Cum a fost cu trenul București-Sibiu în anul 2023

Rezumat, dacă nu aveți chef să citiți tot: excelent.

Dacă vreți detaliat, chiar am vorbit despre asta cu copiii mei.

Cum ți s-a părut?
Luuung, a zis Victor (4 ani).

E mai bine decât cu mașina?
Nuuuu, a zis Tudor (7 ani), după care m-a pus să promit cel puțin o excursie cu trenul la 3 luni.

Adevărul e că: orele de plecare și venirea sunt decente, condițiile sunt ok, nu riști vreo coloană pe Valea Oltului și e mai safe. La cât au zis că ajungem am ajuns. În tren a fost cald, ne-am jucat, am povestit, am dormit, am și lucrat. Vis!

Nu a fost curat ca-n farmacie, dar să fim serioși. Nici viermi nu erau. Copiii s-au mișcat, nu ca-n centurile de la mașină, unde nu se pot deplasa nici 2cm.

Per total, mi s-a părut o alegere excelentă, vă recomand. Sigur că acum copiii sunt mari, i-am putut lăsa singuri până am mers la toaletă cu celălalt sau doar eu. Toaleta la un moment dat s-a înfundat, dar nu a fost o problemă, că aveam la noi pisoar. Și nu e ca și cum era singura toaletă din tren.

Miercuri merg la Cluj, că am întâlnire Sisterhood Society și am căutat tren. Din păcate, orele nu se potrivesc. Mi-ar fi convenit, să n-am veșnica grijă ”eu unde parchez” și să profit de timpul până acolo să lucrez. Nu se poate, asta e. Dar București-Sibiu e brici.

Articolul anterior

Viața femeii e ca o pistă de alergare cu rufe și mașini de spălat

Articolul următor

Poveștile din Sisterhood Society

5 Comentarii

 1. Țin minte călătoria pe ruta Ploiești – Predeal, am rămas surpins ce frumos era, și asta era acum câțiva ani. Vagoane curate, totul frumos.

  Pe rute însă ca București – Vatra Dornei, trenurile sunt cam varză.

 2. Anca

  Pana la Cluj e avion. Stiu ca nu e cel mai environmentally friendly dar sunt curse rezonabile seara la 6. Daca le ei din timp , ok ca pret versus o persoana cu masina si benzina.

  • Mulțumesc, dar Sibiu-Cluj cu avionul cred că durează mai mult doar decolarea și aterizarea. Dar am avut niște peripeții, de nu îți imaginezi.

   • Anca

    Da , eu ma duc mai des bucuresti cluj. As merge si bucuresti sibiu ca tot s-a deschis curand dar nu m-am sincronizat cu orele.
    Te cred, si eu am avut parte de tot felul de aventuri calatorind in patria mama.
    Te admir ca ai mers cu baietii
    cu trenul. Si eu simt la fel in tren/ avion pot citi, nu sunt asa constransa. Am fost la brasov o data cu trenul am zburat toata valea prahovei. Eu am niste sechele cu trenul de Brasov din facultate asa ca mai greu ma motivez sa-l iau zilele astea dar fiecare cursa recenta a fost ok.

 3. Toamna trecuta am fost cu copiii (9 ani si 5 ani) pana la Sinaia din Bucuresti. Copiii au fost incantati, trenul a fost ok. Plimbare de o zi doar sa vada copiii cum e cu trenul. Ai mei fiind mai comozi, nu au mai vrut cu trenul 🙂

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 142 queries in 0.469 s