Organizarea e o formă de selflove (review imprimantă HP Smart Tank 580) (p)

Știți viralul ăla cu ”you’d better fix my entire life, you little piece of…”? Mi-am luat imprimantă nouă, să vă zic.
Poveste adevărată.
Acum câteva zile, posibil săptămâni, primesc mesaj de la un client: ”Mulțumesc.”
Întreb înapoi: ”Cu plăcere, dar pentru ce?”

”Mulțumesc pentru cadou.”

Sprânceană ridicată, tot nu am înțeles.

Îi scriu că nu înțeleg. Răspunde:

”Mulțumesc pentru cadou. Am văzut că n-ai mai trimis factura.”

O, nuuuuuu! Dar nuuuuuuu! Stai așa! ga-ga, sunt o gâscă plouată, o mamă care ar trebui să facă tocăniță doar. Să împerecheze șosete. În niciun caz să trimită facturi.

Voi trimite factura. Cândva. Sper curând. Doar că între timp m-am mutat. Șantierul a continuat. Meșterii sunt my best friends. Încă am fire care atârnă din tavan. Și o mie de scuze pentru care n-am trimis factura, mai exact. Una dintre ele: că nici contractul nu l-am semnat. Adică E U nu l-am semnat, deși serviciul l-am livrat. Deci omul era perfect justificat să creadă că s-au prescris factura și contractul cumva. Dar omul e și cinstit, nu pare genul care să fugă cu banii mei. Chiar nu pare, mă știu cu oamenii puțintel.

Oricum, ar fi momentul nepotrivit și o gaură în buget să mă înșel.

Dar ca să înțelegeți cum e viața mea.

Pentru a face orice, trebuie să fac mai întâi altceva.

E ca atunci când locuiam în apartamentul închiriat și bucătăria noastră avea efectiv doi centimetri pătrați. Înainte să pui orice, trebuia să muți altceva. Viața ca un domino.

Deci aveam imprimantă de ceva timp, dintotdeauna cum ar veni. Decentă spre excelentă. Problema ei cea mai mare e că șmechera nu se conectează la Mac. La laptop, zic. Că nu vrea ea, na.

Incompatibilitate de caractere.

Merge cu mobilul, dacă faci un giumbușluc. Știți care e giumbușlucul? Captură de ecran la document, că doar din poze poți printa.

Nu întrebați!

Da, așa am funcționat câțiva ani.

Munca în zadar?

Eu sunt regina. Adică, de ce să poți imprima dintr-un click, când poți face print screen, după care să se blocheze aplicația (pățesc mereu), să te mai enervezi puțin? Cred că am ceva cu blocajele, atrag complicațiile ca un magnet, am reușit performanța asta în două parcări. Am evadat, nu întrebați. Da, m-am descurcat.

Deci imprimantă HP, cu marele avantaj că se conectează la laptopul Mac. Probabil că toate celelalte imprimante din lume au această caracteristică, dar eu am reușit performanța de a o găsi pe aia care nu. Și nici aplicația până acum nu s-a blocat, deși v-ați prins că-s talentată la așa ceva.

HP am mai avut, știm că sunt serioși, fac ce promit.

Acum, sigur că imprimanta nouă a stat vreo 2 săptămâni în dulap.

Pentru că erau în concediu piticii, păsărelele și veverițele care s-o instaleze cu toate ale ei.

Dar cum nu se mai putea și clienții credeau că le-am făcut niște cadouri și nu te-ai putea supăra pe ei, mi-am făcut milă de mine. Organizarea e o formă de self-love, prieteni.

Să nu te pui să faci capturi de ecran pentru orice contract. Să îți iei din cârcă lucruri, să lași pe alții să muncească în locul tău. Imprimanta să imprime, aspiratorul să aspire, ați înțeles. Miruna să scrie. Că asta face Miruna bine. Mă rog, mai bine decât să emită facturi.

Și pentru c-ați înțeles cum sunt eu,

v-ați prins că am nevoie de o imprimantă care să funcționeze pentru mine, nu invers, eu pentru ea.

HP Smart Tank 580 (imprimanta cu tehnologie CISS)

fără cartușe care să se termine când ți-e lumea mai dragă (și la asta mă pricepeam, de obicei mi se întâmpla când îmi cerea banca să semnez ceva pentru credit în regim URGENT).

