Vreau să vă arăt cum puteți face șapte feluri de paste cu o singură rețetă, din patru ingrediente.
Regina Pastelor Pentru Copiii Care Nu Știu Ce Vor, mă scuzați, am uitat să mă prezint.
Băiețelul meu cel mic, v-am mai zis, poate aveți și voi același model de copil, ar mânca paste exclusiv de trei ori pe zi . Vă povesteam că am fost la mare la un super hotel ultra all inclusive, unde putea alege dintre pește, fructe de mare, miel-porc-pui-vițel, tot ce vrei, și în general mâncare preparată în feluri la care acasă poți doar visa, și știți deja el ce alegea: paste .
Așa că, la noi în frigider vei găsi tot timpul paste.
Nu o să cert copilul că îi place un anume ceva, o să insist să îi ofer alternative, dar nu îl voi lăsa nemâncat. Știu că este o perioadă, adică așa sper, dacă e să mă iau după ce model am avut la fratele lui, care a scăpat de obsesia pastelor la un moment dat.
Poate nu știți, dar băiețelul meu cel mic știe mai bine cum să NU Fie pastele, decât cum îi plac.
În acest sens avem: problemă de matematică pentru toți, mai ales pentru mamă-sa.
E, pastele n-au voie să aibă carne de niciun fel, nici roșie, nici albă, nici pește, șunca din carbonara trebuie s-o scot, de zici că-mi dau atestat. Nu suportă ceapă, frunză, nici pătrunjel mărunțit, nici linii de mărar, nici semințe de nimic, de unde rămân destul de puține variante pentru niște paste acceptate de copil. Sosul să nu fie roșu, să nu fie roz, doar albul a trecut la test. Sfânta Vineri e mic copil pe lângă Regina Pastelor, să știți!
Deci să vedeți cum m-am dat de trei ori peste cap și am găsit în mod creativ o soluție, să îi ofer și ceva sănătos, și variat, dar și ceva care va fi totuși mâncat. Orice idei mai aveți voi, care neapărat îndeplinesc criteriile de mai sus și rezolvă problema matematică, sunt binevenite, vă invit în comentarii să vă faceți de cap .
Îi știți pe cei de la Republica Bio? Noi luăm multe de la ei, o să vedeți și cum arată dulapul meu. Îmi place că au grijă la ingrediente, produsele sunt gustoase și curate. Pastele astea nu au gluten, nici grâu, fierb în 7 minute, vin ambalate în porții fix cât să faci o dată paste pentru toți și simți puțină diversitate în conștiința ta de mamă, care nu dă zilnic copiilor același fel de mâncare.
Cum fac 7 feluri de paste cu o singură rețetă?
Păstrez sosul, schimb pastele.
- Orez, năut, turmeric.
- Orez, porumb, năut.
- Orez, porumb, hrișcă.
- Linte, năut, orez (pe astea le-am denumit pastele de ciocolată, au un miros dulceag când le deschizi)
- Porumb, ovăz, sfeclă.
- Porumb, ovăz, spanac.
- Porumb, ovăz, dovleac.
Sosul:
Cantitățile sunt exacte la această o pungă de paste. Nu iese ciorbă, iese cât trebuie.
1 ou bătut, 200ml smântână lichidă, o pungă de brânză rasă pentru paste. Nu ne place cu parmezan, că e prea sărat pentru noi. În general, mă înspăimântă canitățile de sare și ulei care ajung în mâncare (pastele sunt fără ulei), deci mă zgârcesc.
Le amestec pe toate și torn sosul peste pastele fierbinți. Se răcesc fix perfect să poată fi imediat devorate.
Ce îmi mai place de a Rebublica Bio, din categoria sănătate curată e budinca inventată cu ce am.
Dar să vă arăt mai întâi dulapul meu:
Cantitățile nu le știu, dar aproximativ:
într-un pahar pun 2-3 linguri de fulgi de ovăz, 2 lingurițe semințe de chia, o linguriță cacao, o linguriță scorțișoară de Ceylon, o linguriță de miere, fulgi de cocos (copiilor nu le plac), torn lapte și dau la frigider. Pun și niște zmeură în cap, când am chef de ceva șmensy fancy. Poate fac un reel să vă arăt. E super delicios. Am încercat în post și cu lapte de cocos, e acceptabil, dar să nu ne entuziasmăm.
Din ce se mai vede aici, folosesc mult semințele de chia și de cânepă în salată. Rețetă de salată iceberg în încercarea de a copia o salată demențială de la Reina del mar, care-mi iese chiar mai bună.
Salată, kefir, semințe de chia, semințe de cânepă, câteva boabe de fistic, parmezan sau telemea, sau ce am din categoria brânză, sare, piper, bam! Puneți semințele de chia la final, chiar înainte să serviți salata, ca să nu se umfle de tot, sunt bune cum crănțăne între dinți. Am mai făcut salata asta lângă pizza, când am avut musafiri, să vadă oameni că știm și noi găti. 🙂
Tot de la Republica Bio mai luăm cereale pentru copii. Sunt fără gluten, fără OMG, fără ulei de palmier, fără conservanți, citiți lista de FĂRĂ de pe ele. E compromisul dintre cerealele înfundate de zahăr din comerț și sănătate:
Să vă uitați că au și ceea ce au numit ei ”Sănățele”, sunt o variantă mai acceptabilă de chipsuri. Preferatele noastre sunt cele cu porumb, roșii și busioc (pungă cu roșu), mie îmi plac mult și cele cu năut, linte și piper (pungă galbenă). Sunt o gustare delicioasă, am luat câteva cu noi la Disneyland, într-o seară au fost și pe post de cină, dar rămâne între noi și nu judecați. Mâncatul la Disneyland a fost ceva incredibil, de sănățelele ni s-au părut un deliciu. Dar modelul ăsta de cină nu l-am mai repetat.
Tot ce ați văzut e de pe Republica Bio.
Las și linkuri separate, să aveți:
Spor la hrănit familia și poftă bună la toți,
Regina Pastelor
Ioana
Ce mă bucur că mai sunt și alții așa! 🙂 Știu RB, comandăm frecvent de la ei, au mai multe feluri de paste, nu doar astea.
Miruna
Da, asa e. Ma bucur ca iti plac si tie
Diana M
Și eu sunt client Republica Bio de mult timp, mă bucur că avem aceleași gusturi.
Miruna
Cine se aseamana se aduna ❤️
Alina
Am savurat fiecare cuvintel din acest articol.
Am si eu o domnisoara de 12 ani care e mare devoratoare de paste.
Multumesc!
Gabriela
Super! O să cumpăr si eu pastele astea. 😀
Miruna
Gabriela, sa imi zici cum au fost
Miruna
12 ani!!! Socoteam cat mai avem pana acolo… 🙈
recomandarea zilei
super retete, am trimis link-ul sotiei si o sa ma surprinda cu ceva bun cand ajung acasa 🙂