Firele invizibile sunt cele mai puternice legături

Dar firele astea au nevoie de cineva să le țină întinse, cum undița are nevoie de pescar să poată prinde pește. Motorul e întoteauna energia care pune lucrurile în mișcare.

Inspirație. Apreciere. Introspecție. Recunoștință. Conectare.

Iubire și apreciere au fost cuvintele mele aseară, înainte să apăs butonul END la zoom, când bătea ceasul 11.

-E foarte tare ce faceți voi acolo, mi-a zis domnul doctor proaspăt trezit la miezul nopții, când nevasta lui tocmai ajungea acasă.
-De unde știi?
-Altfel n-ați fi stat până la ora asta.

I-am mulțumit pentru această observație.

Pentru mine e așa important să fiu văzută, dar nu de oricine, ci de bărbatul ăsta de lângă mine. Și de tata. Știți, am un metru și-un zâmbet și mai puține kilograme decât ai voie ca să donezi sânge. Dar am muncit să cresc mare, să mă vadă mai ales bărbații ăștia doi, cei mai importanți ai vieții mele.

După ce am simțit că m-a văzut tata și că a turnat vaza de iubire cristalină peste mine, i-am zis: mă tem că nu voi mai putea scrie. Ce prostie-i asta, a zis el, înțelegând destul de bine. Vei scrie și mai bine.

Apoi m-am dus și-am scris the Sisterhood Society, una dintre cele mai frumoase și hrănitoare povești pe care le-am scris vreodată. Care prinde viață în sine și independent de mine. E primul capitol și cred că e devreme să pot spune mai multe, dar permiteți-mi să fiu mândră de ele.

E un efort să stai într-un zoom până la 11 noaptea. Aseară s-au culcat copii în timpul ăsta, unii s-au și trezit și s-au culcat a doua oară. S-au făcut clătite, s-au spălat și șters vase, s-a alăptat și montat chiar un cort adevărat pentru un pui căruia mami îi promisese asta. E un efort să le faci pe toate, să le dai lor și să îți dai în același timp și ție.

Și am văzut femei care le-au spus partenerilor: mult succes, urmează două ore în care fac ceva pentru mine.

Și am văzut parteneri care trăgeau cu urechea, sunt curioși și ei, le plac poveștile, chiar dacă nu recunosc întotdeauna.

Horațiu al meu nu știe exact ce se întâmplă acolo și zice că nici nu prea înțelege, dar observă Efectul. Frumusețea. Calmul.

Am intrat la Mega aseară înainte să merg acasă (intru din apartamentul nostru pe zoom, că e mai liniște). Era aproape 12 noaptea, eu flower-power, nivel maximum. Îmi zice casierița:
-Mergeți, doamnă acasă, că-i târziu în noapte.
De videochat n-am față, dar ceva la mine părea dubios tare. Noroc c-am cumpărat pâine și lapte, că puteam cumpăra, de exemplu, baloane. 🙂 Rânjetul se potrivea la fix cu galbene și albastre.

Anul trecut pe vremea asta nici nu visam că în luna aprilie îmi voi petrece o seară pe zoom cu niște străine cu puteri supranaturale. Sigur că ele-s persoane normale, dar conectarea asta aduce niște lucruri importante. Pe pozitiv așa. Pe apreciere. Pe soluții. Pe mergem mai departe. Pas cu pas, înainte cu bucurie.

Știu că sună psihopupu, posibil să și fie.

Las scris câteva fire, după o marți cum nu sunt multe:

apreciere, fii spărgătorul de gheață

mulțumește fără nicio așteptare

dă instrucțiuni precise și formulează cereri în limba solicitată

creează amintiri și ocazii, nu sta că pică pară mălăiață

fă ancore mentale din ce vrei să trăiești într-o relație

bilețele pe frigider, le poți citi când bagi la rece tocănița

sms-uri

zâmbete

atingeri mai dese

Nu e nevoie de eforturi colosale, de luis vuitoane sau vacanțe îndepărtate.

Și câteva împărtășiri care ne-au onorat spațiul, dar care sigur că vor rămâne acolo.

Știu atât de bine cum e să intri într-un cerc de femei explodată. Și să ieși de-acolo respirată.

Ceea ce vă doresc și vouă. Găsiți-vă tribul, nu mai amânați nicio secundă.

 

Articolul anterior

Îmi place aici, fiindcă nu vorbesc lucrurile astea cu prietenele mele, mi-a zis cineva

Articolul următor

De ce așteptăm să se întâmple nenorociri pentru a începe să trăim ce ne dorim?

7 Comentarii

 1. Sunshine

  Sunt parte din “frăție”, Blondies Sorority. Da, sunt și eu la fel de blondă ca posesoarea acestui blog. Nu am copii dar alte lucruri ne leagă. Ne place să citim cărți dar și oameni. Să colorăm părul dar și viața. Mișcarea asta are toate șansele să devină fenomen. De ce? Spre deosebire de Ich Liebe Dich, taxa e una modică, da, da. Mai puțin decât 3 pachete de țigări. Salariul meu este de 500 de euro. Mulți câștigă banii ăștia lunar dar au alte priorități. Plătiți Netflix, vă uitați la filme “de toți banii” chiar. Sisterhood Society este o experiență completă și complexă. Practic suntem noi un film, îl regizăm, îl producem și îl jucăm live cu improvizații as we go…a fi in Sisterhood e o alegere fix cum iți alegi compania de cablu, cea de electricitate etc. Singura diferență e reprezentată de opțiuni: high definition sau low resolution.

  • O, wow, ce forta avem aici. ❤️🙏🏻
   Multumesc pentru toate intentiile si toata energia pe care o pui peste acest trib

   • Sunshine

    Tribul exista și înainte, bine merci…a fost nevoie de cineva ca tine, Miruna, care să devină șef de trib înainte să fi bănuit so to speak. O spun fără falsă modestie. Am fost prima soră înscrisă, am cam furat startul tocmai pentru că am crezut în proiectul ăsta și nimic nu a fost întâmplător…O singură teamă am, și anume aceea de a deveni altceva decât un club exclusivist pentru că mai bine suntem 500 și bune decât 20.000 și…anoste!

    • Oooo, cum e asta, ca 20mii nu ți se pare ceva imposibil, îmi arată ce potențial uriaș vezi acolo și cât îți place!!! Wooooow.

 2. Roxana

  Sunshine ai descris atat de bine ceea ce se intampla in Sisterhood…

 3. Simo

  Chiar suna minunat!

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 154 queries in 0.211 s