Imprimanta asta vine cu cerneală din sticlă și rezervoare pe care le poți umple singurică acăsică.

Da, imprimanta vine cu aceste sticle de cerneală în cutia ei, care îți ajung pentru 18000 de pagini alb-negru și 6000 de pagini color.

Am încărcat rezervoarele direct pe parchetul nou, probabil niște palpitații s-au înregistrat. Pe instrucțiuni scrie că nu curge, nu pătează, dar eram pregătită să dau în judecată în caz contrar. A trecut testul nu o dată, ci de 4 ori! Că am încărcat cu negru, albastru, roz și galben, poftiți:

Unghiile erau albastre de dinainte, dacă vă făceați griji.

N-are cablu de conectare, dar nici nu e ca și cum mai suntem în 1990. (Știu că nu aveam nici dial up pe vremea aia, dar 1990 se simte pentru mine acum douăjde ani.)

Am conectat-o la wi fi imediat. Ireproșabil, din telefon, singura condiție e să nu vrei să te conectezi la vecini. N-am vrut, deci a mers.

Are scanner și copiator, pe care le poți accesa direct din butoane.

Dar are și aplicație, care se instalează ușor și dacă ești blondă.

Și, cel mai important, e compatibilă și cu Windows, și cu Mac! Am scanat un cod QR, am instalat aplicația și apoi mi-a zis pas cu pas ce să fac. Se poate să mai fi citit un picuț și din manual, că nu mai citisem demult ceva de adulți 🙂 Și control-freak, voiam să mă asigur că nu stric ceva. Fără să exagerez, șanse aveam.

HP Smart e aplicația, am instalat-o și pe laptop, yey! Cred că înțelegeți bucuria mea.

Apoi am încărcat rezervoarele cu cerneală, și-a imprimat ea o hârtie, apoi a scanat-o și gata, s-a rezolvat.

Un detaliu important: consumabilele

Cât costă cerneala de reîncărcare? O sticlă de cerneală neagră ajunge pentru 6000 de pagini alb-negru, iar imprimanta vine cu 3 astfel de sticle. După ce le consumi pe astea, una nouă costă pe emag în momentul publicării acestui articol 47 de lei. Una colorată costă 43 de lei.

Viteza de printare mi se pare decentă, cred că e perfectă pentru nevoile pe care le ai acasă, când printezi documente și chestii pentru școală sau de colorat pentru copii. Cred că merge și într-un birou cu trafic mic.

Calitatea pozelor?

Decât să vă povestesc, mai bine vă arăt. Hârtia e una obișnuită, pe hârtie foto va arăta diferit. Habemus așa. Sigur că e minunată calitatea, dar și materialul fotomodelului, să recunoaștem fără modestie, pliz:

Prețul de achiziție poate fi mai mare, dar câștigi la prețul per pagină printată. Puteți vedea cât costă și compara cu alte modele: imprimanta HP Smart Tank 580. Și eu câștig la faptul că nu mai cred clienții că le-am făcut contractele cadou.

Mi-am luat imprimantă și acum aștept ca toate problemele mele să fie rezolvate, ca un adult ce sunt.

Organizarea e selflove, lume. Învăț asta în fiecare zi. Atomic habits e o carte genială,  am început multe lucruri să aplic. Și dacă n-aveți una, vă recomand și-o imprimantă. Îți poate schimba viața, vă zic.

Articolul anterior

Surpriza pentru fetele din Sisterhood: un weekend la glamping!

Articolul următor

Viața femeii e ca o pistă de alergare cu rufe și mașini de spălat

3 Comentarii

  1. Simo

    Si daca n-avem o Miruna sa ne organizeze, ce ne facem? 😀 Chiar misto face pozele imprimanta ta! S-o folositi sanatosi!

  2. Virginia

    A luat sotul fix aceeasi imprimanta acum aproximativ 2 luni.

    Confirm tot ce spune Miruna, eu imprim direct din telefon pe wireless fara sa fi instalat nimic in prealabil, nu stiu cum, am Android. Foarte util cand primesc poze sau pdf-uri de la scolile copiilor pe whatsap. Imprima orice format de document sau poze.

    Am cumparat si rezervele de pe Emag, sotul e incantat pentru ca nu e costisitor dar nici la cealalta nu costa mult pentru ca gasisem tot pe Emag cartuse la preturi foarte mici (compatibile).

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 139 queries in 0.482 s