Oamenii inainte de lucruri


Ma uit la teiul nostru si scriu. Ne-am mutat. E liniste si loc. Nu-mi vine sa cred ca e cuibul nostru asta. Nicio casa din cate am vizitat, nici aia cea mai scumpa nu era atat de frumoasa. Fiindca nu era a noastra.

Mai avem pana sa fie gata, dar vineri seara ne-am pus pijamale, prosoape si chiloti intr-o valiza si am ramas peste noapte. Mai sunt multe detalii, dar oamenii inainte de lucruri. Le vom rezolva pe toate, vom muta si haine, oale, carti si canile preferate. Dar oamenii primii.

Victor a botezat casa noua Ciocolata, stati linistiti, nu exista nicio asemanare intre cele doua in afara de cat de mult lui ii place. nu stiu cu cine seamana 🙂

Deocamdata stam asa o vreme. Vorba lui Victor, cand s-a rodicat de la masa si s-a dus spre canapea:
-Unde te duci, Victor?
-Ma duc sa stau.

Nu imi vine sa dau petrecere, desi o sa facem si asta, nu am facut nici prea multe poze, am simtit ca meitam weekend-ul asta doar noi patru, sa ne cunoastem mai bine. Sa stam.

Victor urca scarile in patru labe ca Mowgli, iar scarile astea vor fi cele care ii vor tine minte talpile mici si cand o sa aiba par pe picioare.Tudor a facut dus pe la toti ceilalti prim baie, pe a lui a zis ca si-o pastreaza.

Horatiu e atat de fericit, ca a facut cel putin 5 dusuri … zilnic si a culcat amandoi copiii.

Iar Miruna e intr-o calatorie a timpului. Martor fara citatie.

Astea sunt scarile de pe care vor pleca baietii mei la liceu si la facultate, la prima intalnire. La majorate, la nunti, poate chiar la propria cununie. La cate si mai cate, cine poate sa le stie. Doar mama si tata lor, doi oameni care le vor tine minte pe toate, ca scarile astea pe talpile mici in patru labe.

Oamenii inainte de lucruri, prieteni. Din asternutul meu moale, sub teiul de la poarta, viata e frumoasa.

(facebook, 17.07.2023)

Articolul anterior

Cum ne-am ales canapeaua din living, un proces ca un bildungsroman

Articolul următor

Învăț să mă plătesc mai întâi pe mine

3 Comentarii

  1. Violeta

    ❤️

  2. Felicitari pentru noua casa! Ai descris atat de bine labirintul acesta al gandurilor si sentimentelor tale incat poti simti caldura si pacea asta din momentul in care ne-am mutat cu totii. Sper sa va bucurati de aceasta experienta si de noul inceput al familiei!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 135 queries in 0.226 s