Îmi place aici, fiindcă nu vorbesc lucrurile astea cu prietenele mele, mi-a zis cineva

Când femeile încetează să se adune ca să bârfească și încep să se adune ca să accepte, să vindece și să înflorească, se naște o nouă cultură feminină. Am înflorit un pic duminică la prima întâlnire fizică The Sisterhood Society din București. Ne-am dat întâlnire secretă la noul sediu Velocita de la America House din Piața Victoriei la 11 fix.

la 11.06 mă uit la ceas, localul era deja plin. Plin, că se terminase cuierul, vreau să zic. Și nu mă așteptam, fiindcă oamenii au obiceiul să întârzie cam la orice eveniment. Dar vorba unei sistere, nu și noi, care abia așteptam să fugim de-acasă, cum ar veni 🙂

Femei cu creioane la gât și inimi deschise

Cu copii în brațe sau înghețată în cornet. N-au fost destule scaune pentru câte persoane. Le-am îmbrățișat ca pe niște prietene vechi, deși le atingeam pentru prima oară.

Pe noi ne aduc împreună niște lucruri pe care nu le știm numi, dar voi știți ce zic. Că suntem AICI astăzi nu e o întâmplare.

 

Se poate să fi spus ceva similar, când m-am descălțat și m-am cocoțat pe o banchetă, să o văd pe fiecare. Ca o girafă cu gâtul lung. Sunt o mamă mai bună de când vă am pe voi, le-am zis. Nu știu exact cum se explică acest fapt, precis niște domni psihologi ar găsi ceva științific de adăugat. Ce reprezentăm noi e o mișcare, o cultură a femeilor care nu judecă și nu compară. Care se ridică unele pe altele și își conjugă mințile când se întâlnesc.
Plus mănâncă înghețată și nu orice fel de înghețată, ci dintre cele mai fine înghețate din București.

Afară a plouat și Oana de la Velocita a zis că se aștepta să fim cam doar eu și ea.

Așa e când organizezi evenimente, ploaia îți poate strica ploile. Rău de tot, s-a întâmplat în istoria evenimentelor cam des. Numai că s-a întâmplat așa:

Dar nici nu m-am gândit, nu mi-a fost nicio clipă frică de vreme, mai mult m-am temut să nu se îmbolnăvească vreun copil. Să nu erupă vreun canin, știți cum e când mamele au o dată pe an ceva important, iar copilul fix în noaptea de dinainte decide să producă o febră, un muc, o infecție urinară sau ceva.

Am făcut și-un joc de rol despre relații.

Nu vă imaginați prostii, că erau și copii. Puteam alege orice relație importantă din viața noastră. Multe au ales partenerul, dar unele au ales soacra. Doamne, SOACRA. Să mai spună cineva ceva despre nurori. M-a impresionat alegerea, să știți. Cică multe soacre au sughițat duminică pe la amiaz, iată de ce.

 

Un sat cu pahare de șampanie și cu înghețată de caramel sărat

Livia i-a luat bebelușul din brațe Silviei, să poată sorbi un cappucino handsfree. Sorina și-a găsit bonă pentru copil, de la cineva care tocmai termina contractul cu ea. Alina a așteptat-o pe cealaltă Alina la gară, că așa e frumos când îți vin neamurile din Târgoviște la București. Să le aștepți. Oana a venit din Călărași în fustă cu creioane colorate, OMG.

Unele erau pentru prima oară plecate fără copii, ce curaj. Cineva, știu cine, după 6 ani. Altcineva ne-a povestit cum a plecat la mare într-o zi. Pur și simplu. A văzut marea și s-a întors. N-a fugit cu un motociclist, nu a revenit când copilul avea 18 ani. Cinci ore, cât m-a inspirat.

Și s-au spus mai multe decât vom scrie pe acest blog.

Nici nu vă imaginați. Cum e când o femeie pe care o vezi pentru prima oară în viața ta te strânge de mână și se uită direct în ochii tăi, să îți spună ceva. A fost o ieșire din zona de confort, absolut. Cine zice că-i ușor să legi povești cu niște străini? Doar că după un prosecco fin și un caramel sărat, când aduni femei deștepte la un loc, vorbele vin.

Îmi place aici, că nu vorbesc lucruri din astea cu prietenele mele, mi-a zis cineva.

Știu, am răspuns. Pentru că și eu pățesc la fel. Pentru lucrurile astea ai nevoie de un cadru, e spațiul ăla de siguranță despre care vorbeam. În care nu pierzi timp vorbind despre ”cum a fost drumul, aglomerat?” ”unde ai parcat?” ”ce frig e afară, bine că m-am îmbrăcat”. Știți ce zic? E un loc unde sari peste introducere și intri direct în subiect, fără să fie ciudat. Lucruri la care nici nu știi ce mult îți place să te gândești. Sau cât e de important. Și cât bine îți fac.

