Domnul Mihai Șora tocmai a dat timpul mai tare: tic-tac

Adevărul e că nu știm când. Nu știm când începe și când se termină, nu noi hotărâm. Ne putem dori, ne putem imagina, dar tot nu știm când.

Iar tic-tac-ul bate și când nu îl putem auzi.

De cele mai multe ori nu îl auzim.

Ne aminim când mai moare cineva.

I-am zis bunicii mele că sunt foarte obosită și că mi-aș dori o vacanță singură undeva. Fanteziile mele sunt două nopți într-un hotel, halat de baie, cupe de șampanie cu apă de băut, pufarine și somn. Îmi iubesc familia, pe cuvânt, dar mă trezesc de câte ori soțul meu se întoarce două minute la sol. De câte ori copiii își schimbă ritmul respirator.

Vaaaai, a râs bunică-mea.

Și am auzit toate cuvintele pe care ea nu le-a mai zis.

Doarme singură din 2001, de când s-a prăpădit bunicul meu. Am dormit eu cu ea atunci vreo 2 nopți, poate au fost 5. Mi-a zis că ține minte, că a impresionat-o că m-am oferit să dorm cu ea în patul în care el tocmai a murit.

Sincer, nu îmi amintesc să o fi văzut așa. Am simțit că nu o pot lăsa singură, deci acolo am fost. La 15 ani, poate nu vezi lucrurile așa.

Vaaai. Am auzit tot frigul unor picioare reci care n-au alt om viu de care se încălzi. Am auzit tot ecoul sinistru al mișcărilor când te întorci și nu deranjezi pe nimeni la sol. Am auzit toată liniștea în care nu respiră nimeni lângă capul tău.

Știu că fiecare greu e greu în felul său. Dar mă ajută să schimb perspectiva. Pe mine personal, poate și pe voi. Nu e o minimizare a sentimentelor de acum, e doar o mutare de reflector pe o realitate posibilă într-o zi pentru oricare dintre noi.

Tic-tac.

Să ne bucurăm de toată gălăgia și de toate picioarele de sub plapumă la noi.

foto Unsplash

Articolul anterior

Start înscrieri The Sisterhood Society! Despre program, preț, planuri de mai bine

Articolul următor

Părinții din cărțile de parenting nu există – Prima întâlnire The Sisterhood Society

2 Comentarii

  1. Roxana

    Eu mi-am dat seama ca nu ma pot odihni, cand raman singura acasa. Prima data mi s a întâmplat cand Irina a plecat intr o tabara, iar sotul, fix atunci a avut o delegație de 3 zile. La fel cum spui tu, mi am facut baie, masti, creme, m-am uitat la filme, am citit, iar cand a fost sa dorm, imi tiuiau urechile..
    In multe situatii am dat dreptate vorbelor din popor:”rau cu rau, dar mai rau fara rau”.

  2. Mihaela

    Noua ne trebuie o “dezintoxicare” de vreo 6 luni de la tot stresul din jurul nostru. Nu copiii sau barbatul sunt problema noastra…viata noastra e pe repede inainte si ne stresam sa facem cat mai mult si cat mai bine…până într-o zi…
    Nici eu nu pot dormi singură, îmi lipsesc picioarele întinse te miri unde ( a se citi in burta, in cap…depinde ce vise are mititica…😂 )

Leave a Reply

© 2007-2022 Și Blondele Gândesc | Powered by WordPress

Temă optimizată de Valeriu | 136 queries in 0.368 s