Învăț să mă plătesc mai întâi pe mine

Stau la biroul meu, pe scaunul meu, cu canapeaua mea de catifea roz în față. N-am mai răspuns la mailuri de săptămâna trecută, iar acum scriu pe blog. Să nu vă supărați, dar învăț să mă plătesc întâi pe mine. E un sport nou pentru această mirună. Scrisul e bucuria sufletului meu. Sunetele degetelor pe taste. Ordinea gândurilor prin rotițe. Razele soarelui pe parchetul din cameră. Liniștea asta nouă. Metri pătrați. Așa fac eu poze. Surprind simțiri prin cuvinte.

De câteva zile suntem în casa nouă. Cu dulapuri în care încap toată și închid ușa după mine. Cu ferestre până în tavan și pereți pictați cu eleganță. Mă uit în jur și-mi vine să-mi cumpăr haine noi doar pentru stat în casă.

O casă făcută pentru noi, nu pentru oaspeți. Când am intrat într-un magazin scump de mobilă, mi-a zis vânzătorul despre o masă, că e impresionantă și pentru musafirii care intră. I-am zis că nu sunt în target pentru acest argument de vânzare, nu ne facem casă cu gândul la vizitatori, ci cu gândul la locuitori. Ce zice lumea e ultima grijă din poveste, ce zic bărbatu-meu, copiii și eu contează.

Vă arăt detalii, o să fac și poze cu imagini adevărate. Deocamdată ne avem însă unii pe alții. Și cuvintele. Care pot transmite fără pregătiri speciale. Fără poziții avantajoase ori umbre neinvitate. Cuvintele sunt puternice și simple. Nu cer de la tine decât să știi niște litere și să le lași să îți curgă prin vene.

Am crezut că ne va împrăștia așa o casă mare. Dar efectul e fix de adunare. Ne bucurăm dimineața la revedere. Aveam nevoie de pauza asta de geografie în istoria fiecărei zile. Să respirăm aere diferite. E felul ăla sănătos de doruri, care te face să sari în brațele celuilalt dimineața devreme. Astăzi am primit o îmbrățișare de la fiul meu cel mare, care ar putea lejer să mă țină până la bătrânețe, dacă îmbrățișările copiilor ar fi cu termen de valabilitate.

Vă rog să mă scuzați dacă pare că mă laud. Să dați unfolow, dacă vă fac rău aceste texte. Vor urma și altele. Știți că la mine când e întuneric, tună și fulgeră, iar când e soare, e lumină de îți pui ochelari de protecție. Sunt o fată care n-a locuit niciodată într-o astfel de casă. Care a văzut-o doar în filmele americane. Care și-a dorit-o doar în rugăciunile aprinse. Care a muncit și pentru pereți, dar mai ales pentru compania cu care o populează. Care a făcut niște alegeri corecte, a luat câteva decizii importante, toate care au adus-o în punctul ăsta. Îmi voi da voie să mă bucur o vreme. Să dansez pe muzica din urechile mele. Simt că merit fiecare centimetru pătrat de canapea roz și cristale în lumină.

Vă pup și vă mai aștept pe la mine. Mă apuc de treabă, că plâng mailurile și timpul trece.

Articolul anterior

Oamenii inainte de lucruri

Articolul următor

Noroc că ne-am pus cadă, că altfel riscam să rămân toată viața cu aceeași dorință (review șampon pentru copii-p)

19 Comentarii

 1. Amy

  Mă bucur din tot sufletul pentru voi! Se simte de la o poștă că ești fericită, împlinită, iar asta mă bucură! Chiar dacă lucrurile materiale nu sunt la fel de importante precum cele spirituale, o casă a ta, făcută 100% pe munca ta, îți aduce o bucurie imensă.

  Vă doresc să vă bucurați la maximum de fiecare clipă petrecută împreună în “casa Ioani”. Să creați amintiri minunate, să râdeți, să fiți fericiți și sănătoși!

  Te Îmbrățișez!

  • Mulțumesc, să știi că urmează să găsim un loc în căsuță și darurilor de la tine :* le-am păstrat din pandemie.

  • Adriana

   Intr-o vreme îmi doream din tot sufletul 3 m pătrați! 3 m pătrați sa fie ai mei! Când am reușit (după divorț) sa am pereții mei ,doar ai mei, m-am simțit liberă! Acum,am doua case,iar asta în care locuiesc cu al doilea soț, îmi da o așa o liniște ca vine sa îmbrățișez tot! Casa,gradina cu legume, cireșul… si tot ce e în ea! Și de aceea te înțeleg! Ce poate fi mai frumos sa fii în casa ta cu dragoste la toate colțurile, cu râsetele copiilor și cu aroma cafelei de dimineață?
   Sănătate sa fie sa va bucurați din plin!

 2. Gabi

  Simt exact la fel, recunosc fiecare traire! Noi inca nu ne-am mutat, dar suntem cu un pas in ea, in casuta noastră!❤Sa va fie bine! 😇🙏

 3. LuminitaR

  Să fiți sănătoși, fericiți și împliniți în noua voastră casă! Să o umpleți cu râsete și lumină, familie frumoasă!

  • Adriana

   Felicitari pentru visul împlinit! Urmează sa facem și noi un prim pas adică cumpărarea terenului. Știu ca ne așteaptă multe provocări dar și satisfacții. Am urmărit cât mi-a permis timpul evoluția construcției, dar poate poți scrie niște articole cu informații utile despre asta, tips&tricks, la ce sa avem grija, cât timp v-a luat constructia si ce suprafata aveți, compartimentare, detalii tehnice, de ce e obligatoriu sa ținem cont pentru a fi totul cât mai practic și nu numai. Multumesc! Multa bucurie în continuare!

 4. Mirela

  Ce frumos ai scris si azi!!
  Si eu astept cu emotie sa ne mutqm in casa visurilor si prin tine imi dublez emotia si ma vad deja asa cum esti tu acum..in casa noua!sa fiti sanatosi sa va bucurati uni de ceilalti si de casa!

 5. Corina Ionescu

  Să vă bucurați de fiecare milimetru din căsuța voastră! Cât de mult contează liniștea de acasă, din casa care e acasă! Să petreceți zi de zi clipe minunate, acasă!

 6. Diana

  Felicitari! Sa va simititi excelent in noaua casa, sa va bucurati de ea si va doresc toate amintirile frumoase de pe lume!

 7. Silvia

  Felicitari! Sa va bucurati din plin de voi de noua casuta si sa va aveti in continuare! 🤗

 8. Angela

  M-I-N-U-N-A-T

 9. Gianina

  Sa va bucurați din plin de noua căsuța! Sa fiți sănătoși și Fericiți împreuna in casa visurilor voastre! ❤️❤️❤️

 10. Oana

  E f frumos ca ti ai implinit un vis.Sa va bucurati de fiecare moment.

 11. Silvia R.

  Ma bucur pentru tine, pentru voi! Sa dea Domnul sa o locuiti sanatosi! Si sa o umpleti si de nepoti, cand va veni momentul! Dar pana atunci, bucurati-va de prezent, ca asta e cel mai minunat! Clipa traita una cate una!

 12. Simo

  Ce frumos si emotionant! <3 Sa o locuiti sanatosi si sa o umpleti de fericire!

 13. Hai, nu-ți mai cere scuze că ești fericită! Meriți din plin!!!
  Chiar e ca în filme, bravo vouă!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 171 queries in 0.229 s