sa ma uit iar.. pacat ca unii cad in asemenea depresii si totusi viata pare atat de roz cand ai de toate

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 131 queries in 0.523 s