Poveștile astea pot veni și cu prietenele, doar că după mai mult timp. Dar când tu ai numai două ore pentru o cafea sau 10 minute pentru un telefon, ce să faci? Conectarea fără cadru cere un timp mai îndelungat. Pe care nu întotdeauna îl ai.

Nicio clipă, vă jur, nu m-am gândit ”oare ce să mai spun acum”?

Semn că e un început fabulos. Știți cum e la domino, când prima piesă cade și se declanșează un dans al tuturor? Doar de atât e nevoie, ca o singură femeie să-și deschidă sufletul și efectul domino e ON. Asta am simțit ieri, că suntem într-un dans ales. Știm pașii, deși nimeni nu ne-a învățat. Auziți muzica?

Și aici era un pic după 4, înainte să plecăm acasă.

Femei cu creioane la gât, care aduc culoare și lumină unele în viețile celorlalte. Femeile astea despre care am scris există, măi. Poftim. The Sisterhood Society București, sunteți minunate, vă mulțumesc.

p.s. Dacă vrei să te anunț când le deschidem înscrierile, lasă-mi adresa ta de mail aici.

foto Mihaela Savu Photographer

Articolul anterior

Și blondele gândesc la Medicool

Articolul următor

Firele invizibile sunt cele mai puternice legături

15 Comentarii

 1. Dana Elena

  Super fain! Bravo!

 2. Elly

  Super tare ideea ta cu Sisterhood, imi place acest concept.
  Dar sincer, pentru mine, ar fi un efort financiar prea mare .

  • Inteleg asta si imi pare rau ca e aceasta situatie. E important sa faci lucruri care nu te impovareaza si care au, in acelasi timp, valoare.

 3. Ce frumooooooooooooos!!!!!! 😍😍😍

 4. Oana

  Ce frumos! Ai un dar Miruna, al tau, de ajung cuvintele in suflet, se lipesc acolo si viata are un pic mai multa culoare. Te imbratisez!

  • Sunt doar prima piesa din domino. Ai vazut ce mail frumos mi-ai trimis fara sa te gandesti prea mult si ce treaba faina a iesit de acolo? Big like, esti o superfemeie, de asta vezi lucruri in mine csre exista deja si in tine. ma bucur ca te-am intalnit

 5. Wanna

  Mă bucur de nu mai pot că am fost cu voi în încăperea aia dar și de faptul că un element al ținutei mele v-a acaparat vizual. Tot ce se întâmplă în această mică (deocamdată) bulă a noastră e “comme il faut”.
  Dacă tot o țin pe franțuzisme, vă jur că am avut parte de un “coup de foudre” (dragoste la prima vedere) față de voi toate și față de fenomenul numit Sisterhood Society care, cred eu, va deveni unul de o mare amploare în curând.
  Am uitat a menționa că pozele sunt mi-nu-na-te! ❤️

 6. Ana

  Da, auzim muzica!!!
  Se aude și aici la mine citind articolul. Serios , fiecare mesaj trimite o Vibrație , vibrația sisterhood a ajuns și până la mine. Se simte din felul în care ai scris. Câte femei au ajuns mai fericite acasă datorită ție, piesă de domino. Ai creat un lucru minunat !
  Și le-ai dat cel mai frumos cadou, creioane colorate la gât. Cine le întâlnește în trafic și te citește va știi că ele au fost acolo.
  Da, cum spuneai nimic dar nimic nu e întâmplator !
  V-aș îmbrățișa pe toate.

  Ieri mi-a zis o pediatră drăguță : “parcă noi ne-am mai întâlnit undeva” am zâmbit pentru că știam că sigur nu ne-am mai văzut și că vibrația dintre noi e de vină. Am fost deschisă să o ascult iar ea s-a simțit confortabilă în prezența mea. Asta a fost și la voi e un sentiment aparte pe care nu o simți cu oricine.

 7. Ramona

  Câtă frumusețe ❤️

 8. Roxana

  A fost minunat!! ❤️

 9. ANDREEA L

  Ce frumoase sunteti!!! Oare colierul cu creioane..ar putea si cumparat de undeva? multumesc..

 10. AndreeaC

  E adevărat fiecare cuvânt, am fost acolo, fugită de acasă și eu, m-am simțit de la nota 10 în sus. Chiar o energie grozavă ai creat, Miruna, e o misiune, să o duci mai departe, că tare bine e

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 162 queries in 0.564 s